Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΑΤΑΤΟΥΡΚ

No Comments Share:

Ο δήμος Οσμάνγκαζί οργάνωσε ταξίδι στην Ελλάδα

Επιτροπή αποτελούμενη από τον δήμαρχο του Οσμάνγκαζί-Προύσας Μουσταφά Ντουντάρ και άλλα 60 άτομα ήρθαν στην Ελλάδα για την τελετή της 10ης Νοεμβρίου στην Θεσσαλονίκη και είχαν μια σειρά από συναντήσεις σε Δράμα, Σέρρες, Ξάνθη και Ροδόπη.

Σε δηλώσεις του στην Κομοτηνή προς το Αζινλίκτσα ο δήμαρχος Μουσταφά Ντουντάρ ανέφερε πως αυτό το ταξίδι στην Θεσσαλονίκη είναι το τρίτο που οργανώνει φέτος ο δήμος.

Ο Ντουντάρ ανέφερε πως με την διοργάνωση των ταξιδιών επιτυγχάνονται με μιας τρεις στόχοι και είπε : ¨ Όντας Δυτικοθρακιώτης αφού έγινα δήμαρχος και μετά σκεφτήκαμε να αναπτύξουμε τις σχέσεις μας με την Ελλάδα και παραγάγαμε διάφορα σχέδια για αυτό. Ένα από αυτά ήταν να κάνουμε στις 10 Νοεμβρίου ένα ταξίδι ως την Θεσσαλονίκη και κατά την επέτειο θανάτου του Ατατούρκ να τον τιμήσουμε στο σπίτι όπου γεννήθηκε. Εμείς αυτό το οργανώνουμε 3 χρόνια και αυτός είναι ο κύριος σκοπός του ταξιδιού. Φυσικά ξέρετε πως έχουμε ένα δεύτερο σκοπό. Η Προύσα είναι μια πόλη μεταναστών. Ως αποτέλεσμα της ανταλλαγής πληθυσμών ανάμεσα σε Τουρκία και Ελλάδα, υπάρχουν στον δήμο μας πολλοί που μετανάστευσαν από Ελλάδα. Σε αυτό το ταξίδι μας πήραμε μαζί μας την τρίτη γενιά αυτών των μεταναστών και επισκεπτόμενοι μέρη όπως Δράμα, Σέρρες και Έδεσσα και τα χωριά όπου ζούσαν οι πρόγονοι τους, διασφαλίσαμε την επαφή τους με τους ανθρώπους που ζούνε εκεί. Είδαν τα χωριά των προγόνων τους, συγκινήθηκαν και εκεί υπήρξε μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα. Στόχος μας είναι οι δύο κοινότητες να γνωριστούνε και να αγκαλιαστούνε. Πιστεύουμε πως αυτό το ταξίδι προάγει την περιφερειακή συνεργασία και συμβάλλει στην περιφερειακή ειρήνη.

Τρίτος στόχος ήταν περνώντας από την πατρίδα μου την Δυτική Θράκη, οι μετέχοντες σε αυτό ταξίδι να δούνε τους ανθρώπους μας σε Κομοτηνή και Ξάνθη. Αυτό ήταν κάτι που πρόσθεσε μια ξεχωριστή αξία στο ταξίδι μας

Επίσης ανταποδώσαμε στον δήμο Δράμας την επίσκεψη που μας έκανε πριν από λίγους μήνες. Ξέρετε ότι είμαστε αδελφοποιημένος δήμος με τον δήμο Αριανών-Ροδόπης. Πρώτα ο Θεός, αρχίζουμε διαδικασία αδελφοποίησης με τον δήμο Δράμας. Το πολιτιστικό μας παρελθόν ενδυναμώνει τις σχέσεις ανάμεσα στους δύο δήμους. Πρέπει να διασφαλίσουμε την ενδυνάμωση της περιφερειακής ειρήνης και την ανάπτυξη των οικονομικών σχέσεων. Είναι πολύ σημαντική η από κοινού μεταξύ των δήμων υλοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Μπορούμε να προσφέρουμε καλύτερες υπηρεσίες ενώνοντας τις πληροφορίες και την πείρα των δύο δήμων. Θα συνεχίσουμε τις επαφές ώστε να υπάρξουν απτά βήματα.

 

Ο δήμαρχος του Οσμάνγκαζί Προύσας κατά το ταξίδι είχε διάφορες συναντήσεις στην Κομοτηνή και επισκέφτηκε επίσης το προξενείο της T.C. στην Κομοτηνή όπου συναντήθηκε με τον Τούρκο πρόξενο Μουσταφά Σάρνιτς.

Περιοδικό Αζινλίκτσα 13-11-2011

Previous Article

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Η ΠΩΛΗΣΗ ΤΩΝ SUPER COBRA ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΓΚΡΕΣΟ

Next Article

O MENΣΟΥΡ ΓΚΙΟΥΖΕΛ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΕΙΣΤΕΙ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *