Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΟΥΡΚΩΝ ΗΓΕΤΩΝ

0 σχόλια Share:

ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΗΓΕΤΩΝ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ 19ΗΣ ΜΑΙΟΥ

«Η 19η Μαΐου είναι το ορόσημο της Δημοκρατίας μας» υπογραμμίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο ευχητήριο μήνυμα του

Οι ηγέτες εξέδωσαν ευχητήρια μηνύματα με αφορμή την γιορτή της 19ης Μαΐου, Ημέρα Μνήμης Ατατούρκ, Νεολαίας και Αθλητισμού.

«Η 19η Μαΐου είναι το ορόσημο της Δημοκρατίας μας» υπογραμμίζει στο μήνυμα του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αμπντουλλάχ Γκιούλ.

«Η Τουρκία έχει αποκτήσει μεγάλα κέρδη μετά την ανακήρυξη της Δημοκρατίας. Σήμερα η Τουρκία είναι μια χώρα που προσελκύει την προσοχή με το δημοκρατικό της καθεστώς, με την οικονομική, πολιτική και στρατιωτική της δύναμη, με το ανθρώπινο της δυναμικό, με την ριζική κρατική της παράδοση, την συμβολή της στην παγκόσμια κοινότητα και την οποία παρακολουθούν με ενδιαφέρον.»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρει τα εξής απευθυνόμενος στους νέους:

«Σας θεωρούμε το κλειδί της αλλαγής, την κινητήρια δύναμη της ανάπτυξης. Δεν θα πρέπει να ξεχάσετε ποτέ ότι εσείς θα είστε οι αρχιτέκτονες μιας ισχυρής, δημοκρατικής και ευημερούσας Τουρκίας, η οποία θα έχει εξελιχθεί σε κάθε πεδίο και θα αναπτύσσεται με σταθερότητα.»

Ο Πρόεδρος της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας Τζεμίλ Τσιτσέκ, στο μήνυμα του επέστησε την προσοχή στον ρόλο της νεολαίας στον αγώνα για την πλήρη ανεξαρτησία.

Ο Τσιτσέκ αναφέρει ότι οι νέοι, οι οποίοι είναι εγγύηση για το μέλλον, ήταν εκείνοι που ενστερνίστηκαν τον αγώνα που ξεκίνησε στην Σαμψούντα.

«Ο απελευθερωτικός αγώνας που ξεκίνησε για να συμβιώσουμε ειρηνικά και ανεξάρτητα δεν θα ξεχαστεί ποτέ για όσο θα ζει η Δημοκρατία της Τουρκίας.»

Ο πρωθυπουργός Ερντογάν, στο μήνυμα που εξέδωσε με αφορμή την γιορτή της 19η Μαΐου, Ημέρα Μνήμης Ατατούρκ, Νεολαίας και Αθλητισμού, τονίζει ότι η νεολαία που ανατρέφεται με την συνείδηση της απελευθέρωσης είναι το σύμβολο και η εγγύηση για το μέλλον.

Ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, στο μήνυμα του αναφέρει τα παρακάτω:

«Το CHP και σήμερα υπερασπίζεται την ανεξαρτησία, την ελευθερία, την ενότητα, την αδελφοσύνη, την κοσμική δημοκρατία και το κράτος δικαίου ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τους εγχώριους συνεργούς του.»

TRT 19/5/2013

Previous Article

ΒΙΝΤΕΟ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ 19ΗΣ ΜΑΪΟΥ ΣΕ ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Next Article

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΠΡΟΞΕΝΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *