Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

¨Στρατός¨ από trolls που επιτίθενται σε αντιφρονούντες του καθεστώτος Ερντογάν…

0 σχόλια Share:

Ο στρατός των διαδικτυακών trolls του Ερντογάν αναγκάζει τους αντιφρονούντες να εγκαταλείψουν την Τουρκία

Οι αντιφρονούντες αναγκάζονται να εγκαταλείψουν την Τουρκία λόγω απειλών από διαδικτυακά trolls που συνδέονται με το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), ανέφερε η Telegraph την Παρασκευή.

Οι ακραίες απειλές θανάτου και βιασμού που έγιναν το 2018 και το 2019 εναντίον του Τουνά Μπεκλέβιτς, ακτιβιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, και της οικογένειάς του, ήταν ένας βασικός παράγοντας που τον ανάγκασε να εγκαταλείψει την Τουρκία και να μετακομίσει στην Ουάσιγκτον, όπου συνεχίζει να κάνει εκστρατεία εναντίον της κυβέρνησης, είπε στην Telegraph.

«Είναι αδύνατο να συνεχιστεί αυτή η αντίσταση μέσα από τα σύνορα της Τουρκίας, επειδή η χώρα δεν είναι ελεύθερη, είναι αιχμάλωτη», δήλωσε ο Μπεκλέβιτς.

Ο Μπεκλέβιτς ένιωσε ότι υπήρχε κάτι περίεργο για ορισμένα από τα υβριστικά μηνύματα, τα οποία είχαν σταλεί μέσα σε μια ώρα αφότου ο ίδιος δημοσίευσε μία κριτική για τον Ερντογάν.

Στις 12 Ιουνίου, το Twitter δημοσίευσε μια έρευνα που ανέφερε ότι είχε αναστείλει περισσότερους από 7.300 λογαριασμούς υπέρ του Ερντογάν για παραβίαση των κανόνων του – συμπεριλαμβανομένων εκείνων που είχαν στείλει απειλές θανάτου στο Bekleviç.

Η έρευνα του Twitter διαπίστωσε ότι όλοι οι λογαριασμοί που έστειλαν τα μηνύματα συντονίστηκαν από την πτέρυγα νεολαίας του AKP, αν και αυτό διαψεύστηκε έντονα από τους αξιωματούχους του κόμματος.

…….

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το σχέδιο του Τούρκου προέδρου να ελέγξει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει να κάνει με την αύξηση της ικανότητας περιορισμού της κυκλοφορίας των ειδήσεων και των σχολίων που ασκούν κριτική στην κυβέρνηση», ανέφερε στην Telegraph, η Έμμα Σινκλαίρ-Γουέμπ-διευθύντρια Τουρκίας  του Human Rights Watch. «Είναι με άλλα λόγια ένα σχέδιο λογοκρισίας.» ανέφερε.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, η διαδικτυακή κακοποίηση έχει κλιμακωθεί σε σωματική βία.

Ahvalnews  18/08/2020

Previous Article

Πακιστάν-Με απειλές απαγόρευσαν την τοποθέτηση σταυρού στην εκκλησία !

Next Article

Πεντάγωνο: ¨Η Τουρκία στις αρχές του 2020 μετέφερε 3.800 μαχητές στην Λιβύη¨

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *