Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ

No Comments Share:

Στρατιωτική κυβέρνηση, κυβέρνηση λαού….

 

….με την πιο ευγενική έκφραση ¨εξαπάτησε¨. Η Άγκυρα η οποία είχε ανακοινώσει στον κόσμο πως το αεροσκάφος F-4 είχε καταρριφθεί στον διεθνή εναέριο χώρο, τώρα αναζητεί τον υπεύθυνο της ¨¨ εξαπάτησης¨.

 ¨Το τουρκικό F-4 κατέπεσε στον συριακό εναέριο χώρο¨. Η είδηση αυτή ήταν πρωτοσέλιδη χτες στην εφημερίδα Ταράφ. Στο άρθρο που έγραψε η συνεργάτιδα μας στην Άγκυρα Λαλέ Κεμάλ μετά από μια σειρά συνομιλιών που είχε, φαίνεται ότι από τα ραντάρ των βάσεων των Βρετανών στην Κύπρο αλλά και της νατοϊκής βάσης στην Σμύρνη, φαίνεται ότι το αεροσκάφος χτυπήθηκε εντός του συριακού εναέριου χώρου, και όχι εντός του διεθνούς. Μάλιστα ο υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου από την πρώτη μέρα είχε βγει μπροστά στις κάμερες και είχε δηλώσει πως το αεροσκάφος καταρρίφθηκε από την Συρία στα διεθνή ύδατα, και είχε προειδοποιήσει με σκληρή γλώσσα την Συρία.

Η εξέλιξη όμως δείχνει το ακριβώς αντίθετο από την επίσημη ανακοίνωση. Η Άγκυρα αυτή τη στιγμή τηρεί σιγή ιχθύος, την οποία βέβαια αναμένεται σύντομα να σπάσει. Η Άγκυρα όλη την μέρα δεν έκανε κάποια δήλωση σχετικά με το θέμα, ενώ κατά την διάρκεια της μέρας συναντήθηκα με κάποια ονόματα και δημοσιογράφους που βρίσκονται εγγύς της κυβέρνησης. Και επιβεβαίωσα πως η είδηση είναι απόλυτα αληθινή.

Και το προεδρικό μέγαρο και η κυβέρνηση έχουν αποδεχτεί πως το αεροπλάνο καταρρίφθηκε στον εναέριο χώρο της Συρίας. Το ΑΚΠ και ο πρωθυπουργός Ερντογάν πιστεύουν πως τους εξαπάτησαν. Και είναι ιδιαίτερα θυμωμένη με το Γενικό Επιτελείο και την Πολεμική Αεροπορία. Διότι και οι δύο φορείς παρείχαν και στον πρόεδρο και στον πρωθυπουργό, λάθος πληροφορίες και στο θέμα των συντεταγμένων και σε άλλα. Διότι αποκαλύφθηκε πως μεγάλο μέρος των πληροφοριών σχετικά με το αεροπλάνο δεν ήταν αληθινές. Και αυτό φάνηκε από τις πληροφορίες που ήρθαν από ξένες χώρες.

Αναφέρεται μάλιστα πως ο διοικητής της Πολεμικής Αεροπορίας Μεχμέτ Ερτέν που κλήθηκε να απαντήσει σε σχετικές ερωτήσεις στο προεδρικό μέγαρο, δεν μπόρεσε να απαντήσει στα ερωτήματα του προέδρου Γκιουλ. Ένας σύμβουλος μάλιστα του Ερντογάν που είχε κάνει σκληρές δηλώσεις, συνεκάλεσε σύσκεψη με αξιωματικούς της Πολεμικής Αεροπορίας. Θέμα της σύσκεψης ήταν το καταριφθέν αεροσκάφος και οι λάθος πληροφορίες που είχαν δοθεί στην κυβέρνηση. Κατά την σύσκεψη αυτή μάλιστα κάποιοι δημοσιογράφοι έλεγαν πως σε αυτήν ο σύμβουλος εκνευρίστηκε με τους στρατιωτικούς και τους έκανε πλάκα.

Μάλιστα υπάρχει και μια είδηση για κείμενο που δεν δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Σαμπάχ. Αναφέρεται πως στο άρθρο αυτό αναφερόταν πως θα υπήρχαν χάρτες που έδειχναν πως το αεροπλάνο καταρρίφτηκε στον εναέριο χώρο της Συρίας και θα έγραφε πως οι στρατιωτικοί έδωσαν λανθασμένες πληροφορίες στην κυβέρνηση. Αλλά η κυβέρνηση μη θέλοντας να βρεθεί σε δύσκολη θέση ενώπιον της κοινής γνώμης, αναζήτησε την φιλοκυβερνητική εφημερίδα και παρεμπόδισε την δημοσίευση του άρθρου.

Φαίνεται ότι η κυβέρνηση βουλιαγμένη στον βούρκο των ψευδών πληροφοριών που παρείχε για το θέμα του Ουλούντερε, βαδίζει ταχέως στην ίδια ρότα και σε αυτό το θέμα. Φαίνεται όμως ότι αυτή τη φορά δεν θα περιμένουμε πολύ για να μάθουμε την αλήθεια όπως έγινε με την περίπτωση του Ουλούντερε.

Εφ. Ταράφ 10/8/2012

Μεχμέτ Μπαρανσού

Σχόλιο : Τώρα είτε η τουρκική πολιτική ηγεσία το ήξερε από την αρχή και εσκεμμένα έκανε την πάπια, είτε την εξαπάτησε η στρατιωτική ηγεσία. Αν όμως είχε γίνει αυτό θα έπρεπε ΑΜΕΣΑ να ξηλωθούν κάποιοι. Εφόσον δεν γίνει, μάλλον υπερισχύει η πρώτη εκδοχή.

Previous Article

ΓΕΥΜΑ ΙΦΤΑΡ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥ ΠΡΟΞΕΝΟΥ

Next Article

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ¨ΕΝΩΣΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ¨

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *