Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

¨Το Καστελόριζο κανονικά πρέπει να είναι αποστρατικοποιημένο¨…

0 σχόλια Share:

………

O υπουργός Ενέργειας Nτονμεζ αναφερόμενος στη διαμάχη με την Ελλάδα δήλωσε πως σύμφωνα με τον χάρτη που έκανε η Ελλάδα το 2007 όλα τα νησιά έχουν υφαλοκρηπίδα όση και η ηπειρωτική χώρα. Όπως είπε πουθενά στον κόσμο δεν υπάρχει θαλάσσια δικαιοδοσία κατά αυτόν τον τρόπο και συνέχισε λέγοντας: “Εμείς αυτή τη στιγμή σε εκείνη την περιοχή εργαζόμαστε. Αυτοί έκαναν συμφωνία με μία άλλη χώρα με την Αίγυπτο, Εκεί όμως είναι στη δική μας πλευρά δηλαδή δεν υπήρχε καν κάποιο θέμα διαμοιρασμού θαλάσσιας δικαιοδοσίας στην Ανατολική Μεσόγειο.
…..
Όσον αφορά το Καστελλόριζο μιλάμε για μία κατάσταση κατά την οποία απέχει από τη δική μας ξηρά 2 χιλιόμετρα και από την ηπειρωτική χώρα της Ελλάδας 580 χιλιόμετρα και η έκταση αυτού του νησιού είναι περίπου 9 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Όπως και να το δείτε είναι ένα νησάκι μεγέθους 2χ3 χιλιόμετρα με λιγότερους από από χίλιους κατοίκους να ζουν εκεί. Άλλωστε εδώ σύμφωνα με τη συνθήκη της Λωζάννης πρέπει να βρίσκεται σε αποστρατικοποιημένο στάτους. Όταν με βάση αυτό το νησί προσπαθούν να μας κλείσουν στην ενδοχώρα, τότε μιλάμε για αφαίρεση αρμοδιότητας.
…….
Κανονικά νησιά τα οποία δεν υπάρχει διαμάχη έχουν 12 μίλια χωρικά ύδατα. Στο Αιγαίο λόγω του ειδικού του στάτους, ξέρετε πως έχουμε συμφωνήσει αμοιβαία στα 6 μίλια, εμείς λοιπόν λαμβάνοντας αυτό υπόψη κάναμε αυτήν την συμφωνία δικαιοδοσίας και με αυτό τον τρόπο στο δυτικό τμήμα της ανατολικής Μεσογείου και καθορίσαμε τη γραμμή των συνόρων μας.
……

https://www.sondakika.com/haber/haber-bakan-donmez-bu-gaz-7-8-yillik-ihtiyaci-karsilar-2-13529287/

22/8/2020

Σχ. : Το Καστελόριζο ΔΕΝ πέρασε στην Ελλάδα με την συνθήκη της Λωζάνης, αλλά αυτά προφανώς είναι λεπτομέρειες για τον Τούρκο υπουργό…

Previous Article

Οι συντοπίτες μας που συμφωνούν (like) με την ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ για την Ελλάδα

Next Article

Κάποιοι αντιδρούν στην καταστροφή της ζωής μας…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *