Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ…ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ

No Comments Share:

Ένταση στο πανεπιστήμιο Αναντολού 

Η αστυνομία επενέβη στο πανεπιστήμιο Αναντολού σε φοιτητές που θέλησαν να ανοίξουν σταντ υποβοήθησης εγγραφών. Υπήρξαν δεκάδες συλλήψεις.

Νωρίς το πρωί διάφορες ομάδες όπως η Κολεκτίβα Φοιτητών, το TKP και η Egitim-Sen άνοιξαν σταντ για να υποδεχτούν τους πρωτοετείς φοιτητές στο πανεπιστήμιο Αναντολού. Στο σταντ της κολεκτίβας φοιτητών μοίραζαν κείμενα που είχαν ως επικεφαλίδα το ¨Kαλώς ήλθατε στο πανεπιστήμιο¨ και το ¨Ξεναγός φοιτητή¨ κάτω από το οποίο παρεχόταν πληροφορίες για την πρόσβαση στην πόλη, τις εστίες, και τα σημεία πολιτισμού και τέχνης. Αρμόδιοι ασφαλείας του πανεπιστημίου πέρασαν από ένα ένα τα σταντ και ζήτησαν από τις ομάδες να τα πάρουν λέγοντας πως είναι εντολή του πρύτανη. Οι φοιτητές εναντιώθηκαν στ αίτημα αυτό λέγοντας πως είναι δημοκρατικό τους δικαίωμα. Μάλιστα κάποιοι κηδεμόνες φοιτητών στήριξαν τους φοιτητές.

Ακολούθησαν στιγμές έντασης και συμπλοκής ανάμεσα στους άντρες της ιδιωτικής ασφάλειας και στους φοιτητές. Οι φοιτητές λογομάχησαν με τους σεκιούριτι που ξήλωσαν ένα πανό. Ακολούθως εισήλθαν στο χώρο ΜΑΤ που είχαν βάλει μάσκες δακρυγόνων. Ζήτησαν από τους φοιτητές που είχαν ανοίξει τα σταντ στήριξης να διαλυθούν. Οι φοιτητές απάντησαν σε αυτό το αίτημα με καθιστική διαμαρτυρία. Η αστυνομία τότε επενέβη στους φοιτητές που διαμαρτύρονταν. Πέρασαν χειροπέδες σε 44 άτομα και τους συνέλαβαν.

…………………….

 Εφ. Ραντικάλ 4/9/2012

Previous Article

Η ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΕΓΙΝΕ…ΕΛΙΦ

Next Article

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΠΡΕΣΒΗ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *