Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

EΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΒΑΛΙΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΑΜΨΟΥΝΤΑΣ

No Comments Share:

H ελληνική επιτροπή επισκέφτηκε την ηγεσία της τοπικής αυτοδιοίκησης στην Σαμψούντα

 

Η επιτροπή με εκπροσώπους από την περιοχή της Καβάλας ως καλεσμένοι του δήμου Σαμψούντας, επισκέφτηκαν τον δήμαρχο Σαμψούντας Γιουσούφ Ζιγιά Γιλμάζ.

 Ο δήμαρχος Γιλμάζ υποδέχτηκε στην είσοδο του δημαρχείου τους καλεσμένους, στην επίσκεψη αυτή που είχε ως στόχο την ανάπτυξη της φιλίας, της αδερφοσύνης και της εμπορικής και κοινωνικής συνεργασίας των δήμων Καβάλας και Σαμψούντας. Ο δήμαρχος Γιλμάζ ανέφερε πως ίδιος προέρχεται από οικογένεια καπνοπαραγωγών, πως τα καπνά ήταν κάτι ιδιαίτερα σημαντικό για την οικονομία της Σαμψούντας και είπε πως

¨Την εποχή εκείνη στην Σαμψούντα είχε κάποιους εμπόρους καπνών. Όλοι πουλούσαν τα καπνά τους σε αυτούς τους εμπόρους. Ένας από εκείνους, δεν τον ξεχνώ ήταν Καβαλιώτης. Το όνομα δηλαδή της Καβάλας είναι κάτι το σημαντικό για την Σαμψούντα. Και εγώ στην μετέπειτα ζωή μου γνωρίστηκα και έγινα φίλος με πολλές οικογένειες που ήρθαν από την Καβάλα και εγκαταστάθηκαν στην Σαμψούντα. Το μόνο που με θλίβει, είναι ότι σκέφτομαι πως μακάρι αυτές τις σχέσεις να τις είχαμε αναπτύξει 10 χρόνια πριν. Θα κερδίζαμε πολλά τότε. Και πάλι όμως αισθάνομαι μεγάλη χαρά που βλέπω να φιλοξενούμε εδώ τους πολύτιμους φίλους μας¨.

Στην επίσκεψη μετείχαν ο αντινομάρχης από την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας-Θράκης Αρχέλαος Γκράνας, ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Καβάλας και αντιπρόεδρος των Επιμελητηρίων Ελλάδας Άγγελος Τσατσούλης, ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Καβάλας Μάρκος Ντεμπάς, ο υπεύθυνος για θέματα τουρισμού και μέλος του Δ.Σ. Γιώργος Φραγκιόγλου, ο αντιδήμαρχος Καβάλας Χριστόδουλος Μιχάλης και άλλοι αξιωματούχοι.

Στο τέλος της επίσκεψης η ελληνική επιτροπή και ο δήμαρχος Γιλμάζ αντάλλαξαν κάποια δώρα προς ανάμνηση της μέρας.

 Eφ. Μπουγκιούν 7/12/2012

Previous Article

¨ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΚΑΙ ΕΚΤΟΤΕ ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ…..¨

Next Article

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *