Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Τούρκοι δικηγόροι συναντήθηκαν με τους υποψήφιους εισβολείς στο Παζάρκουλε

No Comments Share:

Στην Αδριανούπολη δικηγόροι συναντήθηκαν με μετανάστες

Μέλη της Ένωσης Δικηγόρων συναντήθηκαν με μετανάστες που συνεχίζουν να περιμένουν στην συνοριακή πύλη του Παζάρκουλε στην Αδριανούπολη.

20 μέλη του συλλόγου έκαναν έρευνα στην περιοχή και ακολούθως άκουσαν τα παράπονα των μεταναστών.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Δικηγόρων Τζαβιτ Τατλι, σε δήλωση που έκανε προς τους δημοσιογράφους ανέφερε πως μεταξύ των μεταναστών υπάρχουν πολλές γυναίκες και παιδιά.
…..
Ο Τατλι είπε ; “… Σύμφωνα με τη συνθήκη του 1951, τη συνθήκη του 1967 της Νέας Υόρκης και την συνθήκη της Γενεύης για τους πρόσφυγες, αυτοί οι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα να περάσουν όπου επιθυμούν. Η διακοπή των διαδικασιών ασύλου και το σταματημα τους με αυτό τον τρόπο στα σύνορα ,είναι κάτι που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό νομικά. Δυστυχώς όλα αυτά παραμένουν μόνο στα κείμενα και δεν εφαρμόζονται ιδιαίτερα στην πράξη.”
…..
Ένας δημοσιογράφος τον ρώτησε ¨Οι ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας επεμβαίνουν με προς τους μετανάστες με δακρυγόνα, πεπιεσμένο νερό, πλαστικές σφαίρες και ενίοτε και με πυροβόλα όπλα. Πώς το σχολιάζετε αυτό; ¨
Ο Τατλι απάντησε λέγοντας πως ¨Αυτό που κάνει η Ελλάδα δεν είναι αποδεκτό ούτε από το διεθνές δίκιο, ούτε από το εσωτερικό δίκαιο της Ελλάδας ούτε από αυτό που αποκαλούμε σύγχρονο πολιτισμό, αλλά όταν πρόκειται για τα σύνορα της Ευρώπης, όταν πρόκειται για τα σύνορα της ΕΕ όλα επιτρέπονται.
…..
Κατά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο Έλληνες που είχανε φύγει από την Ελλάδα κατέφυγαν σε Τουρκία και Συρία. Τότε οι άνθρωποι στη Συρία άνοιξαν την αγκαλιά τους και τα σπίτια τους. Ενώ σήμερα βλέπουμε το αντίθετο. Θα έπρεπε και εκείνοι να κάνουν το ίδιο. ”
Στην ερώτηση “Νομικά τι πρέπει να γίνει κατά της Ελλάδας ποια είναι η ποινή για αυτά τα μέτρα τους”, εκείνος απάντησε λέγοντας : “Θα προσφύγουμε στην επιτροπή προσφύγων του ΟΗΕ. Επίσης βλέπουμε το ποια σχέση μπορεί να υπάρξει και με το ΕΔΑΔ. Αν αυτά που συμβαίνουν τα είχε κάνει η Τουρκία τότε θα είχαν εφαρμοστεί κάθε είδους μέτρα εναντίον της συμπεριλαμβανομένου και του εμπάργκο. Ενώ όταν τα κάνει η Ελλάδα αυτά δεν συμβαίνουν. Αυτό αποτελεί ένδειξη για πολιτική δύο μέτρων και δύο σταθμών”.

https://www.sondakika.com/haber/haber-avukatlar-edirne-deki-siginmacilarla-gorustu-12993128/

8/3/2020

Σχ. : Θα έπρεπε όλες αυτές τις μέρες να συλλέγονται στοιχεία δηλώσεις και βίντεο από την τούρκικη πλευρά που δείχνουν την άμεση συνέργεια τους στις παράνομες απόπειρες εισόδων που γίνονται στη χώρα μας. Θα έπρεπε να βρεθούν για παράδειγμα τα ονόματα όλων των αστυνομικών που διακρίνονται να ρίχνουν δακρυγόνα στην ελληνική πλευρά και να βρεθούν κατηγορούμενοι για κατά συρροή παράνομη οπλοχρησία.
Να θυμίσουμε πως αυτός ο σύλλογος ήταν που είχε στείλει μέλη του-δικηγόρους τον Αύγουστο του 2016 στην Αλεξανδρούπολη. Με σκοπό τότε να πετύχουν την έκδοση των εννέα Τούρκων που είχαν προσφύγει ως φυγάδες με το στρατιωτικό ελικόπτερο. Ευτυχώς τότε το δικαστήριο δεν τους έδωσε καν τον λόγο…

Προφανώς πρόκειται για τσιράκια του Ερντογάν που τους χρησιμοποιεί κατά το δοκούν…

Previous Article

Οι ΗΠΑ φωνάζουν αλλά παρόλα αυτά ολοκληρώνονται οι εργασίες για την ενεργοποίηση των S-400…

Next Article

Ασύμμετρες απάντησεις στον ασύμμετρο πόλεμο

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *