Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΕ ΤΟΥΡΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ

0 σχόλια Share:

Νεντίμ Σενέρ : Το βραβείο που πήρα αποτελεί πηγή ντροπής για τους διοικούντες της Τουρκίας

nedim-sener-uluslararasi-odul-aldi-meslektaslarindan-tebrik-mesajlari-yagdi-379-247

Στoν Νεντίμ Σενέρ δόθηκε το Διεθνές Βραβείο Ελευθεροτυπίας.

Το Διεθνές Βραβείο Ελευθεροτυπίαςτης Διεθνούς Επιτροπής Διαφύλαξης Δημοσιογράφων δόθηκε στον Νεντίμ Σενέρ. Ο Σενέρ δήλωσε πως ¨Αυτό το βραβείο αποτελεί τιμή για μένα αλλά πρέπει να είναι πηγή ντροπής για τους διοικούντες της Τουρκίας¨.

Η Διεθνής Επιτροπή Διαφύλαξης Δημοσιογράφων(CPJ), βράβευσε με αυτό το βραβείο τέσσερεις δημοσιογράφους από Τουρκία. Εκουαδόρ, Αίγυπτο και Βιετνάμ, οι οποίοι τιμωρήθηκαν με φυλάκιση και υπέστησαν άλλες πιέσεις επειδή αποκάλυψαν αλήθειες. Από την Τουρκία βραβεύτηκε ο δημοσιογράφος Νεντίμ Σενέρ.

…………..

Ο Νεντίμ Σενέρ ανέφερε πως αποτελεί μια περίεργη κατάσταση να παίρνει στις ΗΠΑ βραβείο ελευθεροτυπίας κάποιος που στην χώρα του δικάζεται ως τρομοκράτης : Πρόκειται για μια κατάσταση που πραγματικά αποτελεί τιμή και πηγή περηφάνιας για μένα. Φυσικά δεν είναι όμως έτσι για τους διοικούντες της χώρας. Διότι εγώ παίρνω μεν το βραβείο, αλλά ένα βραβείο που δείχνει πως την ίδια στιγμή βρίσκονται στην Τουρκία 60 δημοσιογράφοι φυλακισμένοι, εκεί εστιάζει το βραβείο¨.

Ο Σενέρ ανέφερε πως οι καταδίκες και οι προφυλακίσεις δημοσιογράφων, έγιναν θέμα πολιτικής από τους πολιτικούς και είπε : ¨Εδώ όμως μιλάμε για την ζωή ενός ανθρώπου¨. Μιλάμε για ανθρώπους που δεν έκαναν άλλο αδίκημα πέρα από το γράψιμο ειδήσεων. Εάν όπως ισχυρίζονται υπάρχουν κάποιοι που σκότωσαν ανθρώπους, πέταξαν βόμβες ή λήστεψαν τράπεζες αυτά πρέπει να τα πούνε με ονόματα στον κόσμο. Διότι λένε πως ¨αυτοί δεν είναι δημοσιογράφοι αλλά τρομοκράτες. Δικάζονται για παραβίαση του αντιτρομοκρατικού νόμου και για διενέργεια τρομοκρατικής προπαγάνδας¨

……………..

Παραλαμβάνω το βραβείο αυτό προς τιμήν του καλού ανθρώπου, καλού δημοσιογράφου και συναδέλφου μου Χραντ Ντινκ. Ο Χραντ Ντινκ είχε απειληθεί από κρατικούς αξιωματούχους απλά και μόνο επειδή εξέφραζε την άποψη του ελεύθερα. Αργότερα δολοφονήθηκε καθώς οι κρατικοί λειτουργοί που έπρεπε να τον προφυλάξουν, το παρέβλεψαν. Όταν στις 3/3/2011 οι αστυνομικοί με πήραν από το σπίτι μου στα αυτιά μου είχα το σύνθημα ¨Για τον Χραντ , για την δικαιοσύνη !¨. Στις 376 μέρες που έκατσα στην φυλακή ποτέ δεν έλλειψε από τα αυτιά. Και τώρα που είμαι χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι το επαναλαμβάνω. Για τον Χραντ , για την δικαιοσύνη ! Οι αστυνομικοί που με πήραν εκείνο το πρωί από το σπίτι μου αποτελούν τμήματα του μηχανισμού-συνενόχου στην δολοφονία του Ντινκ. Το κράτος προφύλαξε αυτούς τους αξιωματούχους.

……………………..

T24.com.tr  27/11/2013

Previous Article

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ 2004 ΓΙΑ ¨ΤΕΛΕΙΩΜΑ¨ ΤΟΥ ΓΚΙΟΥΛΕΝ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ !

Next Article

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΧΡΟΝΟΣ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *