Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΤΑΓΙΠ ΜΠΕΙ, ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΛΗ ΜΕΡΙΑ ΒΡΕ !

No Comments Share:

Κι αυτή η δίκη θα επιστραφεί από το ΕΔΑΔ 

Το δικαστήριο επέβαλε στον Αχμέτ Αλτάν να πληρώσει αποζημίωση 15.000 λιρών στον Ερντογάν, μετά από μήνυση που είχε υποβάλει εκείνος για το άρθρο του με τίτλο Alaturka.

Απόφαση για αποζημίωση 15.000 λιρών βγήκε στην υπόθεση στην οποία ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε υποβάλει αγωγή στον πρώην αρχισυντάκτη της εφημερίδας Ταράφ Αχμέτ Αλτάν, για άρθρο που είχε γράψει με τίτλο Alaturka. Στην εκδίκαση της υπόθεσης χτες στο 20ο Πρωτοδικείο Άγκυρας μετείχε η Λαλέ Σιμσέκ–δικηγόρος του Αλτάν και οι Αλή Οζκαγιά και Μπουρχανετίν Σεβεντζάν που ήταν οι δικηγόροι του πρωθυπουργού Ερντογάν. Οι συνήγοροι του Ερντογάν υποστήριξαν πως ο Αχμέτ Αλτάν με το άρθρο του στις 8/3/2011 προσέβαλε την προσωπικότητα του πελάτη τους, ότι το άρθρο είχε πρόθεση την ταπείνωση και τον εξευτελισμό, και ζήτησαν αποζημίωση 30 χιλιάδων λιρών. Η δικηγόρος Λαλέ Σιμσέκ ανέφερε πως το κείμενο δεν περιείχε οποιαδήποτε προσωπική προσβολή, και ότι το άρθρο βρισκόταν εντός των ορίων της κριτικής. Η Σιμσέκ δήλωσε τα εξής :

Ο Αχμέτ Αλτάν δεν είχε καμμία προσωπική αντιπαλότητα κατά του μηνυτή. Πιστεύουμε πως καθώς ο μηνυτής είναι πολιτικό πρόσωπο, τα όρια της κριτικής θα πρέπει να είναι διευρυμένα. Ζητάμε τον απόρριψη της υπόθεσης¨.

Το δικαστήριο αποδέχτηκε εν μέρει την μήνυση και αγνοώντας τις αποφάσεις της Ολομέλειας του Ανωτάτου Δικαστηρίου και τις αναφορές της Ευρωπαϊκής Συνθήκης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων περί ελευθερίας έκφρασης, καταδίκασε τον Αχμέτ Αλτάν και την εφημερίδα Ταράφ, να πληρώσουν ηθική αποζημίωση 15 χιλιάδες λίρες.

Το 2ο Πρωτοδικείο του Καντίκιοϊ στις 5 Δεκεμβρίου είχε επίσης καταδικάσει τον Αχμέτ Αλτάν να πληρώσει 15 χιλιάδες λίρες αποζημίωση για το άρθρο του με τίτλο ¨Συνενοχή του κράτους και ηθική¨.

 Εφ. Ταράφ 26/12/2012

Σχ : Ο Αλτάν έφυγε από την Ταράφ και ακόμη ο ¨δημοκράτης¨ Έρντογάν τον κυνηγάει. Να πηγαίνεις στo δικαστήριο και αντιδικος σου να είναι ο εν ενεργεία πρωθυπουργός….Demokracy.

Previous Article

¨ΑΔΕΡΦΕ ΟΡΧΑΝ ΔΕ ΣΕ ΞΕΧΑΣΑΜΕ¨

Next Article

ΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ O ΚΕΜΑΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΑΚΗ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *