Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Ανέρωσε από καρκίνο, αντιμετωπίζει επιληψία !

No Comments Share:

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ερντογάν υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για καρκίνο και πάσχει από επιληψία
……

Σύμφωνα με έρευνα της Νordic Μonitor, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για την απομάκρυνση ενός καρκινικού όγκου και μεταξύ άλλων πιθανών επιπλοκών στην υγεία πάσχει και από επιληψία. Κάτι που μπορεί να εξηγήσει μερικές ακανόνιστες συμπεριφορές του, όπως και κάποιες εκρήξεις και αντιφατικές παρατηρήσεις που έχει κάνει.
….
Αυτό που είναι γνωστό είναι ότι επέζησε από καρκίνο του παχέος εντέρου και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στις 26 Νοεμβρίου 2011 στην Κωνσταντινούπολη όταν ήταν 57 ετών. Σύμφωνα με πηγές εκ των έσω, που γνωρίζουν την υγεία του Ερντογάν, ο καρκίνος ανακαλύφθηκε κατά την εξέταση του, όταν ο ίδιος διαμαρτυρήθηκε για πεπτικά προβλήματα και αίμα στα κόπρανα του. Οι πηγές αυτές έδωσαν συνέντευξη υπό τον όρο της ανωνυμίας τους, λόγω απειλών για τη ζωή τους από την κυβέρνηση Ερντογάν, η οποία μετά το 2016, έχει απολύσει η φυλακίσει πάνω από 20.000 επαγγελματίες του τομέα της υγείας, συμπεριλαμβανομένων γιατρών και νοσοκόμων. οι γιατροί του έκαναν τόσο κολονοσκόπηση όσο και σιγμοειδοσκόπηση με δειγματοληψία περιοχών του παχέος εντέρου, που είναι ύποπτες για την πιθανή ανάπτυξη όγκου. Η μικροσκοπική εξέταση ενός δείγματος ιστού έδειξε ότι είχε όγκο γνωστό ως βλαβερό αδένωμα που σημαίνει ότι είχε προχωρημένη μορφή αδενώματος και πρόδρομο του καρκίνου. Μετά από περαιτέρω δοκιμές και εξετάσεις προσδιορίστηκε αργότερα ότι ο Ερντογάν είχε καρκίνο στα τέλη του δεύτερου και στις αρχές του τρίτου σταδίου. Ο όγκος εντοπίστηκε 10-15 εκατοστά από το πρωκτικό άκρο, κάτι που τον χαρακτηρίζει ως καρκίνο του ορθού.

Έχοντας αποφασίσει ότι απαιτείται χειρουργική επέμβαση οι γιατροί του Ερντογάν άρχισαν να ρωτούν ποιος είναι ο καλύτερος χειρουργός που θα έκανε μία τέτοια επέμβαση. Εμφανίστηκε τότε το όνομα του καθηγητή Ντουρσουν Μπουγρά, ενός πολύ γνωστού χειρουργού, κατά τη διάρκεια των διαβουλεύσεων με τον επικεφαλής Δρ. Φαχρεττιν Κοτζά ο οποίος αργότερα έγινε υπουργός Υγείας στο τουρκικό υπουργικό συμβούλιο. Ο Κοτζά ήταν τότε υπεύθυνος για τη διαχείριση των απορρήτων επενδύσεών της οικογένειας Ερντογάν στους τομείς της υγείας και της ιατρικής συμπεριλαμβανομένων και του νοσοκομείου Medipol.
……
Ο Ερντογάν βγήκε από το νοσοκομείο στις 30 Νοεμβρίου. Οι πρώτες φωτογραφίες μετά τη χειρουργική επέμβαση τον έδειξε να χαμογελά κατά τη συνάντησή του με τον joe biden τον τότε αντιπρόεδρο των ΗΠΑ στο σπίτι του στην περιοχή τους Ουσκουντάρ της Κωνσταντινούπολης στις 3 Δεκεμβρίου 2011. Ο Μπάιντεν βρισκόταν τότε στην Τουρκία για να συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής για την επιχειρηματικότητα.

Η δεύτερη φωτογράφηση ήταν με τον τότε κυβερνήτη του Κατάρ σεΐχη Χαμάντ μπιν Χαλίφα Αλ Τάνι. Ο Αλ Τάνι και ο Ερντογάν συναντήθηκαν στο σπίτι του Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη για μιάμιση ώρα στις 7 Δεκεμβρίου 2011.

Κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης οι γιατροί πραγματοποίησαν Επίσης μία ειλεοστομία.
……
Ο Ερντογάν χρειάστηκε να ζήσει με μία προσωρινή σακούλα για 2,5 μήνες έως ότου έκανε τη δεύτερη επέμβαση στις 11 Φεβρουαρίου 2012. Η αντίστροφη ειλεοστομία διήρκησε περίπου 30 λεπτά και διεξήχθη από τον ίδιο χειρουργό τον Δρ. Μπουγρα στο νοσοκομείο Medipol.
…..
Ένας ειδικός και χειρουργός που ενεπλάκη στις διαβουλεύσεις πριν από τη χειρουργική επέμβαση, ανέφερε στην Νordic Μonitor ότι ο Ερντογάν έκανε αργότερα χημειοθεραπεία αλλά όχι ακτίνες, κάτι το οποίο επέτρεψε στον Πρόεδρο να λειτουργήσει όσο το δυνατόν πιο κανονικά. Μιλώντας υπό την προϋπόθεση της ανωνυμίας λόγω ανησυχιών για την ασφάλειά του, μας είπε πως τα άτομα που υποβάλλονται σε θεραπεία για αυτό τον τύπο καρκίνου μπορεί να επιβιώσουν ως ένα υγιές άτομο για έως και 20 χρόνια”.
……
Παρά τα προβλήματα υγείας στο παρελθόν ο Πρόεδρος Ερντογάν φάνηκε να λειτουργεί καλά και φάνηκε αρκετά υγιής για να δώσει σε μερικές περιπτώσεις αρκετές δημόσιες ομιλίες μέσα σε μία μέρα. Ωστόσο υπήρξαν περιπτώσεις στις οποίες φάνηκε να κοιμάται κατά τη διάρκεια ζωντανών εκδηλώσεων τύπου με τους ομολόγους του και να χάνει την ισορροπία του, ενώ παραπάτησε σε βαθμό που σχεδόν έπεσε. Ειδικοί που παρατήρησαν τον Ερντογάν, λένε ότι τέτοια γεγονότα μπορεί να σχετίζονται με τον πολύ φόρτο εργασίας του προέδρου ο οποίος ήταν απλά κουρασμένος και δεν κοιμόταν αρκετά.

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΆΣΧΕΙ ΑΠΌ ΕΠΙΛΗΨΙΑ
Ο Ερντογάν πάσχει επίσης από επιληψία μία διαταραχή του κεντρικού νευρικού συστήματος που επηρεάζει τον εγκέφαλο. Είχε παρουσιάσει συμπτώματα όπως επιληπτικές κρίσεις. Στις 17 Οκτωβρίου 2006 ενώ βρισκόταν καθοδόν για το κοινοβούλιο έπαθε κρίση και οι σωματοφύλακες που τον είχαν κλειδώσει κατά λάθος, στον πανικό τους για να το βγάλουν χρειάστηκε να σπάσουν τα παράθυρα με μία βαριοπούλα.

Μεταφέρθηκε στο κοντινό νοσοκομείο Γκιουβέν για επείγουσα θεραπεία. Το γραφείο του τότε ισχυρίστηκε ότι είχε πέσει η πίεση του καθώς ήταν νηστεία και ότι η υγεία του ήταν καλή. Στο νοσοκομείο ο Ερντογάν μεταφέρθηκε αμέσως στο τμήμα ακτινολογίας όπου του έγινε αξονική τομογραφία εγκεφάλου για να εντοπιστεί οποιοδήποτε πρόβλημα με τον εγκέφαλο που μπορεί να έχει προκαλέσει προσωρινά την απώλεια συνείδησης. Σταθεροποιήθηκε και οι ζωτικές του ενδείξεις επανήλθαν στα φυσιολογικά. Δεν υπήρξε επιβεβαίωση επιληψίας ούτε από το νοσοκομείο ούτε από το γραφείο του. Αναφέρθηκε ότι ο πρώτος ειδικός νευρολόγος ήταν η Φετχιγε Σουμερ Γκιουλαπ. Η πρώτη λοιπόν που εξέτασε τον Ερντογάν όταν έσπευσε στο δωμάτιο των επειγόντων έκρινε ότι ο Ερντογάν υπέστη επιληπτικό σοκ. Ωστόσο Η αναφορά της δεν υπάρχει στα γραφεία του νοσοκομείου, ενώ η ίδια πέθανε σε ηλικία 42 ετών υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Ο δημοσιογράφος Σερντάρ Οζσόι που είχε πάρει τις πρώτες φωτογραφίες όταν ο Ερντογάν είχε το σοκ στο αυτοκίνητο, μετά από αίτημα του Ακιφ Μπεκι-εκπροσώπου του Ερντογά,ν συνελήφθη από σωματοφύλακές του, που κατάσχεσαν την κάμερα και τις φωτογραφίες του δημοσιογράφου. Η ομάδα του Ερντογάν για να βεβαιωθεί ότι βγαίνει ως άνθρωπος με καλή υγεία, εμπόδισαν την κάλυψη των γεγονότων από τα ΜΜΕ. Ο Μπέκι τηλεφώνησε σε ιδιοκτήτες ΜΜΕ για να σκοτώσει οποιαδήποτε ιστορία η φωτογραφία που θα έβλαπτε την εικόνα του Ερντογάν ως υγιή ανθρώπου.

Οι ισχυρισμοί περί επιληψίας προέκυψαν επίσης και το 2016, από τον λογαριασμό Fuat Avni που είχε εσωτερική πληροφόρηση από την κυβέρνηση. Ο Avni του οποίου οι αποκαλύψεις σε πολλές περιπτώσεις αποδείχτηκαν αληθινές, έγραψε πως οι επιληπτικές κρίσεις του Ερντογάν είχαν αυξηθεί και ότι οι γιατροί του ανησυχούσαν ότι μπορεί να βιώσει κρίση κατά τη διάρκεια δημόσιας ομιλίας του.
Οι ειδικοί που ρωτήθηκαν από την  Nordic Monitor,  ανέφεραν ότι το επεισόδιο εκείνη την εποχή πιθανότατα προκλήθηκε από φάρμακο που δεν ήταν σωστά προσαρμοσμένο για τον Ερντογάν ή από το ότι παρέλειψε να πάρει τα χάπια. Πρόσθεσαν πως για όσους συνεχίζει να παίρνει τα φάρμακά στη σωστή δοσολογία, θα είναι καλά.
Οι δημόσιες εκρήξεις η οργή και οι ταχύτατες αλλαγές στη διάθεση του προέδρου, όταν τίθεται ένα σκληρό ερώτημα μπορεί να εξηγούνται από αυτή την κατάσταση. Σε τελική ανάλυση οι πιθανές παρενέργειες των φαρμάκων επιληψίας, περιλαμβάνουν αλλαγές στη διάθεση, ευερεθιστότητα, διέγερση η κατάθλιψη. Ίσως αυτό εξηγεί εν μέρει τη γρήγορη αντίστροφη του Ερντογάν για δηλώσεις του που έχουν καταγραφεί δημοσίους ενώ αργότερα τις αρνείται. Αν και οι πολιτικοί στην Τουρκία συχνά λένε ψέματα, ο Ερντογάν έχει σπάσει κάθε ρεκόρ και έρχεται σε αντίθεση με τον εαυτό του μέσα σε λίγες ώρες μετά από κάποιες δηλώσεις που είχε κάνει στο κοινό. Όταν προστίθεται το συνεχές άγχος και η έλλειψη ύπνου που συνοδεύει τη δουλειά, το πρόβλημα επιληψίας του Ερντογάν μπορεί να επιδεινωθεί, επιβεβαιώνοντας τις αποκαλύψεις που είχε κάνει ο Αvni. Η κατάσταση μπορεί επίσης να επιδεινωθεί από την τάση που έχει ο Πρόεδρος να είναι ύποπτος και να δυσκολεύεται να εμπιστευτεί τους ανθρώπους γύρω του.

Αξίζει επίσης Να σημειωθεί ένας ενδιαφέρον ισχυρισμός του  Τουρχάν Τσομέζ-γιατρού και πρώην σύμμαχου του Ερντογάν, ο όποιος αντιμετώπισε ποινικές κατηγορίες στην Τουρκία το 2008. Εμφανιζόμενος στην τηλεόραση το Δεκέμβριο του 2014, ανέφερε ότι συμβούλευε τον Ερντογάν για την υγεία του όταν δούλευε μαζί του και είπε πως ¨Συμμετείχα στις χειρουργικές επεμβάσεις που υπέστη ο Ερντογάν, ενώ κράτησα ακόμη και τον εξοπλισμό αναισθησίας στο σπίτι μου την ημέρα πριν από τη χειρουργική επέμβαση, μην τυχόν προσπαθούσε κανείς να τον βλάψει”. Πρόσθεσε επίσης ότι κάποτε πήγε τον Ερντογάν στο εξωτερικό για θεραπεία. Αρνήθηκε να παράσχει λεπτομέρειες σχετικά με το γιατί χρειάστηκε να κάνει θεραπεία στο εξωτερικό ο Ερντογάν. Ο Τσομεζ εγκατέλειψε την Τουρκία και παρέμεινε φυγάς για χρόνια στην Αγγλία πριν εκπέσουν οι κατηγορίες εναντίον του. Ζει ακόμα στην Αγγλία.

Nordic Monitor  24/5/2020

Previous Article

Γιατί δεν προχωρά το νομοσχέδιο Στεφανή για τη εθνοφυλακή ;

Next Article

Μήνυση από τον περιφερειάρχη Μουτζούρη κατά μιας ΜΚΟ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *