Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

¨Έθνη που δεν στηρίζουν την γλώσσα τους, είναι καταδικασμένα  να ανατραπούν από τους ανέμους¨

2 Comments Share:

Κείμενο του ιστολόγιου 22/1/2021

Σε τελετή βράβευσης ατόμων από τον πολιτισμό και τον τουρισμό, ο Ερντογάν αναφέρθηκε στην αξία της γλώσσας, στρέφοντας τα βέλη του στη γλωσσική μεταρρύθμιση του Κεμάλ Ατατούρκ.

Παραθέτουμε μερικές από τις δηλώσεις του :

-Σε μία περίοδο, όταν η στείρα και προκατειλημμένη οπτική γωνία, αιχμαλώτισε τον κόσμο της κουλτούρας και της τέχνης στην χώρα μας, γύρισε την πλάτη της στην χιλιάδων ετών πολιτιστική μας κληρονομιά

-Έθνη που δεν στηρίζουν και δεν εμπλουτίζουν την γλώσσα τους, είναι σαν δέντρα με ξεραμένες ρίζες, που είναι καταδικασμένα  να ανατραπούν από τους ενάντιους ανέμους.

-Στον χρόνο που  βαδίζετε στους δρόμους, στα μαγαζιά και στα μάρκετ, απορείς και λες “που βρίσκεται η γλώσσα μας; Εδώ δεν υπάρχει η γλώσσα μας. Υπάρχουν εντελώς διαφορετικά πράγματα. Σε εκείνες τις πινακίδες υπάρχουν εντελώς διαφορετικά πράγματα. Τη στιγμή λοιπόν που χάνουμε αυτά, τότε  εμείς χάνουμε τον εαυτό μας.

-Στην οδό που άρχισε με πρόθεση την απλοποίηση της γλώσσας μας,  τα τουρκικά μας, υπέστησαν την μεγαλύτερη σφαγή λέξεων της ιστορίας μας

-Στο σημείο που έχουμε φτάσει σήμερα, οι νέοι μας είναι σε κατάσταση που δεν μπορούν να διαβάσουν καν τις ταφόπλακες των προγόνων τους που πέθαναν πριν από έναν αιώνα .

-Αν υπάρχει ένας αγώνας για την κουλτούρα τότε πρώτα πρέπει να αρχίσουμε από τη γλώσσα.

Σαν δηλώσεις είναι στην σωστή κατεύθυνση και μακάρι και κάποιοι δικοί μας να είχαν ανάλογη έγνοια για την ελληνική γλώσσα

 

 

Previous Article

Εφ. Τούρκιγε : ¨Τρεις προκλήσεις από την Ελλάδα σε επτά μέρες¨

Next Article

Βουλευτής του ΑΚΡ : ¨Η Ελλάδα είναι πρόβλημα της Ευρώπης¨…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

2 Comments

  1. Καλά κάνουν οι Τούρκοι και στηρίζουν την Κεμαλική (τη γλώσσα του Κεμάλ, τα Οθωμανικά ήταν κατ’ ουσίαν Πέρσικα με κάποιες Τουρκομάνικες επιρροές) μα τι κάνουν για τις άλλες εθνότητες; Οι Πομάκοι της Α. Θράκης μιλάνε τη γλώσσα τους; Οι Λάζοι; Οι Τάταροι; Οι Αλβανοί; Οι Τσιγγάνοι; Οι Κούρδοι; Οι Άραβες; Οι Συροχαλδαίοι; Οι Κιρκάσιοι; Οι Ασσύριοι; Οι Ζάζοι; Στην Ανατολία μιλιούνται όχι μια μα σχεδόν πενήντα γλώσσες απο τα σχεδόν σαράντα έθνη της Τουρκίας, χώρια όλοι οι Τσετσένοι, Ουιγούροι, Βόσνιοι κι όλοι οι άλλοι που μετανάστευσαν εκεί. Σαν Ελλάδα πρέπει να αναλάβουμε πρωτοβουλία διάσωσης των μειονοτικών γλωσσών της Τουρκίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *