Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Μήνυμα Ερντογάν για την νίκη στην ναυμαχία της Πρέβεζας του 1538: ¨Πρέπει να ενδυναμώσουμε το Ναυτικό μας περισσότερο¨…

2 Comments Share:

Μήνυμα “Γαλάζια Πατρίδα” από τον πρόεδρο Ερντογάν :” Είμαστε μία από τις 10 χώρες στον κόσμο που μπορούν να το πραγματοποιήσουν

Ο ΠτΔ Ερντογάν σε μήνυμα που δημοσίευσε επί ευκαιρία της επετείου της ναυτικής νίκης της Πρέβεζας ανέφερε πως “Σήμερα ως μία από τις 10 χώρες στον κόσμο που μπορούμε με εθνικά μέσα, να σχεδιάσουμε να κατασκευάσουμε και να συντηρήσουμε τα δικά μας πολεμικά πλοία, συνεχίζουμε να ενισχύουμε τις ναυτικές μας δυνάμεις, ώστε να προστατεύσουμε τη “Γαλάζια Πατρίδα” μας, να διασφαλίσουμε ότι οι φίλοι μας είναι ασφαλείς και να αποτρέψουμε αυτούς που έχουν βλέψεις στα δικαιώματά μας”.

Ο ΠτΔ Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε μήνυμα που δημοσίευσε με αφορμή την “Επέτειο Νίκης της Ναυμαχίας της Πρέβεζας και Ημέρας των Ναυτικών Δυνάμεων”, αναφέρει πως η νίκη που πέτυχε το 1538 ο οθωμανικός στόλος υπό την ηγεσία του Μπαρμπαρός Χαϊρεντίν Πασά κατά του στόλου των σταυροφόρων, υπήρξε ένα από τα πιο σημαντικά σημεία καμπής της τουρκικής ναυτιλίας. Ο Ερντογάν ανέφερε πως το οθωμανικό κράτος με αυτή τη μεγάλη νίκη στερέωσε την κυριαρχία του στη Μεσόγειο και έδειξε τη δύναμή του οθωμανικού στόλου σε όλο τον κόσμο.

Ο Ερντογάν ανέφερε πως η ιστορία έχει καταγράψει πως στις θάλασσες όπου κυριαρχούσαν οι Τούρκοι ναυτικοί κυριαρχούσε η ειρήνη, η γαλήνη και η δικαιοσύνη, ενώ εξέφρασε την υπερηφάνεια για τις τουρκικές ναυτικές δυνάμεις που έχουν ένα παρελθόν γεμάτο με ένδοξες νίκες όπως αυτή της Πρέβεζας, μία κληρονομιά η οποία όπως είπε, μεταφέρεται στο μέλλον. Ο Ερντογάν ανέφερε ότι τα γεγονότα που συνέβησαν την τελευταία περίοδο στον κόσμο και ιδιαίτερα στη Μεσόγειο, έδειξαν ότι είναι ανάγκη στις θάλασσες να είναι ακόμη πιο ισχυροί και συνέχισε λέγοντας:” Με συνείδηση του πόσο σημαντική είναι η υπεράσπιση της Γαλάζιας Πατρίδας μας, συνεχίζουμε με ισχυρή βούληση και αδιάσειστη πίστη να προστατεύουμε τα δίκαια και τα συμφέροντά μας στις θάλασσες μας. Για να καταστήσουμε μόνιμη την ειρήνη τη Γαλήνη και την ασφάλεια στη χώρα μας, στην περιοχή μας και σε όλο τον κόσμο, εξοπλίζουμε με εγχώριες και εθνικές δυνατότητες τις ναυτικές μας δυνάμεις όπως και όλα τα άλλα στοιχεία μας”. Ο Ερντογάν τόνισε πως για την προστασία της Γαλάζιας Πατρίδας και για την αποτροπή αυτών που έχουν βλέψεις στα νόμιμα δικαιώματά της Τουρκίας, θα συνεχίζουν να ενισχύουν τις ναυτικές δυνάμεις και ολοκλήρωσε το μήνυμα για την “Επέτειο Νίκης της Ναυμαχίας της Πρέβεζας και Ημέρας των Ναυτικών Δυνάμεων”, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του για όλους τους ήρωες και μάρτυρες.

https://www.yeniakit.com.tr/haber/cumhurbaskani-erdogandan-mavi-vatan-mesaji-dunyada-bunu-gerceklestirebilen-10-ulkeden-biriyiz-1396733.html

26/9/2020

Previous Article

Συνελήφθη το 1994 κι ακόμη αγνοείται…

Next Article

Τουρκόψυχοι στην Ημαθία διαμαρτύρονται για ¨επίθεση¨ στον σύλλογο τους

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

2 Comments

  1. Οι υπεύθυνοι για την υγεία των πολιτών αυτής τής χώρας, απολαμβάνουν ράθυμα “τον ύπνο του δικαίου”. Φαντάσου αγαπητε μου, πόσους ιούς μπορούν να μεταφέρουν μέσω αυτών των υλικών στόν λαό μας, οι μισέλληνες μογγόλοι του Ερντογκάν !!!!

  2. Οι υπεύθυνοι για την υγεία των πολιτών αυτής τής χώρας, απολαμβάνουν ράθυμα “τον ύπνο του δικαίου”. Φαντάσου αγαπητε μου, πόσους ιούς μπορούν να μεταφέρουν μέσω αυτών των υλικών στόν λαό μας, οι μισέλληνες μογγόλοι του Ερντογάν !!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *