Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΠΡΕΣΒΗ

0 σχόλια Share:

O πρωθυπουργός Σαμαράς συναντήθηκε με τον πρέσβη στην Αθήνα Ουράς

Αθήνα- Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αντώνης Σαμαράς τις μεσημεριανές ώρες δέχτηκε στην πρωθυπουργία τον πρέσβη της T.C. στην Αθήνα Κερίμ Ουράς. Έγινε γνωστό πως η εθιμοτυπική επίσκεψη του πρεσβευτή Ουράς έγινε σε ¨καλό και θετικό κλίμα¨ και ότι αντηλλάγησαν απόψεις για τις σχέσεις των δύο χωρών και την πραγματοποίηση του 2ου Συμβουλίου Στρατηγικής Συνεργασίας Τουρκίας-Ελλάδας.

Ο πρέσβης στην Αθήνα Κερίμ Ουράς πραγματοποίησε σήμερα εθιμοτυπική επίσκεψη στον Αντώνη Σαμαρά. Στην συνάντηση που έγινε σε καλό κλίμα, τέθηκε και το θέμα του 2ου Συμβουλίου Στρατηγικής Συνεργασίας Τουρκίας-Ελλάδας που παλιότερα είχε γίνει Σεπτέμβριο και στο οποίο αναμένεται να μετάσχουν πολλοί υπουργοί. Το πρώτο συμβούλιο έγινε στην Αθήνα το 2010 με συμμετοχή από 10 υπουργούς από κάθε χώρα, ενώ το δεύτερο λόγω του οικονομικού θέματος της Ελλάδας αναμένεται να γίνει τον Νοέμβριο. Έγινε γνωστό πως ο Σαμαράς εξέφρασε την άποψη πως το συμβούλιο πρέπει να γίνει, και ότι για την προετοιμασία του Συμβουλίου αναμένεται να επισκεφτεί την Αθήνα στα μέσα Οκτώβρη, ο υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου.

Κατά την συνάντηση του με τον Ουράς, ο Σαμαράς ζήτησε παρά τις διαφορές των δύο χωρών να συνεχιστεί ο διάλογος για την επίλυση των θεμάτων, ενώ στάθηκε και στην διερεύνηση των δυνατοτήτων συνεργασίας. Ο Σαμαράς εξέφρασε τα θέματα που αντιμετωπίζει σχετικά με την λαθρομετανάστευση, ενώ ο Ουράς περιέγραψε τις προσπάθειες της Τουρκίας σε αυτό το θέμα και επισήμανε την ανάγκη ν συνεχιστεί η συνεργασία των δύο χωρών στο θέμα της λαθρομετανάστευσης.

Στην συνάντηση τέθηκε γενικά και το θέμα της Δυτικής Θράκης, ο Σαμαράς ανέφερε πως θα συνεχίσει να ενδιαφέρεται για το θέμα της Δυτικής Θράκης και ζήτησε από τον πρέσβη Ουράς να συνεχιστεί ο διάλογος για αυτό το θέμα με τους σχετιζόμενους υπουργούς.

Τέλος ο πρωθυπουργός Σαμαράς ζήτησε από τον Ουράς να μεταφέρει τα χαιρετίσματα του στο πρωθυπουργό Ερντογάν.

Περιοδικό Ρόντοπ Ρουζγκαρί 4/9/2012 

Previous Article

ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ…ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ

Next Article

ΡΑΣΜΟΥΣΕΝ: ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *