Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Δικαστήριο της Ινδίας αποφάσισε την μετατροπή τζαμιού σε ινδουιστικό ναό

0 σχόλια Share:

Στην Ινδία δικαστήριο αποφάσισε τη μετατροπή ενός ιστορικού τζαμιού σε ναό ινδουιστών

Dικαστήριο στην Iνδία αποφάσισε τη μετατροπή σε ναό των ινδουιστών ενός τζαμιού του 16ου αιώνα. Μάλιστα η έναρξη της μετατροπής του χώρου σε ναό θα γίνει με τελετή στην οποία θα παραστεί και ο πρωθυπουργός της Ινδίας.
Η κυβέρνηση του κόμματος BKP του Ναρεντρά Μοντί στην Ινδία, κατηγορείται για πολιτικές διακρίσεων σε βάρος των μουσουλμάνων. Λόγω της πολιτικής του ακραία εθνικιστικού κόμματος BJP, στο παρελθόν οργανώθηκαν αρκετές επιθέσεις κατά μουσουλμάνων. Αναφέρεται πως και η απόφαση αυτή για το τζάμι, θα προκαλέσει εντάσεις.
Σύμφωνα με την είδηση από το Εuronews-τουρκικά, το ανώτατο δικαστήριο της επαρχίας Ουτάρ Πραντές, τον περασμένο Νοέμβριο έκρινε υπέρ των ινδουιστών, στην διαμάχη που υπήρχε μεταξύ μουσουλμάνων και ινδουϊστών σχετικά με το Μπαμπούρ τζαμί.

Σχετικά με το τζαμί το οποίο καταστράφηκε το 1992 από ακραίους ινδουιστές, το δικαστήριο αποφάσισε να δοθεί μεν σε ινδουιστές για να κατασκευαστεί ένας ναός, αλλά έναντι τούτου να παραχωρηθεί μία έκταση 5 στρεμμάτων σε μουσουλμάνους για την κατασκευή τζαμιού.

Η κατασκευή του τζαμιού θα εγκαινιαστεί με μία τελετή στην οποία θα μετάσχει και ο πρωθυπουργός της Ινδίας Ναρεντρά Μοντί. Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στις 5/8 που είναι η πρώτη επέτειος της κατάργησης της αυτονομίας του Κασμίρ, που στην πλειοψηφία του κατοικείται από μουσουλμάνους.

Σύμφωνα με τον τοπικό τύπο ο Μοντι θα τοποθετήσει ένα ασημένιο τούβλο βάρους 40 κιλών.Θα γίνουν επίσης τελετουργικά με ιερό νερό από τον ποταμό Γάγγη και με ιερά χώματα από 4 ταφικά μνημεία ινδουιστών.

https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/son-dakika-hindistanda-tartisma-yaratan-karar-babur-camii-hint-tapinagina-cevrilecek-5954531/

27/7/2020

 

Previous Article

Ένταξη στο Στόλο της «ΤΠΚ P-78 ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ» !

Next Article

Πακιστανοί έστησαν άγαλμα για τον μυθικό Οθωμανό κατακτητή !

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *