Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΤΟ ¨ΣΟΥΣΟΥΡΛΟΥΚ¨ ΤΟΥ ΑΚΡ….

No Comments Share:

Nα η εντολή του νομάρχη του Χατάι

hatayvalitir5466756758

Αποκαλύφθηκε η εντολή που έβγαλε χτες ο Τζελαλεττίν Λεκεσίζ-νομάρχης του Χατάι, σχετικά με το φορτηγό TIR που είχε σταματηθεί για έλεγχο. Σύμφωνα με την εφημερίδα Ραντικάλ το έγγραφο που εστάλη στον έπαρχο του Κιρικχάν και στην διοίκηση Στρατοχωροφυλακής του νομού Χατάι, αναφέρεται πως ¨Γίνεται αντιληπτό πως προσωπικό και οχήματα της ΜΙΤ κρατούνται από την διοίκηση Στρατοχωροφυλακής Κιρικχάν του νομού Χατάι.

Να το έγγραφο :

fft16_mf1892007

Το κείμενο του Φεβζί Κιζιλκογιούν στην εφημερίδα Χουριέτ αντανακλά αυτά φέρεται να συνέβησαν σε αυτό το περιστατικό. Η αντιτρομοκρατική του Χατάι μετά από καταγγελία έθεσε υπό παρακολούθηση το υπ. αρ. πινακίδας 06 BR 8860 και αρ. ρυμουλκούμενου 06 DE 3290 φορτηγό TIR, για το οποίο είχαν αναφέρει πως μετέφερε όπλα στην Συρία. Το TIR το σταμάτησαν μονάδες τη αστυνομίας επί της οδού Ρεϊχανλί-Κιρικχάν κοντά στο φυλάκιο Στρατοχωροφυλακής του Γκιουζέλτζε. Ο οδηγός και οι 3 ακόμη που βρισκόταν σε αυτό δεν επέτρεψαν στην αστυνομία να κάνει έλεγχο. Μετά από την εντολή που έφτασε στους αστυνομικούς και έλεγε ¨η περιοχή ανήκει στην στρατοχωροφυλακή, μην κάνετε έρευνα¨, κατέφθασαν μονάδες της στρατοχωροφυλακής. Αυτές έκαναν έλεγχο στο φορτηγό και βρήκαν πυρομαχικά, όπλα και υλικά ανθρωπιστικής βοήθειας, και μετά από αυτό ενημερώθηκε πρώτα η εισαγγελία και μετά ο νομάρχης Τζελαλεττίν Λεκεσίζ.

Ο εισαγγελέας το ζήτησε, η στρατοχωροφυλακή δεν έκανε έρευνα

Το φορτηγό μετακινήθηκε στην αυλή μιας βιομηχανίας στην περιοχή, και άρχισε η αναμονή για τον εισαγγελέα. Στο μεταξύ συνελήφθησαν ο οδηγός και δύο άτομα (ο ένας συριακής ιθαγένειας) που βρισκόταν στο φορτηγό. Κατέφθασε επιτόπου ο εισαγγελέας Οζτζάν Σισμάν που είναι αυτός ο οποίος είναι επιφορτισμένος από την εισαγγελία Αδάνων και ερευνά την υπόθεση της βομβιστικής επίθεσης που είχε γίνει στο Ρέϊχανλί. Ο εισαγγελέας αυτό έδωσε εντολή να γίνει κανονική έρευνα στο φορτηγό και να αδειάσουν τα υλικά που μετέφερε. Τότε όμως ήρθε γραπτή εντολή ¨μην το ερευνήσετε¨ από τον νομάρχη προς τη στρατοχωροφυλακή. Μετά από αυτό η στρατοχωροφυλακή αντί να εφαρμόσει την εντολή του εισαγγελέα , εφάρμοσε το ¨μην ερευνήσετε¨ του νομάρχη.

Ο εισαγγελέας Σισμάν καθώς δεν εφαρμόστηκε η εντολή του, κατέγραψε το περιστατικό και αποχώρησε. Και η μονάδα της στρατοχωροφυλακής κατέγραψε όλο το περιστατικό και άφησε ελεύθερο το φορτηγό.

…………….

Έγινε γνωστό πως οι αστυνομικοί που από το Ρέϊχανλί παρακολουθούσαν το φορτηγό απομακρύνθηκαν από τα καθήκοντα τους. Την ώρα δηλαδή που βρισκόταν επιτόπου στο περιστατικό τους ήρθε εντολή πως απομακρύνονται από τα καθήκοντα τους. Ακολούθως απομακρύνθηκαν και κάποιοι διευθυντές και υποδιευθυντές στην αντιτρομοκρατική του νομού.

Haber.sol.org 2/1/2014 

Σχ : Στην δεύτερη παράγραφο του εγγράφου ο νομάρχης αναφέρει πως ¨Καθώς με τον υπ.αρ.2937 νόμο το προσωπικό της ΜΙΤ έχει ειδικό στάτους και υπάγεται απευθείας στην πρωθυπουργία, δεν μπορεί να ασκηθεί καμμία ποινική δίωξη κατά των κρατουμένων, για αυτό παρακαλώ να γίνει ταυτοποίηση των στοιχείων ταυτότητας τους και να αφεθούν ελεύθεροι¨. Η εντολή είναι προς τη διοίκηση στρατοχωροφυλακής του Κιρικχάν, με κοινοποίηση στην πρωθυπουργία και στα υπουργεία Δικαιοσύνης και Εσωτερικών.    

Εντυπωσιακό περιστατικό ! Ο εισαγγελέας επιτόπου να εντέλει έρευνα και η στρατοχωροφυλακή να μην εφαρμόζει ! Οι αστυνομικοί που κίνησαν αρχικά την διαδικασία να μετατίθενται…. Και ο λαθρέμπορος όπλων Ερντογάν να συνεχίζει τις μπίζνες του στην Συρία.

Previous Article

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΕΣΒΗ ΜΕ ΤΟΥΡΚΟ ΥΠΟΥΡΓΟ

Next Article

ΦΟΡΤΗΓΟ ¨ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ¨ ΠΟΥ ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΟΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *