Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Αρμένισα μητέρα 8 παιδιών που πολεμά επί χρόνια ενάντια στο τουρκικό κράτος και τις συμμορίες του !

No Comments Share:

Αρμένισα μαχητής : Μην γίνεστε συνέταιροι στην τουρκική επίθεση!

Η Αρμένισα μαχητής Ταμάρα Σαρκίς δηλώνει: ¨ Δεν υπήρξαμε μητέρες στα παιδιά μας, αλλά υπερασπιστήκαμε τα δικαιώματα όλου του κόσμου ενάντια στην ISIS. Και σήμερα η Τουρκία μας επιτίθεται αποκαλώντας μας ¨τρομοκράτες¨ και σκοτώνει τα παιδιά μας. Γιατί γίνεστε συνέταιροι σε αυτό;

Η Ταμάρα Γκαραμπέτ Σαρκίς είναι μια γυναίκα που μετέχει στο πρώτο αρμενικό τάγμα στην Συρία. Η 33 ετών Ταμάρα είναι μητέρα 8 παιδιών. Παρόλα αυτά, από το 2011 μετέχει στις δυνάμεις άμυνας της Ροζάβα. Η Ταμάρα αρχικά μετείχε στο ΥΧΚ και στο YPG-YRJ, μετά στις SDF και από τον Απρίλιο του 2019 μετέχει στο τάγμα Μάρτυρα Νουμπάρ Οζανιάν.

Όταν το 2012 το Μέτωπο Νούσρα εξωθούμενο από την Τουρκία επιτέθηκε στην Σερεκανίγε, εκείνη πήρε μέρος στην ενεργή άμυνα, ως μέλος του YPG. Εντός του YPJ συνεχίζει αδιάκοπα τον αγώνα ενάντια στην ISIS. Η Ταμάρα παίρνει μέρος στην αντίσταση ενάντια στις επιθέσεις εισβολής που άρχισε το τουρκικό κράτος στην Σερεκανίγε από τις 9 Οκτωβρίου και υποχρεώνεται να βγει μαζί με μια τραυματισμένη φίλη της από το μέτωπο. Τώρα η Ταμάρα βοηθά τους πολίτες που υποχρεώθηκαν να φύγουν από την Σερεκανίγε λόγω της εισβολής του τουρκικού κράτους. Η Ταμάρα από την μια ετοιμάζει τον εαυτό της και το περιβάλλον για την αντίσταση κι από την άλλη, καλεί όλους του λαούς του κόσμου και τις Αρμένισσες γυναίκες να εξεγερθούν ενάντια στις επιθέσεις του τουρκικού κράτους.

ΕΝΤΑΧΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟ 2011

Η Ταμάρα Σαρκίς αναφέρει πως πολλά μέλη της οικογένειας της δολοφονήθηκαν κατά την γενοκτονία των Αρμενίων που διέπραξε το οθωμανικό κράτος το 2015, ενώ άλλα συνέχισαν όπως λέει την ζωή τους κρυβόμενα στην Συρία, ανάμεσα σε Κούρδους και Άραβες.

………….

Η Σαρκίς λέει :  ¨Σήμερα ως άνθρωποι πάλι αναζητούμε τον εαυτό μας και συγκεντρώνουμε τα εναπομείναντα μέλη της οικογένειας. Το 2011 άρχισαν οι ετοιμασίες για την επανάσταση της Ροζάβα. Εγώ εντάχθηκα ως Αρμένισα γυναίκα. Έγινα ένα κομμάτι στο στήσιμο της επανάστασης. Είμαι παντρεμένη και έχω 8 παιδιά. Το μικρό μου το κορίτσι δεν μπόρεσε να μείνει μαζί μου καθόλου.¨ Όταν γεννήθηκε συνέβη η επανάσταση. Εγώ άφησα το παιδί μου στο σπίτι και πήρα τα όπλα για να υπερασπιστώ τον λαό μου¨.

ΠΗΡΑ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΟΥ

Η Ταμάρα λέει πως λίγο μετά από την έναρξη της επανάστασης στην Ροζάβα, το τουρκικό κράτος έβαλε συμμορίες όπως το Μέτωπο Νούσρα και τον ÖSO, να περάσουν στην Ροζάβα και να επιτεθούνε στην Σερεκανίγε και ότι η ίδια πέρασε στην άμυνα με τις ιδέες του ηγέτη Αμπντουλλάχ Οτζαλάν. Η Ταμάρα λέει τα εξής : ¨Εκείνη την εποχή δεν είχαμε σωστά όπλα. Εγώ λοιπόν τότε πήρα το όπλο της οικογενείας μου. Η Τουρκία έβαλε τότε τον ÖSO να περάσει τα σύνορα και να μας επιτεθεί. Εμείς Κούρδοι, Άραβες, Ασσύριοι και Αρμένιοι αντισταθήκαμε μαζί. Αποκρούσαμε τις επιθέσεις τους. Εκείνη την εποχή δεν υπήρχαν οι SDF αλλά γνωρίζαμε τις ιδέες του ηγέτη Οτζαλάν. Οι μεγάλες ιδέες του ηγέτη, διασφάλισαν την αυτογνωσία μας ως γυναίκες. Οι ιδέες στα βιβλία του μας έδωσαν δύναμη.  Εμείς ζούσαμε στην Συρία αλλά ως γυναίκες δεν είχαμε δικαιώματα.  Η ηγεσία διασφάλισε την γνωριμία με τον εαυτό μας και τον λαό μας. Εκείνη την εποχή 70-80 γυναίκες πήραν τα όπλα. Όταν το 2012 μας επιτέθηκαν στην Σερεκανίγε  οι συμμορίες, εμείς αντισταθήκαμε παίρνοντας δύναμη από τις ιδέες του ηγέτη¨.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΑΡΜΕΝΙΚΟ ΤΑΓΜΑ

Η Ταμάρα το 2013 εντάχθηκε στο YPJ που ιδρύθηκε τότε και πήρε θέση στην αντίσταση ενάντια στην ISIS. Μετά από τον πετυχημένο αγώνα που έδωσε ενάντια στις συμμορίες της ISIS, λέει πως συναντήθηκε με άλλους Αρμένιους και έστησαν το αρμενικό τάγμα Μάρτυρα Νουμπαρ Οζανιάν: ¨ Εγώ ήμουν μέλος των YPJ Και των SDF. Όταν είπα στις φίλες του YPJ πως θέλω να στήσω ένα αρμενικό τάγμα και να πάρω μέρος σε αυτό, αυτές δεν με εμπόδισαν καθόλου. Το αντίθετο μάλιστα, ευχαριστήθηκαν από το ότι ως ένας καταπιεσμένος λαός θελήσαμε να στήσουμε την δύναμη άμυνας μας. Στο αρμενικό τάγμα κάναμε εργασίες και για την αρμενική γλώσσα και κουλτούρα. Αλλά ο εχθρός μας όπως το 1915 που επιτέθηκε και δολοφόνησε 1,4 εκ. Αρμένιους, κατά τον ίδιο τρόπο επιτέθηκε και πάλι. Εμείς αντιλαμβανόμενες πως δεν θα μπορούσαμε να έχουμε ελεύθερη ζωή κάτω από ένα κράτος εισβολέα και δολοφόνο, πήραμε μέρος στην άμυνα της Σερεκανίγε.  Το τουρκικό κράτος και πάλι επιτέθηκε σε Κούρδους, Αρμένιους και Άραβες χωρίς καμία διάκριση σε παιδιά και γυναίκες. Ο λαός μας εκκένωσε τα χωριά, υποχρεώθηκε να βγει από την Σερεκανίγε, αλλά η αντίσταση μας δεν τέλειωσε και δεν πρόκειται να τελειώσει. Και πάλι θα επιφέρουμε ήττα στον βρώμικο, ανήθικο, απάνθρωπο και ασυνείδητο στρατό του Ερντογάν, που σκοτώνει αδιακρίτως γυναίκες, παιδιά και γέρους. Ο Ερντογάν επιτίθεται με χημικά όπλα. Γιατί τα κράτη του κόσμου παραμένουν άφωνα; Για ποιο λόγο τα παιδιά μας να κραυγάζουν από τα χημικά και τα σώματα τους να λιώνουν από τα όπλα εκείνα;…………

Επειδή εμείς υπερασπιζόμαστε τα εδάφη μας, τα παιδιά μας και την ζωή μας η Τουρκία μας αποκαλεί “τρομοκράτες” και ο ντουνιάς δεν αντιστέκεται σε αυτό. Δηλαδή εμείς είμαστε τρομοκράτες επειδή θέλουμε να προστατεύσουμε τα εδάφη μας και τα παιδιά μας; Μήπως εμείς δεν έχουμε δικαιώματα; Πού είναι αυτά τα ανθρώπινα δικαιώματα για τα οποία μιλάει ο κόσμος; Μήπως επειδή βαδίσαμε στο σωστό δρόμο της αδελφοσύνης και ζήσαμε έτσι, δεν έχουμε δικαιώματα;
Απευθύνομαι στους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Επί οκτώ χρόνια δώσαμε μάρτυρες σε κάθε γωνιά του εδάφους στην Ροζάβα. Είχαμε χιλιάδες μάρτυρες και θα δώσουμε κι άλλους  και θα πετύχουμε. Δεν θα εξαφανιστούμε. Εμείς ως Κούρδοι, Άραβες, Αρμένιοι και Ασύριοι επιθυμούμε μία δημοκρατική Συρία. Δεν θέλουμε τους Τούρκους. Ως Αρμένισα γυναίκα λόγω των επιθέσεων του τουρκικού κράτους, ζωντάνεψαν μπροστά μου και πάλι η δολοφονία της οικογένειας μου και των άλλων Αρμενίων το 1915.
……
Εγώ ως Αρμένισα γυναίκα επί οκτώ χρόνια δεν μπορούσα καλά-καλά να δω τα παιδιά και την οικογένεια μου. Η Τουρκία έστειλε πάνω μας τις συμμορίες της επιβάλλοντας αυτούς τους δολοφόνους. Εγώ λοιπόν εντάχθηκα στις στρατιωτικές δυνάμεις για να υπερασπιστώ τον εαυτό μου, τα παιδιά μου και όλη την ανθρωπότητα. Και σήμερα υπερασπίζομαι τον εαυτό μου, τον λαό και όλη την ανθρωπότητα. Λέω σε όλους τους λαούς του κόσμου στους Αρμένιους και στις Αρμενισες γυναίκες “ξεσηκωθείτε και υποστηρίξτε τους λαούς της Συρίας. Να σταματήσουμε τις επιθέσεις του τουρκικού κράτους και αυτές τις σφαγές”.

https://anfturkce.com/kadin/ermeni-savasci-tuerk-saldirisina-ortak-olmayin-132503

28/10/2019

Previous Article

Ανακοίνωση της μουφτείας Ξάνθης για την 28η Οκτωβρίου

Next Article

Toυρκία : Η Ελλάδα κακομεταχειρίζεται τους μετανάστες¨

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *