Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ ΝΑ ΣΒΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

No Comments Share:

¨Αποφασισμένος να σβήσει την ελευθερία του τύπου¨

turkiyede-basin-ozgurlugunu-silmekte-kararli-1

Άρθρο που δημοσιεύτηκε στους Financial Times περιγράφει πως ο πρωθυπουργός Ερντογάν είναι αποφασισμένος να σβήσει την ελευθερία του τύπου

Στο άρθρο που φέρει την υπογραφή του Ντέιβιντ Γκάρντνερ υποστηρίζεται πως ο Ερντογάν αντιμετώπισε τις διαδηλώσεις του πάρκου Γκεζί ως μια υπαρξιακή απειλή και αναφέρει πως ¨Η επιθετικότητα του Ερντογάν πλεόν δεν έχει όρια. Η οξύτατη δυσανεξία του Ερντογάν απέναντι στην κριτική, φέρει τον κίνδυνο εξαφάνισης της εναπομείνασας ανεξαρτησίας των τουρκικών ΜΜΕ.

¨Πόλεμος με τα κέντρα εξουσίας¨

Ο αρθρογράφος συνεχίζει ως εξής :

Η εχθρότητα του Ερντογάν προς τα ΜΜΕ δεν είναι νέα. Ο Ερντογάν και το ΑΚΡ παρά το ότι είναι στην εξουσία πάνω από 10 χρόνια δεν μπορούν να αλλάξουν την νοοτροπία της αντιπολίτευσης. Αυτό μέχρις ενός σημείου γίνεται αντιληπτό.

……………..

¨Η εξημέρωση¨ των ΜΜΕ επιταχύνθηκε μετά από την δεύτερη εκλογική νίκη του Ερντογάν το 2007.Το ΑΚΡ και ο Ερντογάν αφού απέκρουσαν τον στρατό και τα δικαστήρια που προσπάθησαν να κλείσουν το κόμμα, μετά πέρασαν στην επίθεση¨.

Ο αρθρογράφος γράφει πως μεγάλος αριθμός ανώτατων αξιωματικών, πολιτικών, ακαδημαϊκών και δημοσιογράφων είναι προφυλακισμένοι με το αιτιολογικό της απόπειρας ανατροπής της κυβέρνησης, ότι μετά από το πρόστιμο των 2,5 δις $ στον όμιλο Dogan ο όμιλος εξαναγκάστηκε να πουλήσει την εφημερίδα Μιλλιέτ, ότι τον Φλεβάρη κατσάδιασε δημοσιογράφο που είχε δημοσιεύσει τα πρακτικά των συνομιλιών με τον Οτζαλάν λέγοντας του ¨Να βουλιάξει η δημοσιογραφία σου¨, και ότι δόθηκε τέλος στην δουλειά του δημοσιογράφου Χασάν Τζεμάλ :

¨Το πόσο έχουν βουλιάξει όμως τα ΜΜΕ φάνηκε στην εξέγερση της πλατείας Ταξίμ. Την ώρα που η Κωνσταντινούπολη πνιγόταν στα δακρυγόνα, τα ΜΜΕ έδειχναν εκπομπές για τους πιγκουίνους, την σχιζοφρένεια και τις ακτίνες του πλανήτη Άρη. Ενώ η εφημερίδα Σαμπάχ στην πρώτη σελίδα είχε τις απόψεις του πρωθυπουργού για το κάπνισμα.

Τον περασμένο μήνα απολύθηκε από την Σαμπάχ ο Γιαβούζ Μπαϊντάρ. Σύμφωνα με τον συνδικάτο των Δημοσιογράφων Τουρκίας ο Μπαϊντάρ είναι ένας από τους 22 δημοσιογράφους που απολύθηκαν και τους 37 που υποχρεώθηκαν σε παραίτηση μετά από τα γεγονότα του πάρκου Ταξίμ. Το τούιτερ το οποίο ο Ερντογάν το χαρακτήρισε ¨μπελά¨ μπορεί να σπάσει αυτόν τον αποκλεισμό των ειδήσεων. Αλλά οι χρήστες του τουίτερ δεν μπορούν να φτάσουν στα βάθη της Ανατολίας. Ο Ερτνογάν το ξέρει αυτό και η παρανοϊκή του δυσανεξία σβήνει την λάμψη της Τουρκίας που είχε γίνει κάποτε πυλώνας της δημοκρατίας στον μουσουλμανικό κόσμο¨.

 ΒΒC -τουρκικά   6/8/2013

Previous Article

ΤΟΥΡΚΟΓΙΟΡΤΗ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ

Next Article

ΦΗΜΕΣ ΓΙΑ ΝΟΣΗΛΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΟ MEDIPOL

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *