Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

No Comments Share:

Ο Αλλάχ να δώσει μυαλό στον Ερντογάν

Αρχικά σε αυτό το άρθρο μου είχα βάλει τίτλο ¨Μπορεί να αλλάξει ο Ταγίπ Ερντογάν ;¨. Αλλά μετά από την νυχτερινή έφοδο που έκανε η αστυνομία στο Ταξίμ, πλέον η φράση είχε χάσει το νόημα της. Όλη μου η στήριξη είναι προς τους κατσαπλιάδες του πάρκου Γκεζί. Από την μια λέω ¨ Ο Αλλάχ να δώσει μυαλό στον Ερντογάν¨ και από την άλλη εύχομαι το καλύτερο για την Τουρκία…

Κύριε πρωθυπουργέ, η αντίσταση του πάρκου Γκεζί πηγάζει από την αυξανόμενα αυταρχική σας διακυβέρνηση. Μάλιστα το μήνυμα των νέων είναι ξεκάθαρο : Μην ανακατεύεσαι με εμένα! Μην επεμβαίνεις στον τρόπο της ζωής μου ! Μην εμπαίζεις τις αξίες μου !

Η περίοδος του πραξικοπήματος της 28/2 ήταν μια περίοδος ρεζίλι για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ελευθερίες. Τουλάχιστον σήμερα άρχισαν να λογοδοτούν για εκείνες τις ντροπές. Και σήμερα όμως αυτοί που δεν μοιράζονται τον ίδιο ¨τρόπο ζωής¨ μαζί σας, ανησυχούν. 

Ο Ντεγκώλ την εποχή που η Γαλλία δονούνταν από το θέμα της Αλγερίας, βγήκε στο μπαλκόνι και είπε στον κόσμο πως ¨Σας κατάλαβα, σας είδα¨. Η Τουρκία λοιπόν που σαν άλογο τρέχει προς τον κίνδυνο, έχει ανάγκη όσο ποτέ αυτές τις δύο λέξεις. Μα είναι τόσο δύσκολο να βγει στο μπαλκόνι σαν τον Ντεγκώλ και να πει πως ¨Σας κατάλαβα, σας είδα¨ και να απλώσει το χέρι του στους νέους ;

………………

Όσες εκκλήσεις και αν κάνουμε για ψυχραιμία, ο πρωθυπουργός Ερντογάν συνεχίζει τα ίδια. Το που θα οδηγήσει αυτός ο δρόμος την Τουρκία, πραγματικά δεν ξέρω. 

Το παρακάτω άρθρο που το έγραψα πριν από την έφοδο στο Ταξίμ, το υποστηρίζω πλήρως. Αλλά ενώ λέω ¨Ο Αλλάχ να δώσει μυαλό στον Ερντογάν¨, από την άλλη εύχομαι το καλύτερο για την Τουρκία… Στο μεταξύ όλη μου η συμπάθεια και η υποστήριξη είναι προς τους ¨κατσαπλιάδες¨ του πάρκου Γκεζί. Για μια ακόμη φορά συγχαίρω εγκάρδια αυτούς τους νέους ανθρώπους, διότι μας έκαναν να αισθανθούμε για μια ακόμη φορά πόσο πολύτιμη είναι η δημοκρατία.

Ο Ταγίπ Ερντογάν μπορεί να αλλάξει ;

Κύριε πρωθυπουργέ

Το γνωρίζετε ; Η δημοκρατία σε αυτή τη χώρα έχει φτάσει σε ένα νέο κατώφλι. Η Τουρκία μπορεί να το ξεπεράσει και να συνεχίσει την οδό της εξομάλυνσης και της ειρήνης.

Πρόκειται για μια ευκαιρία, η αντίσταση του πάρκου Γκεζί είναι μια ευκαιρία που παρουσιάστηκε μπροστά μας. Και τώρα στα χέρια σας είναι η δυνατότητα να την εκμεταλλευτείτε

Εάν εσείς ως επικεφαλής της εξουσίας, μπορέσετε και δείξετε την δέουσα προσοχή και επιμέλεια, η Τουρκία σε μια στιγμή θα εξομαλυνθεί και θα ακολουθήσει το δρομολόγιο που πρέπει.

Πραγματικά όμως αναρωτιέμαι εάν το γνωρίζετε αυτό. Διότι μου φαίνεται πως εσείς και κάποιοι στενοί επιτελείς σας δείχνετε να μην έχετε αντιληφθεί το νέο κατώφλι της δημοκρατίας. Η ρητορική σας είναι πολύ σκληρή, μια γλώσσα γερακιού. Δεν φαίνεται να προτίθεστε έστω και για λίγο να αλλάξετε το αυταρχικό σας στυλ. Και αυτό φαίνεται και από τα ρουθούνια σας και τις γραμμές στο πρόσωπο σας, όταν μιλάτε στο βήμα. Και η χτεσινή σας ομιλία δεν ήταν διαφορετική. Μα γιατί πολώνετε και χωρίζετε σε μέτωπα τόσο πολύν την κοινωνία ; Κρίμα είναι, υπάρχει μήπως κάποια τέτοια ανάγκη ; … Μήπως απέναντι σας έχετε εχθρό ; Είναι μήπως όλοι υποχρεωμένοι να σκέφτονται σαν εσάς ; Είναι μήπως υποχρεωμένοι να μοιράζονται και να υμνούν τον δικό σας τρόπο ζωής ;

Η ετσιθελική λογική του Ερντογάν

Το ανέφερα στο χτεσινό μου άρθρο. Ένας από τους αντιστασιακούς του Γκεζί δήλωσε : ¨Η ετσιθελική λογική του Ερντογάν μας έσκασε¨

Κύριε πρωθυπουργέ

Αυτό είναι η ουσία. Τα τελευταία χρόνια αρχίσατε να εμπλέκεστε στην ζωή και στο κάθε τι των νέων και των γυναικών.

Ήταν το θέμα της θρησκείας γενιάς, του αριθμού των παιδιών, του αλκοόλ, του αλκοολισμού, του φλερτ, των αγαλμάτων, του ¨τερατώδους¨, του ¨μεγάλου μπελά¨ σχετικά με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ήταν η δημοσιογραφία, κάνατε χοντροκομμένες και όχι λεπτές επεμβάσεις. Τα έγραψα πολλές φορές αυτά. Δεν θέλω να τα επαναλάβω. Αλλά με αυτήν σας την συμπεριφορά, καθημερινά προχωρήσατε στην τροχιά του αυταρχισμού.

Η αντίσταση του πάρκου Γκεζί πηγάζει από την αυξανόμενα αυταρχική σας διακυβέρνηση. Το επαναλαμβάνω, αυτή είναι η ουσία. Οι νέοι αυτοί άνθρωποι ζητούν κατανόηση, ανεκτικότητα και σεβασμό για τον δικό τους τρόπο ζωής και για τους πολύχρωμους κόσμους τους. Δεν επιθυμούν αφ΄υψηλού επιβολές.

Το μήνυμα τους είναι ξεκάθαρο :

¨Μην ανακατεύεσαι με εμένα, μην με επισκιάζεις ! Μην επεμβαίνεις στον τρόπο της ζωής μου ! Μην εμπαίζεις τις αξίες μου !

…………………

Τ24 12/6/2013

Χασάν Τζεμάλ

Previous Article

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΦΓΑΝΟΥ ΠΡΕΣΒΗ ΣΕ ΚΕΝΤΡΟ ΦΥΛΑΞΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Next Article

H ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ….

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *