Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

O MENΣΟΥΡ ΓΚΙΟΥΖΕΛ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΕΙΣΤΕΙ

No Comments Share:

Τουντζέλ : Ο Μενσούρ Γκιουζέλ μπορούσε να πειστεί

Η σωρός του μέλους του ΠΚΚ Μενσούρ Γκιουζέλ ο οποίος είχε απαγάγει φέριμποτ και τον είχαν εξουδετερώσει σκοτώνοντας τον, μετά την χτεσινή αναγνώριση από την μητέρα του, παραλήφθηκε από τους συγγενείς από την ιατροδικαστική Κωνσταντινούπολης ώστε να μεταφερθεί στο Ντιγιαρμπακίρ.

Ομάδα μεταξύ των οποίων και η βουλευτής του κόμματος BDP Σεμπαχάτ Τουντζέλ περίμεναν από έξω να μεταφερθεί η σωρός του. Η Τουντζέλ στην ανακοίνωση που έκανε ανέφερε τα εξής : ¨Το περιστατικό έδειξε πως εδώ υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα. Όσο και αν η Τουρκία δεν θέλει να δει αυτό το θέμα, είναι υποχρεωμένη να το κάνει. Υπάρχουν βρώμικες πληροφορίες που έφτασαν στην τουρκική κοινή γνώμη. Για ποιο λόγο εκτελέστηκε κάποιος οποίος μπορούσε να συλληφθεί σώος ; Μπορούσε να πειστεί. Για ποιο λόγο οι δηλώσεις του νομάρχη Κωνσταντινούπολης είναι διαφορετικές από τις δηλώσεις του νομάρχη Κοτζάελι ;¨

Η Τουντζέλ ανέφερε πως είναι σημαντικό πως κανένας από τους επιβαίνοντες στο πλοίο δεν έπαθε τίποτε, και υποστήριξε πως ο Μενσούρ Γκιουζέλ μπορούσε να συλληφθεί χωρίς να τον σκοτώσουν και ότι έτσι παραβιάστηκε το δικαίωμα του στην ζωή.

¨Μακάρι να με ενημέρωναν¨

Η Σιτί Γκιουζέλ-μητέρα του Μενσούλ Γκιουζέλ, η οποία έκανε την αναγνώριση στους συγγενείς της είπε : ¨Ήταν 12 ώρες στο πλοίο. Μακάρι να με είχαν ενημερώσει. Θα έβλεπα τον γιο μου και ίσως να τον έπειθα.¨ Ο Μενσούρ Γκιουζέλ ήταν το μόνο αρσενικό παιδί ανάμεσα στα 7 αδέρφια του. Παράτησε την Σχολή Κοινωνιολογίας του Κοτζάελι όταν ήταν στο 3ο έτος. Η μητέρα του η Σιτί Γκιουζέλ που δεν τον είχε δει για 4 χρόνια, τον είδε τελευταία φορά κατά την αναγνώριση στην ιατροδικαστική υπηρεσία.

Εφ. Ραντικάλ 14-11-2011

 

Σχόλιο : Μερικές παρατηρήσεις για αυτούς που βγάζουν τις ειδήσεις από Τουρκία στον τηλεοπτικό κανάλι Αντ1.

1)Τον Μενσούρ Γκιουζέλ δεν τον ¨εξουδετέρωσαν¨ αλλά τον σκότωσαν. Φαντάζομαι αντιλαμβάνεστε την διαφορά. Δεν χρειάζεται στα ελληνικά να χρησιμοποιείτε την ορολογία των τουρκικών αρχών ασφαλείας.

2) Η μειονότητα στην Κωνσταντινούπολη και στα νησιά δεν είναι ¨Ρωμιών¨ όπως λένε οι Τούρκοι και αναφέρατε αλλά ¨Ελλήνων¨.

3) Την βόμβα πριν από λίγο καιρό στο μέσο της Άγκυρας δεν την είχε βάλει το ΠΚΚ όπως αναφέρατε. Αυτό ούτε οι Τούρκοι δεν το είχαν ισχυριστεί.

Previous Article

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΑΤΑΤΟΥΡΚ

Next Article

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΝΕΑ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *