Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Τώρα τους έπιασε η αγωνία για την Συρία…

0 σχόλια Share:

Έκκληση από την Γερμανία προς την Συρία και τους συμμάχους της για εκεχειρία στην Ιντλίμπ

Η Γερμανία έκανε έκκληση στην συριακή κυβέρνηση και τους σύμμαχους της για να υπάρξει μια πραγματική εκεχειρία και να υπάρξει πρόσβαση στην ανθρωπιστική βοήθεια.

Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών προέβη σε δήλωση λόγω της αυξανόμενης έντασης στην Ιντλίμπ.

Το γερμανικό υπουργείο αναφέρει πως η γερμανική κυβέρνηση καταγγέλλει τις αυξανόμενες επιθέσεις σε πολιτικές υποδομές και ζήτησε από τη συριακή κυβέρνηση και τους συμμάχους της να διασφαλίσουν την προστασία των αμάχων και να τηρήσουν το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο.

Το υπουργείο έκανε έκκληση προς την συριακή κυβέρνηση και τους συμμάχους της για επίτευξη εκεχειρίας και για διασφάλιση απεριόριστης πρόσβασης σε ανθρωπιστική βοήθεια για αυτούς που έχουν ανάγκη.

Το υπουργείο υπογραμμίζει πως βιώσιμη λύση στην Συρία μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την υπ΄αρ. 2254 απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, απόφαση η οποία έρχεται σε αντίθεση με τις διεξαγόμενες στην Ιτντλίμπ επιχειρήσεις.

https://tr.sputniknews.com/avrupa/202001311041292691-almanyadan-suriye-ve-muttefiklerine-idlibde-ateskes-cagrisi/

31/1/2020

Σχ. : Τώρα τους έπιασε η αγωνία για την Συρία… Όταν οι κεφαλοκόπτες είχαν φτάσει έξω από την Δαμασκό όλοι (πλην Ρωσίας) κοιτούσαν με τα χέρια σταυρωμένα. Πολύ διαφωτιστικό για την υποκρισία της Δύσης το παρακάτω δημοσίευμα:

 

Ηχηρά “χαστούκια” στον ΟΗΕ από τον Πρέσβη της Συρίας

– Ιανουαρίου 30, 2020

Ο μόνιμος εκπρόσωπος της Συρίας στα Ηνωμένα Έθνη, Δρ. Μπασάρ αλ-Τζαφάρι, ζήτησε την άμεση άρση των πιεστικών οικονομικών μέτρων που έχουν επιβληθεί στον λαό της Συρίας και τον τερματισμό των τιμωρητικών οικονομικών πολιτικών που υιοθετούν ορισμένες χώρες.

Ο Αλ-Τζαφάρι μίλησε στη σύνοδο του Συμβουλίου Ασφαλείας την Τετάρτη (29/1) και είπε ότι η οικονομική τρομοκρατία που ασκούν ορισμένες δυτικές χώρες εναντίον της Συρίας λειτουργεί συμπληρωματικά με τη δράση των τρομοκρατικών οργανώσεων στη χώρα, οι οποίες περιλαμβάνονται στην επίσημη λίστα τρομοκρατικών οργανώσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Πρόσθεσε ότι “μένουμε έκπληκτοι με τη σιωπή ορισμένων αξιωματούχων της διεθνούς κοινότητας απέναντι στα δεινά που υποφέρουν οι Σύριοι εξαιτίας της τρομοκρατίας, της επιθετικότητας και των μονομερών, τιμωρητικών οικονομικών μέτρων και των πρακτικών των κατοχικών δυνάμεων”.

Ο Αλ-Τζαφάρι είπε επίσης ότι η Υπηρεσία Συντονισμού Ανθρωπιστικών Θεμάτων του ΟΗΕ (OCHA) έχει αγνοήσει 64 αναφορές και εκατοντάδες ενημερώσεις για τις τιμωρητικές οικονομικές κυρώσεις, οι οποίες έχουν σοβαρές επιπτώσεις στις ζωές εκατομμυρίων Συρίων.

“Κάποιοι αξιωματούχοι στη Γενική Γραμματεία και ένας αριθμός απεσταλμένων έχουν κατασκευάσει ψεύτικα στοιχεία για την πραγματική κατάσταση στη Συρία… κάποιοι από αυτούς λένε ότι υπάρχουν τρία ή τέσσερα εκατομμύρια άμαχοι στο Ιντλίμπ και περίπου τρία εκατομμύρια στο βορειοανατολικό τμήμα της Συρίας, κάποιες χιλιάδες στον καταυλισμό al-Rukban, παρόμοια και στον καταυλισμό al-Houl, αλλά δεν τους ακούσαμε ποτέ να μιλούν για τα δεινά που υποφέρουν οι Σύροι εξαιτίας της τρομοκρατίας”, είπε ο αλ-Τζαφάρι.

Πρόσθεσε ότι οι αναφορές του OCHA και οι ενημερώσεις παραβλέπουν σκόπιμα τους Σύρους που έχασαν τη ζωή τους σε θαλάμους χειρουργείων εξαιτίας του αποκλεισμού στις εισαγωγές βασικού ιατρικού εξοπλισμού. “Για να εφαρμόσουν την ατζέντα των κρατών, οι αξιωματούχοι του OCHA δεν προσφέρουν βοήθεια σε πάνω από 40 πόλεις που απελευθερώθηκαν πρόσφατα από τους τρομοκράτες στο Ιντλίμπ και τις γύρω περιοχές.”

“Παρά τις πιέσεις στις οποίες εκτίθενται οι Σύροι, δεν θα εγκαταλείψουν την εθνική τους κυριαρχία και δεν θα επιτρέψουν σε κανέναν να βάλει στο στόχαστρο τις εθνικές τους επιλογές”, τόνισε ο αλ-Τζαφάρι.

Απαντώντας σε απεσταλμένους των κρατών μελών, ο πρέσβης διευκρίνισε ότι η περιοχή αλ-Τανφ είναι υπό την κατοχή των ΗΠΑ, οι οποίες προστατεύουν και χρηματοδοτούν μια τρομοκρατική ομάδα, ονόματι “Maghawer al-Cham”. Η ομάδα αυτή επιτέθηκε στην πόλη αλ-Σουέιντα πριν δύο χρόνια και σκότωσε εκατοντάδες αμάχους.

“Παρόλα αυτά, ο απεσταλμένος των ΗΠΑ ζητά από τη Συρία και τους συμμάχους της να παρέχουν βοήθεια στην αλ-Ρουκμπάν και την αλ-Τανφ, ξεχνώντας ότι οι δυνάμεις κατοχής είναι αυτές που πρέπει να προσφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στους κατοίκους που ζουν σε περιοχή υπό την κατοχή τους, σύμφωνα με το Διεθνές Ανθρωπιστικό Δίκαιο”, κατέληξε ο αλ-Τζαφάρι.

https://mandataapoekso.blogspot.com/2020/01/blog-post_30.html?spref=fb&fbclid=IwAR23fYlkqfpQjQ50sSh2jTe4lcqsLRMu6dRZD7BuN3PqFSKerbxIxEq-IF0

30/1/2020

Previous Article

Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης: ¨Οι δικαστικές μας αρχές έχουν κινητοποιηθεί σχετικά με τον Ιωάννη Λαγό¨

Next Article

¨Θα συνεχίσουμε να δείχνουμε την ισχύ της τουρκικής σημαίας στα κακομαθημένα παιδιά¨…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *