Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

11 ΜΗΝΕΣ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΤΟΥ ΤΑΓΙΠ ΣΕ ΜΑΘΗΤΗ ΛΥΚΕΙΟΥ !

No Comments Share:

Δίκη για προσβολή του Ερντογάν… 11 μήνες φυλάκιση στον μαθητή λυκείου !

1konya1

Ο 17 ετών Μ.Ε.Α. που είναι μαθητής λυκείου στο Ικόνιο, που είχε συλληφθεί και είχε κρατηθεί δύο μέρες για προσβολή του προέδρου της δημοκρατίας Ερντογάν, καταδικάστηκε σε ποινή 11 μηνών και 20 ημερών φυλάκισης. Το δικαστήριο ανέστειλε την ανακοίνωση της καταδίκης.
Στις 23/4/2014 ομάδα νέων που οργανώθηκαν μέσω διαδικτύου με την επωνυμία ¨Λαϊκή Ομάδα Μαθητών Λυκείου¨, συγκεντρώθηκαν στο πάρκο Γκενταβέτ και τίμησαν τον μάρτυρα ανθυπολοχαγό Μουσταφά Φεχμί Κουμπιλάϊ που δολοφονήθηκε από οπισθοδρομικούς πριν από 84 χρόνια. Εκεί εξ ονόματος της ομάδας διάβασε ανακοίνωση ο Μ.Ε.Α. Η εισαγγελία του άσκησε δίωξη για ¨προσβολή του προέδρου της Δημοκρατίας¨ καθώς η ανακοίνωση περιελάμβανε λόγια προσβλητικά για τον πρόεδρο της Δημοκρατίας ΡΕΤΖΕΠ ΤΑΓΙΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝ.


Στις 24/4/2014 αστυνομικοί πήγαν στο Επαγγελματικό Λύκειο του Μεράμ και συνέλαβαν τον μαθητή. Με απόφαση του 1ου Πρωτοδικείου ο μαθητής προφυλακίστηκε. Υποβλήθηκε έφεση από τον δικηγόρο Μπαρίς Ισπίρ. Η έφεση έφερε τις υπογραφές περίπου 100 δικηγόρων της Κωνσταντινούπολης, έγινε δεκτή από το 2ο Πρωτοδικείο και έτσι ο Μ.Ε.Α. μετά από 2 μέρες στην φυλακή, αποφυλακίστηκε στις 26/4. Το περιστατικό είχε μεγάλο αντίκτυπο στην κοινή γνώμη, ενώ το υπουργείο Δικαιοσύνης έδωσε την άδεια του για την εκδίκαση του Μ.Ε.Α. Σήμερα λοιπόν στο Ικόνιο συνεχίστηκε η δίκη του ΜΕΑ που αντιμετώπιζε ποινή από ένα έως 4 χρόνια φυλάκισης.
…………….
Το δικαστήριο λαμβάνοντας υπόψη την καλή διαγωγή του Μ.Ε.Α. κατέβασε την ποινή στους 11 μήνες και 20 μέρες και ανέστειλε την εφαρμογή της για 3 χρόνια.

DHA 11/9/2015

Previous Article

ANAKOINΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΚΟΜΜΑΤΟΣ DEB ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ (ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΤΟΧΗΣ) ΣΤΙΣ ΚΟΥΡΔΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

Next Article

H ΝΕΑ ΤΟΥΡΚΙΑ…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *