TourkikaNea.gr

Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΙΦΤΑΡ ΣΤΗΝ ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ

0 σχόλια Share:

Μετείχαν στο ιφτάρ των Δυτικοθρακιωτών

fatih Την ώρα που μετά το ιφτάρ ένας ένας οι εκπρόσωποι φορέων από την Δυτική Θράκη έκαναν την ομιλία τους, η βραδιά σφραγίστηκε από την ομιλία του πρόξενου Κομοτηνής Οσμάν Ιλχάν Σενέρ.

 Αντίδραση από τον πρόξενο προς τους ομογενείς

 Την ώρα που μετά το ιφτάρ ένας ένας οι εκπρόσωποι φορέων από την Δυτική Θράκη έκαναν την ομιλία τους, η βραδιά σφραγίστηκε από την ομιλία του πρόξενου Κομοτηνής Οσμάν Ιλχάν Σενέρ. Ο Σενέρ κατηγορώντας με σκληρή γλώσσα τους ομογενείς ανέφερε πως συναντώνται μόνο κατά το Ραμαζάνι και ότι δεν θα μπορέσουν να πετύχουν τίποτε. Ο Σενέρ ανέφερε τα εξής :  

¨Εδώ πέρα υπάρχει μια πολύ ωραία εικόνα, αλλά πρέπει να έχετε ενότητα και κατά μήκος του έτους. Δεν έχετε ενότητα, είστε διαιρεμένοι και κατακερματισμένοι. Να μιλήσω ξεκάθαρα, κουτσομπολεύετε και μεταφέρετε λόγια. Κατηγορείτε ο ένας τον άλλο. Και μετά χαμογελάτε ο ένας στον άλλο, αυτά πρέπει να τα κόψετε. Πρέπει να μάθετε να λέτε ¨εμείς το κάναμε¨ κι όχι ¨εγώ το έκανα¨. Πλέον εντός της μειονότητας πρέπει να μάθετε να χειροκροτείτε όταν κάποιος πετυχαίνει κάποιος. Διότι αυτό εξυπηρετεί τον μειονοτικό αγώνα. Κύριοι ομογενείς μου στηρίξτε το μειονοτικό σχολείο, εγώ ένα χρόνο υπηρετώ και έχω πάει σε πολλά χωριά. Τα τζαμιά δόξα τω Θεώ είναι γεμάτα, αλλά εάν δεν στηρίζετε το μειονοτικό σχολείο, 10 χρόνια αργότερα σε εκείνο το τζαμί δεν θα απομείνει κοινότητα πιστών. Σας παρακαλώ στηρίξτε το μειονοτικό σχολείο, είναι δικό σας δικαίωμα. Δεν είναι κάτι που σας το έδωσε σαν δώρο το ελληνικό κράτος, αλλά ένα δικαίωμα βάσει συμφωνιών. Δεν είναι χάρη, στηρίξτε τα σχολεία. Εγώ ελπίζω πως στο Ραμαζάνι πραγματικά θα εκδηλώσετε μια ενότητα και ομοψυχία, αλλά μετά το Ραμαζάνι υπάρχει μια πολύ σημαντική εξέταση για τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης. Ξέρετε αυτό σχετίζεται με τα νούμερα. Πρέπει να σταθείτε όρθιοι και ισχυροί. Ο Αλλάχ μαζί σας.

…………….

Ο υπουργός υγείας Δρ. Μεχμέτ Μουεζίνογλου έδωσε μήνυμα ενότητας προς τους ομογενείς και ζήτησε να στηρίξουν τις εθνικές τους αξίες. Ο Μουεζίνογλου είπε τα εξής : ¨Έχουμε βουλευτές στο κοινοβούλιο της Ελλάδας. Έχουμε εκλεγμένους μουφτήδες. Υπό αυτή την έννοια αντί να βλέπουμε το ποτήρι μισοάδειο και να χάνουμε το ηθικό μας, μπορούμε βλέποντας με ελπίδα και εμπιστοσύνη το μέλλον και με μια λογική πως το μέλλον ανήκει στο τουρκικό έθνος, να πετύχουμε με την συμβολή μας περισσότερα σε Δυτική Θράκη και Βαλκάνια. Φυσικά και έχουμε θέματα και προβλήματα. Και αύριο θα υπάρχουν, αλλά σε σχέση με χτες είμαστε σε διαφορετική κατάσταση. Και αύριο θα είμαστε σε διαφορετική κατάσταση. Εμείς είμαστε μέλη ενός έθνους στα Βαλκάνια. Έχουμε τις εθνικές μας αξίες, είμαστε μέλη μιας πίστης και έχουμε τις πνευματικές μας αξίες. Για όσο στηρίζουμε τις εθνικές μας αξίες και για όσο αγκαλιάζουμε τις πνευματικές μας αξίες, όχι ο Έλληνας, αλλά και επτά κράτη να έρθουν δεν θα μπορέσουν ούτε να μας σβήσουν και να μας πετάξουν από την Δυτική Θράκη, ούτε να πάνε τους Δυτικοθρακιώτες σε σημείο χειρότερο από σήμερα¨.

…………….

 Πρακτορείο Ειδήσεων Ντογάν 15/7/2013

Σχ : Επρόκειτο για ιφτάρ που οργάνωσε ο Σύλλογος Αλληλεγγύης Τούρκων Τουρκίας (BTTDD) και στο οποίο παρεβρέθηκε όλη σχεδόν η ηγεσία των τουρκόφρονων και τουρκοδίαιτων Θράκης. Ωραία πάντως τους ¨τα έριξε¨ ο πρόξενος ! Γιατί μήπως αν διαφωνούν τολμούν να πούνε τίποτε δημόσια ; …

Αυτό που αναφέρει για τα νούμερα ο πρόξενος, προφανώς εννοεί το πόσοι μουσουλμάνοι γονείς θα στείλουν τα παιδιά τους σε δημόσιο σχολείο και πόσοι σε μειονοτικό… Θέμα που προφανώς  τον καίει. Μη τυχόν και μολυνθεί το ¨κοπάδι  του¨ από τους ¨γκιαούρηδες¨ …

Previous Article

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ HPG

Next Article

ΡΩΣΙΚΟΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΙΣΡΑΗΛ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *