Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Τουρκικές ακταιωροί με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση εναντίον της Frontex στο Αιγαίο !

1 Comment Share:

Καταγγελία Κ. Μαυρίδη:

Τουρκικές ακταιωροί με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση εναντίον της Frontex στο Αιγαίο

Με κατεπείγουσα γραπτή παρέμβασή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο Ευρωβουλευτής Κώστας Μαυρίδης (ΔΗΚΟ – S&D) καταγγέλλει δύο νέες σοβαρές προκλήσεις που σημειώθηκαν στο ανατολικό Αιγαίο στις 26 και 27 Απριλίου 2021 εναντίον ευρωπαϊκών σκαφών της Frontex από την Τουρκία, αναδεικνύοντας παράλληλα το γεγονός ότι οι εν λόγω τουρκικές ακταιωροί αποκτήθηκαν με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση. Όπως παραθέτει στην παρέμβασή του ο κ. Μαυρίδης, τουρκικές ακταιωροί (vessels of Turkish Coast Guard) εισήλθαν παράνομα στα ελληνικά χωρικά ύδατα ανοιχτά της Χίου και πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου και κανόνων, προσπάθησαν να εμβολίσουν 2 σκάφη της Frontex.

Επρόκειτο για Παράκτια Περιπολικά Σκάφη του Φινλανδικού και Σουηδικού Αποσπάσματος, τα οποία συμμετέχουν και ενεργούν ως σκάφη της Frontex στην κοινή επιχείρηση «Ποσειδών». Και στις δύο περιπτώσεις η σύγκρουση αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή. Όπως επιπλέον καταγγέλλει ο Κύπριος Ευρωβουλευτής, «σε αυτά προστίθεται το πολύ σοβαρό και σημαντικό γεγονός ότι σύμφωνα με αδιαμφισβήτητες πηγές, οι τουρκικές ακταιωροί αποκτήθηκαν με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση στο πλαίσιο ενίσχυσης της τουρκικής ακτοφυλακής για αποτροπή της παράτυπης μετανάστευσης». Συγκεκριμένα, οι τουρκικές ακταιωροί που έδρασαν κατά της Frontex αποκτήθηκαν μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος “Instrument Contributing to Stability and Peace”. Στην παρέμβαση του ο κ. Μαυρίδης ζητά από την ΕΕ να προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες ώστε να αποφευχθούν τέτοιες παράνομες και επιθετικές ενέργειες από την Τουρκία, οι οποίες στρέφονται ενάντια σε ολόκληρη την ΕΕ. Επιπλέον, ζητά την λήψη μέτρων «ώστε τα χρήματα των Ευρωπαίων φορολογούμενων πολιτών να σταματήσουν επιτέλους να χρησιμοποιούνται εναντίον της ίδιας της ΕΕ και των κοινών επιχειρήσεων, πλήττοντας έτσι την ΕΕ και τα συμφέροντα των ευρωπαίων πολιτών της».

Σε σχετική δήλωση του ο κ. Μαυρίδης υπέδειξε το εξής: «Tα γεγονότα είναι αδιαμφισβήτητα και η ίδια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τα γνωρίζει. Επομένως, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν μπορεί να σιωπήσει, ούτε να συγκαλύψει το πρωτοφανές αυτό σκάνδαλο αλλά καλείται να ενεργήσει επιτέλους με πράξεις».

Γραφείο Τύπου Ευρωβουλευτή 13.05.2021

Σχ. : Εμάς η απορία μας είναι η εξής : Κανένας από τους Ελλαδίτες ευρωβουλευτές νοιάστηκε για αυτό το θέμα ;

Previous Article

Ο Τσαμάν το καταγγέλλει, οι Έλληνες πολιτικοί και καθηγητές ;

Next Article

¨Η Ευρώπη μετατρέπεται σε μία ανοιχτή φυλακή για τους αδελφούς μας¨

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

1 Comment

  1. Βγάλατε μόνοι σας τα μάτια σας κύριοι. Διορθώστε το λάθος που κάνατε όλοι το 1922!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *