Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΣΧΟΛΙΟ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

No Comments Share:

Σχόλιο από αρθρογράφο των Financial Times : Ο Ερντογάν επιχειρεί να προσελκύσει τους Κούρδους της Συρίας και του Ιράκ στην ¨τουρκόσφαιρα¨ 

Ο αρθρογράφος των Financial Times Ντέιβιντ Γκάρντνερ σε χτεσινό του άρθρο αναφέρει πως με το ¨κουρδικό σκοινί¨ στα χέρια του Ερντογάν μπορεί να αλλάξουν τα σύνορα στην Μέση Ανατολή, και ότι σχέδιο του πρωθυπουργού αποτελεί να ελκύσει στην ¨τουρκόσφαιρα¨ τους Κούρδους της Συρίας Και του Β. Ιράκ και να σχηματίσει ένα άξονα σουνιτών ενάντια στους σιίτες.

Ο αρθρογράφος των Financial Times Ντέιβιντ Γκάρντνερ στο χτεσινό του άρθρο με επικεφαλίδα ¨Η Άγκυρα κρατά το κουρδικό σκοινί στην Μ. Ανατολή¨, έγραψε σχετικά με τους στόχους της διαδικασίας διαπραγματεύσεων.

Γράφει πως ο πρωθυπουργός Ερντογάν που κατά την δεκαετή θητεία του έχει συγκεντρώσει αντιδράσεις για την απροβλεψιμότητα του, κατά την τελευταία περίοδο και ότι ¨Συγκέντρωσε τον θαυμασμό με την αποφασιστική του είσοδο στην διαδικασία ειρήνευσης με τους Κούρδους¨.

……………

Ο αρθρογράφος γράφει πως ¨ Αυτή η διαδικασία με περιέχει μεγάλα ρίσκα, αλλά σε περίπτωση που λειτουργήσει η στρατηγική του, το βραβείο για την Τουρκία θα είναι τεράστιο¨.

Ο αρθρογράφος αναφέρει πως η διαδικασία επίλυσης του κουρδικού θέματος, θα έχει την επίδραση της και στα σύνορα της Μέσης Ανατολής, σύνορα τα οποία μετά από την διαμόρφωση τους με την διάσπαση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στις αραβικές περιοχές, αντιμετωπίζουν ένα πολύ σοβαρό τεστ¨.

……………..

Haber.sol.org 4/4/2013

Previous Article

ΔΕΝ ΑΡΚΟΥΣΑΝ ΟΙ ΚΑΜΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ !

Next Article

ΟΜΙΛΙΑ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΔΑΠΕΡΓΟΛΑ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΣΤΟ ΒΕΛΛΙΔΕΙΟ 30/3/2013

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *