Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Γερμανικό ίδρυμα Bertelsman : ¨Δικτατορία η Τουρκία¨

0 σχόλια Share:

Για πρώτη φορά η Τουρκία κατατάσσεται ως απολυταρχία

Στον δείκτη μετασχηματισμό του ιδρύματος Βertelsmann, η Τουρκία κατατάχθηκε ως “Ηπια απολυταρχία”. Στην κατάταξη που υπάρχει στην αναφορά, η Τουρκία χαρακτηρίζεται ως “de facto δικτατορία” και βρίσκεται στην 77η θέση μεταξύ 137 χωρών.

Το ίδρυμα bertelsmann από το 2004 και ενταύθα κάθε δύο έτη με την έρευνα σχετικά με τον δείκτη μετασχηματισμού εκθέτει παγκοσμίως το πού υπολείπονται οι δημοκρατίες. Μεταξύ των χωρών που μειώθηκε η δημοκρατία περιλαμβάνεται και η Τουρκία.
….
Στο σχετικό με την Τουρκία τμήμα αναφέρεται πως μετά από το δημοψήφισμα για το νέο Σύνταγμα του 2017 και το πέρασμα σε ένα νέο σύστημα διακυβέρνησης τον Ιούνιο του 2018; “άρχισε μία νέα περίοδος στην τουρκική πολιτική. Στην θέση του κοινοβουλευτικού συστήματος ήρθε ένα άκρως ισχυρό προεδρικό σύστημα. Πρόκειται για μία de facto δικτατορία με συνέπειες στην τουρκική Δημοκρατία και στην εξωτερική της πολιτική….. Πλέον η Τουρκία δεν μπορεί να κατατάσσεται ως μία Δημοκρατία”.
……

https://www.dw.com/tr/t%C3%BCrkiye-ilk-kez-otokrasi-olarak-s%C4%B1n%C4%B1fland%C4%B1r%C4%B1ld%C4%B1/a-53276906

29/4/2020

Σχ. : Ε και ;

Όταν η Μέρκελ φτάνει στην Κωνσταντινούπολη και κοίτα σαν τη χαζοχαρούμενη τον καθρέφτη (!!) που της χαρίζει ο Ερντογάν, είναι προφανές πως παρόμοιες αναφορές έχουν περιορισμένη αξία,  καθώς δεν αντανακλώνται στη γερμανική εξωτερική πολιτική.

  • Tags:
Previous Article

Tουρκία : ¨Θα υπερασπιστούμε το GNA ενάντια στον Χαφτάρ¨…

Next Article

¨Λάβρος¨ κατά της συνεχιζόμενης πολιτικής κατευνασμού ο βουλευτής Άγγελος Συρίγος !

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *