Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ 2004 ΓΙΑ ¨ΤΕΛΕΙΩΜΑ¨ ΤΟΥ ΓΚΙΟΥΛΕΝ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ !

0 σχόλια Share:

Η απόφαση για να τελειώσουν τον Γκιουλέν λήφθηκε το 2004 στο MGK

Hoca

Στην απόφαση του MGK (Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας) με τίτλο ¨Μέτρα που πρέπει να ληφθούν κατά των δραστηριοτήτων της ομάδας Γκιουλέν¨ και αναφέρεται πως ¨Πρέπει να ετοιμαστεί σχέδιο δράσης με βαριές κυρώσεις¨.

Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας σε συνεδρίαση του τον Αύγουστο του 2004, έβγαλε απόφαση σχετικά με τα ¨Μέτρα που πρέπει να ληφθούν κατά των δραστηριοτήτων της ομάδας Γκιουλέν¨ και η απόφαση-σύσταση κοινοποιήθηκε στην κυβέρνηση.

Στην απόφαση του το MGK αναφέρει πως για την παρεμπόδιση των δραστηριοτήτων των ¨Νουρτζού και της ομάδας Γκιουλέν¨ πρέπει ¨να υπάρξουν νομικές ρυθμίσεις που θα επιφέρουν βαριές κυρώσεις και πρέπει να ετοιμαστεί σχέδιο δράσης¨. Στην απόφαση αυτή της 25/8/2004 υπάρχουν οι υπογραφές του τότε προέδρου της Δημοκρατίας Αχμέτ Νετζντέντ Σεζέρ, του πρωθυπουργού Ερντογάν, του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Χιλμή Οζκιόκ, του υπουργού Εξωτερικών Γκιούλ και άλλων πέντε υπουργών.

…………..

Στην υπ. αρ. 481 απόφαση του MGK υπογραμμίζεται η αναγκαιότητα σύστασης ενός σχεδίου δράσης και παρατίθενται έναν ένα τα βήματα που πρέπει να πάρουν οι αρμόδιες υπηρεσίες. Τονίζεται πως πρέπει να προσεχθεί ¨ ψυχολογική διάσταση της επιχείρησης¨ και εξουσιοδοτούνται σχετικά το Συμβούλιο Παρακολούθησης και Συντονισμού Μέτρων (BUTKK), το υπουργείο Εσωτερικών και η διοίκηση της ΜΙΤ.

ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝΤΑΙ

Κάποια από τα άρθρα σε αυτήν την απόφαση αναφέρουν τα εξής :

¨Οι δραστηριότητες της ομάδας Φ. Γκιουλέν στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, πρέπει υπό τον συντονισμό του BUTKK, να παρακολουθούνται στενά από το υπουργείο Εσωτερικών, το υπουργείο Εξωτερικών, την ΜΙΤ καθώς και από άλλους σχετιζόμενους φορείς. Εάν υπάρξει ανάγκη οι αρμόδιοι κρατικοί λειτουργοί να παρακολουθούν στενά την ομάδα Γκιουλέν στο εξωτερικό, τότε το υπουργείο Εξωτερικών πρέπει να λάβει πρόσθετα μέτρα. Οι δραστηριότητες των ιδιωτικών σχολείων του Φ. Γκιουλέν πρέπει να ερευνηθούν και να παρακολουθούνται από το υπουργείο Εσωτερικών και από το υπουργείο Εθνικής Παιδείας. Περιοδικά πρέπει να υποβάλλεται αναφορά προς το BUTKK, για τις ύποπτες και έκνομες δραστηριότητες αυτών των σχολείων¨.

Στην απόφαση αυτή του MGK σχετικά με την κοινότητα Γκιουλέν αναφέρεται πως ¨Πρέπει να υπάρξουν νομικές ρυθμίσεις που θα επιφέρουν βαριές κυρώσεις¨. Στην απόφαση τονίζεται το θέμα των ¨μαθητικών σπιτιών-εστιών¨.

Στην απόφαση του MGK σχετικά με την εφαρμογή των νόμων αναφέρονται τα εξής : ¨Το υπουργείο Εσωτερικών πρέπει να παρακολουθήσει προσεκτικά τις προσπάθειες για κέρδισμα συμπαθούντων και υποστηρικτών μέσα στα ¨μαθητικά σπίτια¨ της ομάδας Γκιουλέν. Πρέπει να παρεμποδιστούν οι πρακτικές των ¨μαθητικών σπιτιών¨ που μέσω παράνομων οδών κάνουν θρησκευτική εκπαίδευση και συγκεντρώνουν υποστηρικτές με όργανο την θρησκεία¨.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝΤΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΔΩΡΕΕΣ

Στο έγγραφο της 25/8/2004 αναφέρεται πως οι επιχειρηματίες που έκαναν δωρεές στην θρησκευτική κοινότητα MASAK πρέπει να παρακολουθηθούν : Πρέπει μέσω του ΣΔΟΕ να διασφαλιστεί η παρακολούθηση των δωρεών, των παράνομων χρηματικών κινήσεων και των πρακτικών μαύρου χρήματος¨.

…………….

Εφ. Ταράφ 28/11/2013

 

Previous Article

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝ ΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡEΣ ΟΠΛΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ

Next Article

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΕ ΤΟΥΡΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *