Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Ερντογάν : ¨Μία χώρα, όπως οι ΗΠΑ, δεν θέλει να πληγώνει τη σύμμαχο Τουρκία¨

0 σχόλια Share:

Νέο μήνυμα Ερντογάν σε Τραμπ: Δεν είναι λογικό να πληγώνετε τη σύμμαχο Τουρκία

Νέο μήνυμα εναντίον της πιθανής επιβολής κυρώσεων έστειλε στις ΗΠΑ ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εν μέσω της αντιπαράθεσης για την προμήθεια των ρωσικών πυραύλων S-400.
Νέο μήνυμα εναντίον της πιθανής επιβολής κυρώσεων έστειλε στις ΗΠΑ ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εν μέσω της αντιπαράθεσης για την προμήθεια των ρωσικών πυραύλων S-400.

«Άσχετα με το πακέτο των S-400, μπορούμε να αγοράσουμε από εσάς μία συγκεκριμένη ποσότητα πυραύλων Patriots. Αλλά πρέπει να δούμε τις συνθήκες που τουλάχιστον ταιριάζουν με τους S-400» δήλωσε ο πρόεδρος της γειτονικής χώρας, μιλώντας στο Reuters.

Κατά την άποψη μου – συνέχισε ο Ερντογάν – «μία χώρα, όπως οι ΗΠΑ, δεν θέλει να πληγώνει τη σύμμαχο Τουρκία».

«Δεν είναι μία λογική συμπεριφορά» έσπευσε να προσθέσει.

Εξέφρασε δε, την πεποίθηση ότι οι προσωπικές σχέσεις που διατηρεί με τον πρόεδρο Τραμπ είναι ικανές να συμβάλλουν στο να «ξεπεράσουμε το ζήτημα των πιθανών κυρώσεων».

Οι παραπάνω δηλώσεις έρχονται ως συνέχεια της αναφοράς του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ περί πιθανής επιβολής κυρώσεων στην Άγκυρα για την προμήθεια του ρωσικού συστήματος αεράμυνας S-400.

Οι ΗΠΑ έχουν επανειλημμένως ταχθεί εναντίον της συγκεκριμένης αγοράς, ισχυριζόμενες ότι οι S-400 είναι μη συμβατοί με τα επίπεδα ασφάλειας του ΝΑΤΟ και ότι μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο τις επιχειρήσεις των νέων αμερικανικών μαχητικών F-35.

Στο πλαίσιο αυτό, τον Ιούλιο, η Ουάσιγκτον αποφάσισε την αναστολή της συμμετοχής της Τουρκίας στο διεθνές πρόγραμμα ανάπτυξης των F-35, προειδοποιώντας με πλήρη αποπομπή της Άγκυρας έως τον Μάρτιο του 2020

Sputnik   13/9/2019

Previous Article

Δηλώσεις Ερντογάν για S-400, SU-57 και μεταναστευτικό

Next Article

Τουρκική ανησυχία για την συνεργασία ΗΠΑ-Ελλάδας στην Αλεξανδρούπολη…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *