Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΥΤΙΚΟΘΡΑΚΙΩΤΩΝ ΚΑΙ ΚΗΡΥΓΜΑ ΑΛΥΤΡΩΤΙΣΜΟΥ

No Comments Share:

Οι Δυτικοθρακιώτες δεν ξέχασαν την 29η Ιανουαρίου

e3547aa5163be1cf0308beec1632f77e_XL

Μια σειρά εκδηλώσεων έγιναν στο Ίζμιτ για την 29η Ιανουαρίου-Ημέρα Εθνικής Ταυτότητας και Αντίστασης.

Η πρώτη εκδήλωση έγινε μπροστά στο μνημείο Εθνικής Ταυτότητας και Αντίστασης στο πάρκο Φεβζιγιέ. Στην εκδήλωση εκεί που οργανώθηκε από κοινού από τον δήμο Ιζμίτ και το παράρτημα Κοτζάελι του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης, μετείχαν ο Νεβζάτ Ντογάν-δήμαρχος του Ιζμίτ, Ο Γενικός Πρόεδρος του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης Τανέρ Μουσταφάογλου, ο πρόεδρος του παραρτήματος Κοτζάελι Ενγκίν Ναζίρ, ο μουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε, ο μουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ, ο πρώην βουλευτής ΠΑΣΟΚ Τσετίν Μάντατζι, ο πρόεδρος της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης Αχμέτ Κουρτ και πολλοί πολίτες. Εκεί διαβάστηκαν προσευχές και αφέθηκαν γαρύφαλλα.

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΚΡΗΝΗΣ

Η δεύτερη εκδήλωση έγινε στο πάρκο Γενί Τζουμά. Στα εγκαίνια της κρήνης που κατασκευάστηκε από τον δήμο του Ιζμίτ και φέρει το όνομα του Δυτικοθρακιώτη δημοσιογράφου Μεχμέτ Χιλμή, παραβρέθηκαν ο υπουργός Υγείας Μεχμέτ Μουεζίνογλου, ο Ζεκί Αϊγκούν-βουλευτής του ΑΚΡ-Κοτζάελι, ο νομάρχης του Κοτζάελι Ερτζάν Τοπατζά, ο πρόεδρος της νομαρχιακής του ΑΚΡ Μαχμούτ Τζιβελέκ και ο Αλή Κορκμάζ πρόεδρος της περιοχής. Ο δήμαρχος Ντογάν μιλώντας στην εκδήλωση όπου παραβρέθηκαν πολλοί Δυτικοθρακιώτες είπε : ¨Οι Τούρκοι ζούνε για την ελευθερία. Αυτά που έγιναν την 29η Ιανουαρίου μας έκαναν ακόμη πιο αγωνιστικούς. Πάντοτε τα αυτιά μας και τα μάτια μας είναι στους ομογενείς μας που ζούνε στην Ελλάδα, και στα Βαλκάνια. Μπορεί τώρα να υπάρχει απόσταση μεταξύ μας. Αυτές τις αποστάσεις μια μέρα θα τις κλείσουμε. Εμείς οι Τούρκοι που ποτέ δεν προδίδουμε τα εδάφη όπου ζούμε και εκπληρώνουμε όλες μας τις υποχρεώσεις, όταν τίθεται θέμα δικαιωμάτων και δικαίου, αγωνιζόμαστε. Πηγαίνοντας στην Δυτική Θράκη είδαμε με τα μάτια μας, γίναμε μάρτυρες στα βάσανα που βιώνουν. Ως δήμος στηρίζουμε τους ανθρώπους μας που ζούνε εκεί. Ποτέ δεν αποκόψαμε τους δεσμούς μας με τους ομογενείς. Στηρίζουμε την ιστορία μας¨.

ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ

Στην ομιλία που έκανε ο πρόεδρος του συλλόγου ο Ενγκίν Ναζίρ είπε ¨Δεν αφήνουμε να ξεχαστούν οι 29 Ιανουαρίου. Ευχαριστώ τον δήμο Ιζμίτ για την ευαισθησία του¨, ενώ ο Γενικός Πρόεδρος του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης Τανέρ Μουσταφάογλου είπε πως ¨Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι η ελληνική κυβέρνηση να πει ¨εδώ υπάρχουν Τούρκοι¨. Εμείς συνεχίζουμε να δίνουμε τον αγώνα μας στην Δυτική Θράκη στην Ελλάδα. Η κρήνη που έγινε εδώ είναι πολύ σημαντική για εμάς. ¨

Μετά από τις ομιλίες έγιναν τα εγκαίνια της κρήνης.

Περ. Ρόντοπ Ρουζγκαρί 27/1/2014

Previous Article

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ DEB ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΣΜΟΥ ΤΟΥΣ

Next Article

Ο ΨΕΥΔΟΜΟΥΦΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ ΑΧΜΕΤ ΜΕΤΕ ΣΤΟ ΤΟΥΙΤΕΡ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *