Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΒΡΕΘΗΚΕ Ο ΕΝΟΧΟΣ !

1 σχόλιο Share:

Ο μητροπολίτης Σμύρνης Χρυσόστομος έβαλε να κάψουν την Σμύρνη, και σκοτώθηκε με λιντσάρισμα !

Ο Δήμος Σμύρνης ετοιμάζεται να εκδώσει βιβλίο με φωτογραφίες και έγγραφα σχετικά με την πυρκαγιά του 1922 στην Σμύρνη.

Στο βιβλίο υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία πως εκείνη την εποχή γινόταν κηρύγματα σε εκκλησίες πως το κάψιμο της Σμύρνης ήταν ένα θρησκευτικό καθήκον. Το ΑPΙΚΑΜ ((Ahmet Piristina Museum and City Archives Place) έναντι όλων των ισχυρισμών ετοιμάζεται να εκδώσει ένα βιβλίο με όλες τις φωτογραφίες και τα έγγραφα. Στο βιβλίο θα υπάρχει η αλληλογραφία σχετικά με την πυρκαγιά των Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, Ισμέτ Ινονού και του διοικητή της πρώτης στρατιάς Φερίκ Νουρεντίν, όπως λήφθησαν από το αρχείο του Γενικού Επιτελείου, καθώς και όλες οι επίσημες ενημερώσεις. Στο βιβλίο επίσης θα υπάρχουν σχόλια, άρθρα, φωτογραφίες, αναφορές και μαρτυρίες από Δυτικούς δημοσιογράφους της εποχής εκείνης.

¨ΚΑΨΤΕ¨ ΛΕΕΙ ΣΤΙΣ ΟΜΙΛΙΕΣ ΤΟΥ

Οι ετοιμασίες για την έκδοση του βιβλίου συνεχίζονται και αναμένεται να εκδοθεί τον Μάιο. Το βιβλίο θα μεταφραστεί και στα αγγλικά. Το APIKAM πήρε από το αρχείο του Γενικού Επιτελείου επιστολή του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ της 28-9-1922 στην οποία γράφει τα εξής : ¨Στις εκκλησίες ο Χρυσόστομος (μητροπολίτης Σμύρνης) έβγαλε λόγους που έλεγε ότι το κάψιμο της Σμύρνης αποτελούσε ένα θρησκευτικό καθήκον. Η πυρκαγιά από αυτόν τον φορέα εκτελέστηκε. Και μάλιστα υπάρχουν πολλοί μάρτυρες και έγγραφα που το στηρίζουν. Οι στρατιώτες μας για να σβήσουν την πυρκαγιά προσπάθησαν με όλο τους το είναι. ¨

Πυροβολισμοί από την εκκλησία

Ο διοικητής της πρώτης στρατιάς Φερίκ Νουρεντίν σε αναφορά του προς τον Αρχηγό σχετικά με την πυρκαγιά περιέχει εντυπωσιακά στοιχεία. Οι διαπιστώσεις του Φερίκ Νουρεντίν έχουν ως εξής : ¨Την ώρα που η πυροσβεστική προσπαθούσε να σβήσει την φωτιά που εμφανίστηκε στην οδό Σούζαν στην Αρμενική συνοικία, εμφανίστηκε φωτιά και στα γύρω σπίτια του καμένου, και έγινε αντιληπτό πως την φωτιά την έβαλαν Αρμένιοι. Την ώρα που γινόταν προσπάθεια κατάσβεσης της πρώτης πυρκαγιάς υπήρξαν βολές με τουφέκια και βόμβες μέσα από αρμενική εκκλησία. Γίνεται προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς¨.

Ο λαός της Σμύρνης τον λιντσάρησε

Ο Ρωμιός Χρυσόστομος Καλαφάτης ήταν μητροπολίτης Σμύρνης κατά την περίοδο της ελληνικής κατοχής στην Σμύρνη. Μετά την είσοδο του τουρκικού στρατού στην Σμύρνη που έδωσε τέλος στην ελληνική κατοχή, τον λιντσάρησε ο κόσμος της Σμύρνης. Στις 4-1-1992 ανακηρύχτηκε άγιος από την ελληνοορθόδοξη εκκλησία.

IHLAS SON DAKIKA 4-3-2012

Σχόλιο : Τι χρείαν έχουμε άλλων αποδείξεων ; Η φωτιά μπήκε δηλαδή μετά από τα κηρύγματα του Χρυσόστομου και σε συνεργασία με τους Αρμένιους οι οποίοι όπως φαίνεται έβαζαν μανιωδώς φωτιά στην συνοικία τους ! Άλλωστε εφόσον τα λένε αυτά ο Κεμάλ και ο Νουρεντίν, τελείωσε, αυτό ισχύει !

Previous Article

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ DEB ΠΕΡΙ ΑΠΟΠΕΙΡΑΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ ΤΟΥΣ

Next Article

ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΗ ΑΛΛΟΙΩΣΗ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

1 σχόλιο

  1. Ο Ντίνος Χριστιανόπουλος έγραψε;και τι δεν κάνατε γιά να με θάψετε,όμως ξεχάσατε πως είμαι σπόρος.Από ενα ”αναμμένο καντήλι της Μικρασίας” και δυστυχώς για σας της Σμύρνης απολίτιστοι και θρασύδειλοι γείτονες.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

diam facilisis venenatis Sed id, quis Praesent libero ut elementum odio