Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Toυρκία : Η Ελλάδα κακομεταχειρίζεται τους μετανάστες¨

No Comments Share:

Επιμένει η Τουρκία: «Η Ελλάδα απωθεί και κακομεταχειρίζεται μετανάστες – Έχουμε στοιχεία»

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας εξαπολύει νέα πυρά προς την Ελλάδα, κάνοντας λόγο για πρακτικές, οι οποίες αντιβαίνουν στο διεθνές δίκαιο.
Νέα πυρά προς την Ελλάδα, με αφορμή το μεταναστευτικό, εξαπολύει η Τουρκία, μία ημέρα μετά τις δηλώσεις του Μεβλούτ Τσαβούσογλου περί «ελληνικών πυροβολισμών σε βάρκες προσφύγων στο Αιγαίο».

Μεταξύ άλλων, το υπουργείο Εξωτερικών της γειτονικής χώρας κατηγορεί την Αθήνα ότι «απωθεί μετανάστες τόσο στα θαλάσσια, όσο και στα χερσαία σύνορα της Τουρκίας».

Και εξηγεί: «Το 2018, 11.867 μετανάστες απωθήθηκαν από την Ελλάδα προς την Τουρκία. Από διάφορες συνεντεύξεις, διαπιστώθηκε ότι Έλληνες αξιωματούχοι κατάσχεσαν τα προσωπικά τους αντικείμενα, ενώ σε πολλές περιπτώσεις υπέβαλαν τους μετανάστες σε κακή μεταχείριση και τους απώθησαν στα σύνορά μας».
«Έχουμε όλα τα είδη εικόνων, φωτογραφιών, εγγράφων και δηλώσεων από άτομα, τα οποία υποβλήθηκαν σε παρόμοιες πρακτικές από τους αξιωματούχους της Ελλάδας» σπεύδει να προσθέσει.

Μάλιστα, το τουρκικό υπουργείο ισχυρίζεται ότι οι ενέργειες της Αθήνας αντιβαίνουν το διεθνές δίκαιο, ενώ υποστηρίζει ότι το Συμβούλιο της Ευρώπης έχει ζητήσει από την Ελλάδα να αναστείλει και να ερευνήσει τις επίμαχες επαναπροωθήσεις.

«Καλούμε τη νέα ελληνική να εργαστεί για τη διόρθωση αυτής της πολιτικής, η οποία είναι εναντίον του διεθνούς δικαίου» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.
Χθες, στο ίδιο πλαίσιο, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κατηγόρησε την Ελλάδα ότι «πυροβολεί ή βυθίζει» σκάφη που μεταφέρουν πρόσφυγες προς τα νησιά του Αιγαίου, με αποτέλεσμα «πολλοί μετανάστες να επιστρέφουν τραυματισμένοι από την Ελλάδα».

Άμεση ήταν η αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας, το οποίο «απέρριψε κατηγορηματικά» τους ισχυρισμούς της Άγκυρας.

«Ανάλογοι ανυπόστατοι ισχυρισμοί περί δήθεν πρακτικών σε βάρος προσφύγων εκθέτουν όσους τους προβάλλουν, ενώ προσβάλλουν τόσο τα στελέχη των εμπλεκόμενων ελληνικών Αρχών όσο και τους Έλληνες πολίτες που καταβάλλουν καθημερινά τιτάνιες προσπάθειες για να σώζουν ζωές» επεσήμανε η Αθήνα.
Και κατέληξε: «Η Ελλάδα είναι μία ευνομούμενη, δημοκρατική πολιτεία που επιτηρεί αποτελεσματικά τα σύνορά της με πλήρη σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και με υψηλή αίσθηση ανθρωπισμού. Περί του αντιθέτου ισχυρισμοί δεν χρησιμεύουν παρά μόνον για να καλύψουν την απροθυμία αυτών που διακινούν τους ισχυρισμούς αυτούς να τηρήσουν τις διεθνείς τους δεσμεύσεις».

Sputnik  27/10/2019

Previous Article

Αρμένισα μητέρα 8 παιδιών που πολεμά επί χρόνια ενάντια στο τουρκικό κράτος και τις συμμορίες του !

Next Article

¨Ούτε η ειρήνη τους είναι ειρήνη ούτε η εκεχειρία τους είναι εκεχειρία¨…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *