Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΨΕΥΔΟΜΟΥΦΤΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

No Comments Share:

Έναντι της θεολογικής σχολής πρέπει να ανοίξει σχολείο ιμάμ χατίπ

toki3a3762fe

Ο μουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ που δεν είναι ενάντιος στο άνοιγμα της θεολογικής σχολής στην Τουρκία, δήλωσε πως ¨Σε περίπτωση που δοθεί άδεια στην σχολή, θα πρέπει να ανοίξει στην Δυτική Θράκη ένα σχολείο ιμάμ χατίπ (σημ μεταφρ : θρησκευτικό γυμνάσιο-λύκειο). 

Όταν τον τελευταίο καιρό τέθηκε στην επικαιρότητα της Τουρκίας το θέμα της θεολογικής σχολής της Χάλκης, ο πρωθυπουργός Ερντογάν έδειξε σχετικά την εκλογή των μουφτήδων στην Δυτική Θράκη, κάτι που έφερε έναν ανοιξιάτικο άνεμο στην περιοχή. Ο μουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ αναφέρει πως επί 13 χρόνια έχει αφαιρεθεί από την Τουρκική Κοινότητα που ζει στην Δυτική Θράκη της Ελλάδας, το δικαίωμα να εκλέγει τους μουφτήδες της και δήλωσε πως ¨Ως θρησκευτικός ηγέτης δεν είμαι ενάντιος στο άνοιγμα της θεολογικής σχολής. Αλλά ως αμοιβαιότητα σε αυτό θα πρέπει να ανοίξει στην Δυτική Θράκη ένα σχολείο ιμάμ χατίπ ή μια θεολογική σχολή¨.

Ακόμη και Έλληνες δυσφόρησαν

Ο Σερίφ ανέφερε πως η Τουρκία έκανε ένα πολύ σημαντικό βήμα αποδίδοντας τα βακουφικά ακίνητα στους μη μουσουλμάνους πολίτες της, και είπε πως την ίδια καλή βούληση προσδοκεί και από την Ελλάδα : ¨ Ο πατριάρχης Βαρθολομαίος γυρνώντας σπιθαμή προς σπιθαμή την Τουρκία οργανώνει άνετα προσευχές. Και εμείς λοιπόν ζητήσαμε από τις ελληνικές αρχές άδεια για να κάνουμε ένα μεβλίτ σε τζαμί που έχει απομείνει στην Ελλάδα από την εποχή των Οθωμανών. Αλλά το αίτημα μας απορρίφθηκε με ασήμαντες αιτιολογίες. Εξ αυτής της κατάστασης ακόμη και ψύχραιμοι Έλληνες αισθάνθηκαν δυσφορία.

ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΜΑΣ Η ΛΟΖΑΝΗ

Ο Ιμπραήμ Σερίφ ανέφερε πως ο ίδιος εξελέγη μουφτής με τις ψήφους της μειονότητας το 1990, και ότι στον δικαστικό αγώνα που άρχισε το ΕΔΑΔ καταδίκασε την Ελλάδα να πληρώσει αποζημίωση 10 χιλιάδες ευρώ. Ο Σερίφ αναφέρει πως η Ελλάδα συνεχίζοντας την παράβαση του νόμου, δεν του αποδίδει το αξίωμα του, και δηλώνει πως ¨Το μόνο που ζητά από την Ελλάδα η τουρκική κοινότητα Δυτικής Θράκης είναι τα δικαιώματα που πηγάζουν από την Λοζάνη¨. Ο Σερίφ αναφέρει πως η Αθήνα είναι η μοναδική πόλη στην Ευρώπη δίχως τζαμί, και ότι οι 1 εκατομμύριο μουσουλμάνοι που ζούνε στην Ελλάδα προσπαθούν να άνουν τις προσευχές τους είτε κάτω από σκάλες, είτε μετατρέποντας τα υπόγεια των σπιτιών τους σε μετζίτ.

Εφ. Γενί Σαφάκ 2/11/2013

Σχ : Οι δηλώσεις αποδεικνύουν πως το η προσευχή σε παλιά οθωμανικά τζαμιά θα ήταν απλά ένα όχημα νομιμοποίησης των ψευδομουφτήδων. Καταλάβατε κ. Γιαννακάκη της ΔΗΜ.ΑΡ. ;

 

Previous Article

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΖΥΡΙΧΗ

Next Article

ΤΟΥΡΚΟΓΙΟΡΤΗ ΣΤΙΣ 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published.