Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ZHTOYΣΑΝ ΕΙΡΗΝΗ – Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΕ

No Comments Share:

3 ακαδημαϊκοί προοφυλακίστηκαν

150320162347380148874_2

Οι ακαδημαϊκοί Εσρά Μουνγκάν, Μουζαφέρ Καγιά και Κιβάντς Ερσόι προφυλακίστηκαν μετά από απόφαση του 5ου Πρωτοδικείου Κωνσταντινούπολης.  Η προφυλάκιση των 3 ακαδημαϊκών στηρίχθηκε στο 7/2 άρθρο του αντιτρομοκρατικού νόμου που μιλά για ¨διενέργεια τρομοκρατικής προπαγάνδας¨.

Οι ακαδημαϊκοί Εσρά Μουνγκάν, Μουζαφέρ Καγιά και Κιβάντς Ερσόι που περιλαμβάνονταν στους 1128 ακαδημαϊκού που υπέγραψαν την ανακοίνωση που είχε τίτλο ¨Δεν θα γίνουμε συνεργοί σε αυτό το έγκλημα¨, στις 19 Μαρτίου εξέδωσαν ένα νέο δελτίο τύπου στο οποίο επέμεναν περί ειρήνης. Μετά από αυτήν τους την δήλωση ο αρχιεισαγγελέας Κωνσταντινούπολης που διεξάγει έρευνα σε βάρος των ακαδημαϊκών, διέταξε την σύλληψη τους. Συνελήφθησαν χτες και προσήχθησαν ενώπιον του δικαστηρίου σήμερα με την κατηγορία της ¨διενέργειας τρομοκρατικής προπαγάνδας¨.  Το εν υπηρεσία 5ο Πρωτοδικείο Κωνσταντινούπολης με αυτήν ακριβώς την κατηγορία, αποφάσισε την προφυλάκιση τους.

Το 5ο Πρωτοδικείο Κωνσταντινούπολης στην σχετική του απόφαση αναφέρει πως οι εν λόγω ακαδημαϊκοί διάβασαν το ίδιο πάλι κείμενο και ότι μετά από την ανακοίνωση τους αυτή, η τρομοκρατική οργάνωση του ΠΚΚ και όλες οι άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις, αύξησαν ακόμη περισσότερο τις επιθέσεις τους ενάντια στις ζωές και τις περιουσίες στρατιωτικών, αστυνομικών και πολιτών.

…………………..

http://www.dha.com.tr/3-akademisyene-tutuklama-talebi_1166855.html

15/3/2016

Previous Article

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ DEB ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ

Next Article

EΠΙΤΡΟΠΟΙ ΠΑΝΤΟΥ !

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *