Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΡΝΤΟΓΑΝ : ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ, ΘΑ ΑΥΞΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ !

1 Comment Share:

 

Προειδοποίηση από τον ΠτΔ Ερντογάν σχετικά με την Ιντλίμπ: Υπάρχει ένας κράτος-τρομοκράτης

Ο ΠτΔ Ταγιπ Ερντογάν, τονίζοντας πως ένα από τα πιο σημαντικά θέματα που θα συζητήσει σήμερα στο Σότσι με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, θα είναι και η Ιντλίμπ, είπε: ¨Όλοι μαζί να κάνουμε βήματα κατά των τρομοκρατών που βρίσκονται μεταξύ των μελών της αντιπολίτευσης. Αλλά να μην εφευρίσκουμε προφάσεις για να βομβαρδίσουμε εκεί¨.  Ο Ερντογάν αναφερόμενος στο VIP αεροσκάφος που έκανε δώρο ο εμίρης του Κατάρ και εντάχθηκε στον στόλο της Προεδρίας, είπε πως ¨Εκείνο το αεροσκάφος δεν είναι δικό μου, αλλά του κράτους της Τουρκικής Δημοκρατίας. Η απόδοση ενός τέτοιου αεροσκάφους στο κράτος της Τουρκικής Δημοκρατίας γιατί ενοχλεί το κόμμα CHP;¨. Ο Ερντογάν επιστρέφοντας από την επίσκεψη του στο Αζερμπαϊτζάν, απάντησε σε ερωτήσεις στο αεροπλάνο, δηλώνοντας εν περιλήψει τα εξής:

ΣΟΤΣΙ, ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ, ΒΕΡΟΛΙΝΟ

Με τον κύριο Πούτιν στα διμερή μας θέματα, θα εξετάσουμε ιδιαίτερα το θέμα της Συρίας. Εάν συνεχιστεί αυτή η διαδικασία στην Ιντλίμπ, ενδεχομένως θα υπάρξουν σοβαρές συνέπειες. Αυτό δεν πρέπει να το επιτρέψουμε και από κοινού με την Ρωσία και τις δυνάμεις του συνασπισμού να βρούμε μια λύση. Στο τέλος του μήνα στον ΟΗΕ και ακολούθως στην Γερμανία, θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε αυτά τα θέματα.

………………..

Εμείς στην Συρία κάνουμε αυτά που μας αναλογούνε. Αγωνιζόμαστε ενάντια σε όλες τις τρομοκρατικές οργανώσεις. Επίσης δίνουμε αντιτρομοκρατικό αγώνα στην Ιντλίμπ. Στην Ιντλίμπ έχουμε 12 σημεία παρατήρησης. Η Ρωσία διαθέτει 10. Λίγα διαθέτει και το Ιράν. Με αυτά τα σημεία παρατήρησης προσπαθούμε να προστατεύσουμε τους εκεί αθώους και καθαρούς ανθρώπους. Αλλά αυτή την στιγμή όλοι βλέπουν την σκληρότητα του καθεστώτος εκεί και την τρομοκρατία που ασκεί. Υπάρχει εκεί ένα κράτος τρομοκράτης. Τι μέτρα θα πάρουμε εκεί απέναντι σε αυτή την τρομοκρατία;  Τι θα πράξουν οι δυνάμεις του συνασπισμού;  Ποια θα είναι η προσέγγιση του κ. Πούτιν από δω και πέρα; Όλοι μαζί να κάνουμε βήματα κατά των τρομοκρατών που βρίσκονται μεταξύ των μελών της αντιπολίτευσης. Αλλά να μην εφευρίσκουμε προφάσεις για να βομβαρδίσουμε εκεί.

…………………

Λένε σε εμάς πως ¨Εμάς μας κάλεσε το καθεστώς¨. Και εμείς απαντάμε πως ¨Εάν εσάς εκεί σας κάλεσε το καθεστώς, εμάς μας κάλεσε εκεί ο λαός της Συρίας¨. Αυτή είναι η μεταξύ μας διαφορά. Εμείς δεν αναγνωρίζουμε το κράτος τη Συρίας, εκείνοι το αναγνωρίζουν. Εμείς αναγνωρίζουμε τον λαό της Συρίας. Εκείνοι είναι αδερφοί μας. Εκείνοι είναι που μας κάλεσα και μετά από πρόσκληση πήγαμε εκεί. Αυτή την στιγμή κανείς δεν κάνει βόλτες στην Ιντλίμπ με ρωσικές σημαίες στα χέρια, αλλά ούτε και με αμερικανικές. Δεν κάνουν βόλτες με γερμανικές ή γαλλικές σημαίες, αλλά κάνουν βόλτες με τουρκικές. Αυτό έχει μια σημασία. Εμείς αυτούς τους αθώους ανθρώπους, τα θύματα δεν μπορούσαμε να τους αφήσουμε μόνους, μάλιστα με πολλού από αυτούς έχουμε συγγενικές σχέσεις, τόσο βαθιές είναι οι σχέσεις μας.

……………

(σχετικά με τον ισχυρισμό για ίδρυση από τις Τ.Ε.Δ. ναυτικής βάσης στην KKTC)  Δεν υπάρχει θέμα βάσης μας στην KKTC. Γιατί; Διότι η πρόσβαση από την μεριά μας, για να φτάσουμε στην Μεσόγειο, είναι θέμα λεπτών. Αλλά η Ελλάδα δεν διαθέτει τέτοια εγγύτητα. Για αυτό τον λόγο εμείς δεν έχουμε ανάγκη να στήσουμε βάση εκεί. Δεν έχουμε τέτοιο θέμα. Αυτό έχει μόνο μια ψυχολογική πλευρά. Εάν υπάρξει ανάγκη από αυτή την πλευρά, μπορούμε να στήσουμε εκεί βάση. Η παρουσία μας εκεί είναι σημαντική. Στο θέμα των μέσων πρέπει να είμαστε ισχυροί. Δήθεν λέει πρέπει να μειώσουμε τον αριθμό των στρατιωτών μας ! Συγγνώμη αλλά εμείς δεν θα μειώσουμε τον αριθμό των στρατιωτών μας. Θα τον αυξήσουμε, όχι να τον μειώσουμε. Αυτοί εκεί δεν ακούν από λόγια. Αν άκουγαν θα είχαμε τελειώσει αυτή την ιστορία με το σχέδιο Αννάν. Εμείς στο σχέδιο Αννάν δεχτήκαμε τα πάντα, αλλά εκείνοι το πούλησαν.

………………

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/cumhurbaskani-erdogandan-idlib-uyarisi-ortada-bir-teror-devleti-var-40958298

Σχ : Προσέξτε την χυδαιότητα του Ταγίπ. Σε συνεργασία με το δυτικό σκυλολόι,  εξέθρεψε τους αποκεφαλιστές της ISIS, που αργότερα τους βάφτισαν ¨ήπια αντιπολίτευση¨, αργότερα OSO, και τώρα τελευταία ¨Εθνικός Στρατός¨….

Η Ρωσία είτε μας αρέσει είτε όχι, είναι η μόνη χώρα μαζί με το Ιράν,  βρίσκεται ΝΟΜΙΜΑ στο συριακό έδαφος, δηλαδή με πρόσκληση από την συριακή κυβέρνηση. Και βγαίνει ο Ταγίπ, που είναι από τους βασικούς ενόχους των σφαγών στην Συρία και λέει πως δεν αναγνωρίζει το κράτος της Συρίας ! Μάλιστα με την αναφορά σε άτομα που γυρνάνε κρατώντας τουρκικές σημαίες στην Ιντλίμπ, υπονοεί πως η Ιντλίμπ θα έπρεπε να αποδοθεί στην Τουρκία…

Όσο για αυτά που λέει την Κύπρο, θα έπρεπε ήδη από χτες, η Κύπρος και η Ελλάδα να έχουν γίνει ¨Ισραήλ¨, όσον αφορά την σημασία που δίνεται στην εθνική άμυνα.

Και εδώ όχι Ισραήλ να γίνουμε, ούτε την θητεία δεν τολμάνε να αυξήσουν, παρά την πανθομολογούμενη λειψανδρία…

 

Previous Article

ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΡΝTΟΓΑΝ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ !

Next Article

ΝΔ, ΜΟΥΦΤΗΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

1 Comment

  1. Άλλο το ΙΣΙΣ και άλλο ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός (συριακή αντιπολίτευση). Ο στόχος του Άσαντ ήταν να δείξει ότι όλοι όσοι αντιτίθενται σ’ αυτόν είναι όλοι ισλαμιστές τρομοκράτες, πράγμα που φυσικά δεν ισχύει.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *