Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΑΛΗΘΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΡΩΝΕ, ΤΡΩΝΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ…

No Comments Share:

Αληθές είναι τρώνε, τρώνε την ζωή τους

Στην 50η μέρα έφτασε σήμερα η απεργία πείνας που πραγματοποιούν εκατοντάδες κρατούμενοι σε διάφορες φυλακές της Τουρκίας. Και ενώ η απεργία πείνας έχει φτάσει σε κρίσιμο σημείο, η κυβέρνηση συνεχίζει την αναισθησία της σε αυτό το θέμα. Εντέλει η θέση της κυβέρνησης δεν είναι απλά αναίσθητη, αλλά δίνει και σημάδια πως η οπτική της είναι του τύπου ¨Εάν είναι να πεθάνουν ας πεθάνουν¨.

Ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και βουλευτές του ΑΚΠ έκαναν εντυπωσιακές δηλώσεις σχετικά με το θέμα αυτό.

Παράδειγμα αναισθησίας σε αυτό το θέμα είναι η πρώτη δήλωση από βουλευτή του ΑΚΠ που ήρθε από τον βουλευτή Σαμίλ Ταγιάρ που αφού αναρωτήθηκε ¨Γιατί δεν κάνει απεργία πείνας ο Οτζαλάν ;¨ ακολούθως φανέρωσε την θέση του ΑΚΠ λέγοντας πως ¨ Πρόκειται για μια συνολική τακτική. Η Τουρκία δεν πρέπει να πέσει σε αυτή την παγίδα¨

Ακολούθως με ακόμη πιο σκληρά λόγια από τον πρωθυπουργό Ερντογάν, εκδηλώθηκε η αδιαφορία. Ο Ερντογάν στην πρώτη δήλωση του για το θέμα είπε πως ¨Δεν υπάρχει πεινασμένος. Ο υπουργός Εσωτερικών πήγε. Λίγο πολύ τρώνε και πίνουν¨.

ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΤΗΣ 12ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ¨ΕΤΡΩΓΑΝ¨ ΑΛΛΑ ΠΕΘΑΝΑΝ

Όπως είναι γνωστό μετά το πραξικόπημα της 12ης Σεπτεμβρίου 1980 έγινε απεργία πείνας στις φυλακές. Αυτά που ανέφεραν τότε οι χουντικοί είναι πανομοιότυπα με αυτά που λέει τώρα ο πρωθυπουργός. Εκείνες τις μέρες έλεγαν πως ¨κρυφά-κρυφά τρώνε¨ αλλά πέθαναν 4 άτομα από την απεργία πείνας.

ΚΑΙ ΤΟ 1996 ¨ΕΤΡΩΓΑΝ¨ ΑΛΛΑ ΠΕΘΑΝΑΝ

Το 1996 ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης Σεβκέτ Καζάν είχε χρησιμοποιήσει ανάλογες εκφράσεις για τους κρατούμενους που είχαν κάνει απεργία πείνας. Η αδιαφορία του συνοδοιπόρου του Ερντογάν στο κόμμα της Ευημερίας υπουργού Δικαιοσύνης Καζάν που δήλωσε τότε πως ¨Είχαν αποθηκεύσει τρόφιμα από την καντίνα, κρυφά κρυφά τρώνε, κόλπα είναι αυτά¨, στοίχισε την ζωή σε 12 κρατούμενους.

ΚΑΙ ΤΟ 2000 ¨ΕΤΡΩΓΑΝ¨ ΑΛΛΑ ΠΕΘΑΝΑΝ

Στις 20 Οκτωβρίου 2000, 816 κρατούμενοι άρχισαν απεργία πείνας ζητώντας το κλείσιμο των φυλακών τύπου F και την κατάργηση του αντιτρομοκρατικού νόμου. Ένα μήνα αργότερα ενώ διαρκούσε η απεργία πείνας η κυβέρνηση ήταν πάλι αδιάφορη. Ο τότε υπουργός Εσωτερικών Σαντετίν Ταντάν είχε δηλώσει πως ¨όλοι τους είναι υγιέστατοι, κρυφά-κρυφά τρώνε¨ και μετά με δικαιολογία την απεργία πείνας έγινε η επιχείρηση ¨Επιστροφή στην ζωή¨ στην οποία τότε έχασαν τη ζωή τους συνολικά 120 άτομα.

ΕΦΑΓΑΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ

Μάλιστα, παρά το ότι σε απεργίες πείνας έχουν χαθεί πάνω από 120 ζωές, εν έτει 2012 συνεχίζεται αυτή η αδιάφορη και απερίσκεπτη πολιτική. Ο πρωθυπουργός Ερντογάν στην πρώτη δήλωση του είπε πως ¨Δεν υπάρχει πεινασμένος, λίγο πολύ τρώνε και πίνουν¨. Και χτες μιλώντας στην κοινοβουλευτική του ομάδα, οι δηλώσεις του ήταν ακριβώς σαν αυτές που είχε κάνει το 1984 ο Διοικητής Εκτάκτου Καταστάσεως Κωνσταντινούπολης Νετζντέτ Ουρούγ μετά τον θάνατο των απεργών πείνας που είχε δηλώσει πως ¨Θα πρέπει να είναι γνωστό πως όποια μέθοδο και αν εφαρμόσουν, στις φυλακές και τα κρατητήρια υπάρχει νόμος και τάξη, που θα εφαρμοστούν επακριβώς. Ο πρωθυπουργός κάλεσε τον θάνατο με τα εξής λόγια : Όπως το κράτος δεν εκβιάζεται με τους θανάτους στα βουνά, έτσι δεν εκβιάζεται και με θανάτους στις φυλακές¨.

Και όσο και αν λέει πως ¨κρυφά κρυφά τρώνε¨, εκατοντάδες άνθρωποι μπροστά στα μάτια όλου του κόσμου τρώνε την ζωή τους. Η δε εξουσία έχει φάει την…συνείδηση της. Μάλιστα ούτε μια ψίχα δεν άφησε.

Εφ. Μπιργκιούν 31/10/2012

Previous Article

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΜΙΤ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΤΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΗΣ

Next Article

ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *