Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΠΑΦΕΣ ΜΟΥΕΖΙΝΟΓΛΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

0 σχόλια Share:

Μουεζίνογλου : Όλοι μαζί ώστε τα αύριο μας να είναι ακόμη καλύτερα

Ο υπουργός Μουεζίνογλου συνεχίζει την επίσκεψη του στην Δυτική Θράκη. Στην δήλωση που έκανε ο Μουεζίνογλου από την Δυτική Θράκη είπε ¨ Όλοι μαζί ώστε τα αύριο μας να είναι ακόμη καλύτερα¨

Τον υπουργό Μεχμέτ Μουεζίνογλου συνοδεύει ο πρόξενος της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Κομοτηνή Οσμάν Ιλχάν Σενέρ.Ο υπουργός Μουεζίνογλου χτες το βράδυ το πέρασε μαζί με χωρικούς στο χωριό Αρριανά όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, έχοντας την ευκαιρία να φάει και να συζητήσει μαζί τους. Σήμερα το πρωί επισκέφτηκε αρχικά την περιφέρεια Αν. Μακεδονίας & Θράκης. Καθώς ο περιφερειάρχης λόγω των καθηκόντων του βρισκόταν εκτός Κομοτηνής, τον υπουργό Μουεζίνογλου υποδέχτηκε ο αντιπεριφερειάρχης Παύλος Δαμιανίδης. Μετά από την συνομιλία αντηλλάγησαν δώρα.

¨Όλοι μαζί ώστε τα αύριο μας να είναι ακόμη καλύτερα¨

Στην δήλωση που έκανε εκεί ο υπουργός Μουεζίνογλου ανέφερε τα εξής : Στα πλαίσια αυτής της επίσκεψης εξετάσαμε διάφορα θέματα, θέματα που αφορούν και τις δύο χώρες σε αυτήν την περιοχή. Σε περίπτωση που ενεργοποιήσουμε το δυναμικό της περιοχής, τα αποτελέσματα θα είναι επωφελή και για τις δύο χώρες. Στην συνάντηση που είχα στην Αθήνα με τον υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη, του είπα να ανοίξει η παλιά συνοριακή πύλη του Διδυμοτείχου. Με την διάνοιξη αυτής της πύλης θα υπάρξει κινητικότητα και αυτό θα συμβάλει ιδιαίτερα στην οικονομία της περιοχής. Επίσης πιστεύω πως εάν υπάρξουν κοινές προσπάθειες για το θέμα των κουνουπιών τους καλοκαιρινούς μήνες, θα υπάρξουν θετικά αποτελέσματα¨.

Ο υπουργός Μουεζίνογλου, μετά από την Περιφέρεια πήγε στον Δήμο Κομοτηνής. Εκεί τον υποδέχτηκε ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης. Στην συνάντηση παρόντες ήταν και οι αντιδήμαρχοι. Μετά από την συνομιλία, ο υπουργός Μουεζίνογλου, απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μπροστά στο δημαρχείο. Ο Μουεζίνογλου είπε πως ¨Υπήρξε μια αποδοτική συνάντηση με τον δήμαρχο. Του περιέγραψα πως στις συνομιλίες που είχα στην Αθήνα, πρότεινα συνεργασία στον τομέα της υγείας.

Ο υπουργός Μουεζίνογλου μετά από τον δήμο Κομοτηνής, επισκέφτηκε τον τάφο του Αχμέτ Σαδίκ. Mετά πέρασε στο προξενείο όπου συναντήθηκε με τους εκλεγμένους μουφτήδες Ιμπραήμ Σερίφ και Αχμέτ Μέτε, με τους βουλευτές Αχμέτ Χατζηοσμάν και Χουσείν Ζεϊμπέκ, με τους πρώην βουλευτές Μουσταφά Μουσταφά, Ιλχάν Αχμέτ, Αχμέτ Φαίκογλου, Ορχάν Χατζηιμπράμ, Τσετίν Μάντατζη, και με εκπροσώπους ΜΚΟ και φορέων.

 

 

Εφ. Μπιρλίκ 29/3/2013

Previous Article

Ο ΜΟΥΕΖΙΝΟΓΛΟΥ ΣΤΗΝ Τ.Ε.Ξ.

Next Article

ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *