Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Τσαβούσογλου: ¨Η Ελλάδα έχει μαξιμαλιστικές απαιτήσεις-H συμφωνία μας με την Λιβύη συμφέρει την Αίγυπτο¨

0 σχόλια Share:

…………

Ο Τσαβούσογλου είπε πως με τη συμφωνία για τον καθορισμό των περιοχών θαλάσσιας δικαιοδοσίας με τη Λιβύη, άλλαξαν οι ισορροπίες στην περιοχή ενώ αναφερόμενος στον χάρτη ΑΟΖ (χάρτης Σεβίλλης) που είχε ετοιμάσει η Ελλάδα, δήλωσε τα εξής : “Με τη συμφωνία με τη Λιβύη χαλάσαμε ένα μεγάλο παιχνίδι. Αυτό των μονόπλευρων γεωτρήσεων πού από το 2004 κάνει  ο ελληνοκυπριακός τομέας όπως και των υπογραφών  συμφωνιών με άλλες χώρες για υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ. Στην ίδια κατεύθυνση του αποκλεισμού της Τουρκίας, ήταν και οι διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με Αίγυπτο και Ισραήλ. Την πρόθεσή τους μπορούμε να την δούμε στον χάρτη της Σεβίλλης.
….
Το ότι η Ελλάδα δεν υπέγραψε συμφωνία με την Αίγυπτο και το Ισραήλ, οφείλεται στο ότι έχει μαξιμαλιστικές προσεγγίσεις, κατά τον ίδιο τρόπο που τις έχει και προς εμάς. Δεν αφήνει περιοχή σε Αίγυπτο και Ισραήλ. Ενώ  μετά από την συμφωνία μας με τη Λιβύη, η περιοχή της Αιγύπτου αυξάνεται κατά 50.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Αυτός είναι και ο λόγος που η Αίγυπτος δεν υπέγραψε συμφωνία (εννοεί με την Ελλάδα).”
Ερωτηθείς ο Tσαβούσογλου αν υπάρχουν επαφές μεταξύ Αιγύπτου και Τουρκίας δήλωσε: “Υπάρχουν διπλωματικοί ακόλουθοι, ο δικός μας εκεί και της Αιγύπτου στην Άγκυρα. Μάλιστα ο ακόλουθος στην Άγκυρα ήταν μέσα στην επιτροπή τη μέρα των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα, ένας φίλος ειδικός αυτά τα θέματα. Στο διάστημα αυτό σχετικά με αυτά τα θέματα υπήρξε ενημέρωση, για την ακρίβεια υπήρξε ανταλλαγή απόψεων…..Στο θέμα αυτό υπήρξε ανταλλαγή απόψεων σε επίπεδο ειδικών. Δεν επιθυμώ να δηλώσω κάτι δεσμευτικό για την Αίγυπτο, αλλά πιστεύω πως δεν διαφωνούμε με την Αίγυπτο πως με αυτή τη συμφωνία διευρύνονται τα θαλάσσια πεδία της”.

https://www.sondakika.com/haber/haber-disisleri-bakani-cavusoglu-canli-yayinda-sorulari-13415521/

13/7/2020

Σχ. : Είναι σαφές ότι η Τουρκία “παίζει μπάλα”, μοιράζοντας κομμάτια από την ΑΟΖ της Κύπρου και από την δυνητική ΑΟΖ της Ελλάδας.

Άλλωστε είναι εύκολο να είσαι γαλαντόμος όταν μοιράζεις αυτά που ανήκουν σε τρίτους…

Ιδίως όταν πρεσβεύεις όπως η Κυπριακή Δημοκρατία δεν υπάρχει !

Previous Article

Αναμένοντας μάταια στήριξη από την ΕΕ…

Next Article

Τσώρτσιλ : ¨Ο καθένας ελπίζει ότι αν ταΐσει τον κροκόδειλο αρκετά, θα τον φάει τελευταίο¨…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *