Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Υπουργός Ενέργειας : ¨Έτσι εμποδίσαμε την Ελλάδα να κάνει εκεί έρευνες και γεωτρήσεις¨…

0 σχόλια Share:

…………….

O υπουργός Ενέργειας Ντονμέζ αναφέρθηκε σε αυτούς που ενοχλούνται από τις δραστηριότητες της Τουρκιάς στην Αν. Μεσόγειο και σχολίασε ως εξής :

¨Εκείνοι πιστεύουν πως εμείς δεν θα μπορέσουμε να κάνουμε αυτήν την δουλειά και κάνουν ότι μπορούν για να μας εμποδίσουν.  Χώρες και παίκτες εκτός της περιοχής ενεργοποιούνται και προσπαθούν να μας κόψουν τον δρόμο μας. Εμείς από την αρχή έχουμε πει κάτι. ¨Εμείς είμαστε αποφασισμένοι, την περιουσία μας και τα δικαιώματα μας δεν θα τα χαρίσουμε σε κανένα. ¨  Ούτε έχουμε βλέψεις σε περιουσία άλλων.  Αλλά η ελληνοκυπριακή διοίκηση στο νησί μιλά και δρα σαν να είναι η μόνη στο νησί που έχει δικαίωμα λόγου. Τους υπενθυμίσαμε πολλές φορές πως αυτή η στάση και η ρητορική είναι λανθασμένη. Εμείς έχουμε εκεί Τούρκους ομογενείς που ζούνε εκεί. Ιδρύθηκε  ένα κράτος με την επωνυμία Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου. Εσείς δεν το αναγνωρίζετε, αλλά εμείς το αναγνωρίζουμε. Και καλά δεν το αναγνωρίζετε, αλλά για ποιο λόγο λέτε όχι στην δίκαιη μοιρασιά των υπόγειων πόρων ;  Μα διότι δεν τους υπολογίζουν. Εμείς θα προστατεύσουμε μέχρι τέλους τα δικαιώματα της Τουρκικής Δημοκρατίας Βόρειας Κύπρου. Διεξάγουμε έρευνες και γεωτρήσεις στις περιοχές όπου μας παραχώρησαν άδειες. Επίσης τέτοιες άδειες και γεωτρήσεις κάνουμε και στις δικές μας περιοχές, όπου μας παραχώρησε άδεια η Τουρκικά Πετρέλαια.

Ο Ντονμεζ υπενθύμισε πως πέρσι υπογράφτηκε με την Λιβύη ένα μνημόνιο συμφωνίας για το θέμα του καθορισμού περιοχών θαλάσσιας δικαιοδοσίας και ότι έτσι εμπόδισαν μια σειρά από χώρες με πρώτη την Ελλάδα, από το να κάνουν εκεί δραστηριότητες ερευνών και γεωτρήσεων.

……………

https://www.sondakika.com/haber/haber-bakan-donmez-biz-kararliyiz-malimizi-hakkimizi-12945235/

22/2/2020

Σχ. : Απορούμε, όταν ο δυνητικός συνομιλητής σου έχει τόση έπαρση, τι είδους διάλογο πιστεύουν κάποιοι πως θα κάνουν μαζί τους ;  Διότι όταν σου λένε πως ¨Δεν αναγνωρίζουμε την ύπαρξη της Κυπριακής Δημοκρατίας¨, δείχνουν πως απλά είναι τραμπούκοι και θέλουν να επιβάλλουν με την βία τις επιδιώξεις τους…. 

Previous Article

Μήνυμα από το προεδρικό προς την Ρωσία: “Τίποτε δεν μπορεί να μας αποτρέψει”….

Next Article

Να και ο δεύτερος Τούρκος αξιωματικός που σκοτώθηκε στην Λιβύη

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

venenatis, Nullam massa Donec libero. leo. ultricies elit. Praesent felis leo