Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Εκπρόσωπος του Ταγίπ : ¨Προχωράμε σε γεωτρήσεις σε περιοχές που συμφωνήσαμε με τη Λιβύη¨

0 σχόλια Share:

Η Τουρκία θα συνεχίσει τις σεισμικές έρευνες και τις γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο, αλλά και σε περιοχές που έχουν συμφωνηθεί με τη Λιβύη, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραήμ Καλίν.
Η Τουρκία θα προχωρήσει σε σεισμικές έρευνες και γεωτρήσεις σε περιοχές στη Μεσόγειο που συμφωνήθηκαν με τη Λιβύη, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραήμ Καλίν, το βράδυ της Πέμπτης.

Επικαλούμενος τη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης, ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας τόνισε ότι οι γεωτρήσεις θα συνεχιστούν.

«Λόγω της συμφωνίας μας με την επίσημη κυβέρνηση της Λιβύης θα συνεχίσουμε τις σεισμικές έρευνες και τις γεωτρήσεις μας στην ανατολική Μεσόγειο αλλά και στις περιοχές που συμφωνήσαμε με τη Λιβύη», δήλωσε ο Καλίν, σύμφωνα με το τουρκικό habersunum.com.
Πρόσθεσε ότι η τουρκική κυβέρνηση είναι «αποφασισμένη» για την κίνηση αυτή.

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του, ο εκπρόσωπος της τουρκικής κυβέρνησης τόνισε ότι η παρέμβαση της Τουρκίας έφερε ισορροπία στην κρίση της Λιβύης.

«Παρότι η τουρκική κοινότητα δείχνει να ασκεί πίεση στον Χαφτάρ, ξέρουμε ότι ο Χαφτάρ σχεδιάζει να καταλάβει την Τρίπολη», δήλωσε, κάνοντας λόγο για 10.000 στρατιώτες που ο Λίβυος στρατηγός έχει μαζί του.

«Αυτά είναι σοβαρά εμπόδια για την πολική διαδικασία», πρόσθεσε ο Ιμπραχίμ Καλίν.

Ο ίδιος επανέλαβε την υποστήριξη της τουρκικής κυβέρνησης στην κυβέρνηση του Σάρατζ.

………….

Sputnik  6/2/2020

Previous Article

Κράτος, όχι προτεκτοράτο της Ε.Ε…..

Next Article

SOHR : Βομβαρδίστηκε το αεροδρόμιο της Ιντλίμπ όπου είχε στήσει βάση η Τουρκία

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *