Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΜΙΤ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΤΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΗΣ

No Comments Share:

Η ΜΙΤ παρακολουθούσε τους αρθρογράφους της ΜΙΤ πριν από εμένα

Χακάν Φιντάν-διοικητής της ΜΙΤ : Οι υποκλοπές είχαν γίνει πριν από εμένα

Ο διοικητής της ΜΙΤ Χακάν Φιντάν αν και ανέφερε πως το περιστατικό σχετικά με την παρακολούθηση των συνομιλιών της ηγεσίας και των δημοσιογράφων της εφημερίδας Ταράφ είχε συμβεί πριν το 2009 που ανέλαβε καθήκοντα, ενώ δεν μίλησε σχετικά με το θέμα της άδειας του εισαγγελέα σχετικά με το θέμα.

Η εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης έχει ανακοινώσει πως έχει ζητήσει έρευνα από την πρωθυπουργία για να ασκήσει διώξεις σε αξιωματούχους της ΜΙΤ που υπέκλεπταν συνομιλίες οκτώ ατόμων, μεταξύ των οποίων οι δημοσιογράφοι Αχμέτ Αλτάν, Μεχμέτ Αλτάν και Γιασεμίν Τσονγκάρ.

¨Τραυματίστηκε η αξιοπιστία της ΜΙΤ¨

Η εισαγγελία στο αιτιολογικό της αίτησης προς την πρωθυπουργία, αναφέρει πως οι αξιωματούχοι της ΜΙΤ χρησιμοποιώντας κωδικές ονομασίες για τα εννιά άτομα, έκαναν ¨πλαστογραφία σε επίσημο έγγραφο¨, ¨παραβίαση απορρήτου επικοινωνιών¨, ¨παράβαση καθήκοντος¨. Στο έγγραφο της εισαγγελίας αναφέρεται πως η εκ μέρους ενός εκλεκτού φορέα όπως η ΜΙΤ χρήση κωδικών ονομάτων ώστε να αποσπαστούν δικαστικές αποφάσεις για την υποκλοπή, τραυμάτισε στα μάτια της κοινωνίας την αξιοπιστία του φορέα.

Ο Χακάν Φιντάν ευρισκόμενος στο προεδρικό μέγαρο επ΄ευκαιρία της δεξίωσης που παρέθεσε ο πρόεδρος Αμπντουλλάχ Γκιουλ για την 29η Οκτωβρίου, απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με το θέμα της εφημερίδας Ταράφ και είπε τα εξής : ¨ Το περιστατικό (υποκλοπή Ταράφ) συνέβη πριν να αναλάβω καθήκοντα το 2009¨. Ο Χακάν Φιντάν ανέφερε πως το αίτημα της εισαγγελίας έχει φτάσει στην πρωθυπουργία και ότι με βάση την διαδικασία η πρωθυπουργία θα ζητήσει σχετικά την άποψη τους, κάτι που όπως είπε δεν έχει γίνει ακόμη. Ο Φιντάν αρκέστηκε να πει πως ¨Η πρωθυπουργία θα αποφασίσει ανάλογα με την άποψη που θα πάρουμε εμείς για το θέμα¨ ενώ δεν μίλησε καθόλου σχετικά με το αν θα δοθεί ή όχι άδει για την δικαστική έρευνα.

Είχαν βρεθεί συσκευές υποκλοπής

Η εφημερίδα Ταράφ στις 9 Φεβρουαρίου 2012 σε άρθρο με τίτλο ¨Επιχείρηση ΜΙΤ στην Ταράφ¨, είχε ανακοινώσει στην κοινή γνώμη πως οι αρθρογράφοι Αχμέτ Αλτάν, Γιασεμίν Τσονγκάρ, Μαρκάρ Εσαγιάν, Αμπερίν Ζαμάν και Μεχμέτ Αλτάν παρακολουθούνταν από την ΜΙΤ. Στο ίδιο άρθρο αναφερόταν πως ο συνεργάτης της Ταράφ Μεχμέτ Μπαρανσού είχε προσέξει δύο άτομα και με καταγγελία στην αστυνομία είχε οδηγήσει στην σύλληψη τους, και μάλιστα είχαν βρεθεί πάνω τους μηχανήματα τεχνικής παρακολούθησης και συσκευές τηλεφωνικών υποκλοπών.

 Εφ. Ταράφ 31/10/2012

Previous Article

ΔΕΞΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Next Article

ΑΛΗΘΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΡΩΝΕ, ΤΡΩΝΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *