Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

0 σχόλια Share:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Προειδοποίηση για τα νησιά προς την Ελλάδα από τον πρωθυπουργό Γιλντιρίμ

Ο πρωθυπουργός Γιλντιρίμ μετέχοντας στο συνέδριο του κόμματος ΑΚΡ στην Αδριανούπολη, έκανε σημαντικές δηλώσεις. Μετά από τους ισχυρισμούς πως η Ελλάδα εγκατέστησε στρατό σε νησιά που ανήκουν στην Τουρκία, ο πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ αντέδρασε πολύ σκληρά: Αν η γείτονα χώρα κάνει πονηριές και επιθυμεί αυτά, είναι μεγάλο λάθος.

Ο πρωθυπουργός Γιλντιρίμ στην ομιλία του στο 6ο συνέδριο του κόμματος ΑΚΡ-Αδριανούπολης που οργανώθηκε στο Αθλητικό Κέντρο Μιμάρ Σινάν, χαρακτήρισε την Αδριανούπολη ως ¨Βιτρίνα της Τουρκίας και πόλη από την οποία η Τουρκία ανοίγεται στον κόσμο¨

Ο Γιλντιρίμ ανέφερε πως η Αδριανούπολη είναι αδερφή πόλη της Ιερουσαλήμ, ενώ αναφερόμενος στην απόφαση του προέδρου Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, είπε τα εξής :

¨Ε και τι συνέβη; Γίνονται αυτά με την λογική ¨Εγώ το έκανα και τελείωσε¨;  Δεν γίνεται. Από εδώ εμφανίστηκε ο άνθρωπος του έθνους ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που δήλωσε ¨Δεν αναγνωρίζουμε την απόφαση σου¨.  Όλες οι μουσουλμανικές χώρες, όλες οι χώρες με κοινή λογική, έγιναν μια γροθιά και απέρριψαν αυτή την αλαζονική απόφαση. Το για πολλά χρόνια συνεχιζόμενο αγώνα των Παλαιστινίων στήριξε και η μουσουλμανική και η χριστιανική κοινότητα, δηλαδή όλη η ανθρωπότητα. Στο σύντομο μέλλον η ανατολική Ιερουσαλήμ θα γίνει η πρωτεύουσα της Παλαιστίνης, το Παλαιστινιακό κράτος θα το αναγνωρίσει όλος ο κόσμος και έτσι πλέον αυτό το πρόβλημα θα εξαλειφτεί. ¨

Ο πρωθυπουργός Γιλντιρίμ τόνισε πως η Τουρκία επιθυμεί στην περιοχή σταθερότητα, αδερφοσύνη και ειρήνη και συνέχισε λέγοντας : Δεν έχουμε κανένα αλισβερίσι με κανέναν. Χτες ήρθε ένα ωραίο νέο. Η ένταση με τις βίζες που είχαμε με τις ΗΠΑ, εντέλει έληξε. Έτσι ήρθησαν οι περιορισμοί στις βίζες που ίσχυαν μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας και έγινε ένα ακόμη βήμα προς την ομαλοποίηση των σχέσεων. Δηλώσαμε πως στις διμερείς μας σχέσεις ποτέ δεν υποστηρίζουμε την ένταση, τις λογομαχίες και τις συγκρούσεις, θα αυξήσουμε τους φίλους μας και θα μειώσουμε τους εχθρούς μας. Για αυτό και στην Συρία  και στην Παλαιστίνη και οπουδήποτε στον κόσμο υπάρχει μια ασυμφωνία, η Τουρκία βρίσκεται εκεί με όλη της την ισχύ. Αλλά όλοι είναι ανάγκη να μάθουν το εξής. Εάν υπάρξει κάποια εξέλιξη σε βάρος των εθνικών της συμφερόντων, εκεί πράττουμε τα δέοντα και στεκόμαστε όρθιοι¨.

Πολύ έντονη υπήρξε η αντίδραση του πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ σχετικά με τους ισχυρισμούς των τελευταίων ημερών πως η Ελλάδα εγκατέστησε στρατό σε νησιά που ανήκουν στην Τουρκία.

Ο πρωθυπουργός Γιλντιρίμ δήλωσε : ¨Η Τουρκική Δημοκρατία, είτε στο Αιγαίο, είτε στα νότια, είτε στα ΝΑ δεν παραχωρεί σε κανέναν ούτε χαλίκι. Αν η γείτονα χώρα κάνει πονηριές και επιθυμεί νησιά και βραχονησίδες στο Αιγαίο που δεν περιλαμβάνονται στις συνθήκες και δεν έχουν καθορισμένη κυριαρχία, αυτό είναι μεγάλο λάθος Όλος ο κόσμος να ξέρει πως αυτό δεν θα είναι ποτέ δυνατό¨.

……………….

http://www.milliyet.com.tr/basbakan-binali-yildirim-edirne-de-siyaset-2582374/

30/12/2017

Previous Article

ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ ΠΡΟΣ ΕΛΛΑΔΑ: ¨ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ…¨

Next Article

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *