Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Προκλητική ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών

No Comments Share:

Τις δηλώσεις σχετικά με τα θέματα του Αιγαίου, της Ανατολικής Μεσογείου και της Κύπρου, που έγιναν κατά την έκτη σύνοδο κορυφής των χωρών της Νότιας Ευρώπης (Med7) που πραγματοποιήθηκε στη Μάλτα στις 14 Ιουνίου 2019 με τη συμμετοχή της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Μάλτας, της Πορτογαλίας, της Ελλάδας και της Ελληνοκυπριακής διοίκησης, τις απορρίπτουμε καθώς είναι προκατειλημμένες, μη ρεαλιστικές και αντίθετες προς το διεθνές δίκαιο.

Οι εν λόγω δηλώσεις αντανακλούν τις μαξιμαλιστικές εθνικές θέσεις της Ελληνοκυπριακής Κυβέρνησης και της Ελλάδας, οι οποίες είναι ασυμβίβαστες τόσο με τις αρχές των Ηνωμένων Εθνών για την επίλυση του Κυπριακού όσο και με το διεθνές δίκαιο. Αυτές οι δηλώσεις δεν έχουν αξία, σημασία ή αποτέλεσμα για εμάς.

Η δήλωση αυτή αποτελεί ακόμη ένα θλιβερό παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο η Ελληνοκυπριακή Διοίκηση και η Ελλάδα καταχρώνται την ένταξή τους στην ΕΕ και πώς ορισμένα από τα μέλη της ΕΕ έχουν γίνει όργανα αυτών των πράξεων.

Η παρούσα κατάσταση αποκαλύπτει επίσης σαφώς τον λόγο για τον οποίο η ΕΕ και τα μέλη της ΕΕ, δεν μπορούν να θεωρηθούν ως αμερόληπτοι και αξιόπιστοι φορείς στο πλαίσιο της διευθέτησης του Κυπριακού.

Οι χώρες που έχουν υπογράψει τη δήλωση αυτή στο πλαίσιο του Κυπριακού πρέπει να θυμούνται ότι όχι μόνο οι Ελληνοκύπριοι αλλά και οι Τουρκοκύπριοι ζουν στο νησί της Κύπρου. Να συνειδητοποιήσουν ότι το Κυπριακό μπορεί να επιλυθεί μόνο εάν εξασφαλιστεί η πολιτική ισότητα των Τουρκοκυπρίων και ικανοποιηθούν οι ανάγκες ασφάλειας των Τουρκοκυπρίων. Να καταλάβουν ότι ο λόγος πίσω από την αποτυχία της επίλυσης του Κυπριακού για 56 χρόνια, είναι η απροθυμία των Ελληνοκυπρίων να μοιραστούν τη δύναμη και τον πλούτο. Επιπλέον, πρέπει να αναγνωρίσουν ότι οι Τουρκοκύπριοι έχουν ίσα δικαιώματα στους φυσικούς πόρους του νησιού.

Στην εν λόγω δήλωση, η στήριξη που δόθηκε στις μαξιμαλιστικές διεκδικήσεις θαλάσσιας δικαιοδοσίας της ελληνοκυπριακής κυβέρνησης, είναι πράγματι άμεση παραβίαση του διεθνούς δικαίου. Όπως υπογραμμίσαμε προηγουμένως, ούτε η ΕΕ ούτε κάποιο μέλος της ΕΕ μπορεί να επικυρώσει μια απαίτηση περί θαλάσσιων συνόρων εκδίδοντας αποφάσεις όπως ένα δικαστήριο. Επιπλέον, η Ελληνοκυπριακή Διοίκηση που άρπαξε τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων, οι οποίοι είναι ίσοι συνιδιοκτήτες του νησιού, δεν μπορεί να θεωρηθεί ως κανονικό κράτος.

Τέλος, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε για μία ακόμη φορά στη διεθνή κοινότητα, ότι η αποφασιστικότητα μας να προστατεύσουμε τα δικιαώματα μας στην υφαλοκρηπίδα μας, όπως και τα ίσα δικαιώμτα των Τουρκοκυπρίων πάνω στους πόρους του νησιού, συνεχίζεται όπως και πρίν, ότι έχουμε πάρει τα απαραίτητα μέτρα και ότι δεν θα διστάσουμε να το κάνουμε.

http://www.mfa.gov.tr/no_170_-altinci-med7-zirvesinde-kabul-edilen-ortak-bildiri-hk.en.mfa

15/6/2019

Σχ: Η Τουρκία αυτή τη στιγμή έχει εισβάλει στο Ιράκ, στην Συρία και στην Κύπρο. Έχει κλειστά σύνορα με την Αρμενία και απειλεί συνεχώς Ελλάδα και Κύπρο. Στην Κύπρο ιδιαίτερα, αφού στρογγυλοκάθισε επί 45 χρόνια,αφού έδιωξε όλους σχεδόν τους Ελληνοκύπριους από τα κατεχόμενα και πολλούς Τουρκοκύπριους και αφού κουβάλησε εκατοντάδες χιλιάδες εποίκους από την Ανατολία, τώρα άνοιξε η όρεξη της και για τους θαλάσσιους πόρους του νησιού. Οι κλέφτες της πατρίδας μας αφού σκότωσαν, βίασαν και έκαψαν, βλέποντας πως δεν υπάρχει καμία ουσιαστική αντίδραση από την πλευρά του Ελληνισμού τώρα ζητάνε κι άλλα.

Την ίδια στιγμή αξιωματούχος του ΑΚΕΛ επισκέπτεται τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας στο σπίτι του, περιφερειάρχης στην Θράκη παραθέτει προεκλογικό ιφτάρ στον Τούρκο πρόξενο και οι ελληνόφωνοι τρέχουν για τηγανιτά συκωτάκια στην Αδριανούπολη…

Previous Article

Ντροπή λόγω της γλώσσας μου (ελληνικά)

Next Article

Μίσος κατά της Ελλάδας…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *