Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΓΕΜΕΝ ΜΠΑΓΙΣ : ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ(!) ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡ

2 Comments Share:

O Σύλλογος Τούρκων Ελλάδας –YUNTÜRK- μετείχε στα εγκαίνια της έκθεσης ελληνοτουρκικής φιλίας.

Ο σύλλογος YUNTÜRK μετείχε στα εγκαίνια της έκθεσης ελληνοτουρκικής φιλίας που πραγματοποιήθηκε στον μεντρεσέ Τζαφέρ Αγά.

Στα εγκαίνια της έκθεσης που έγιναν από τον υπουργό Ε.Ε. και αρχιδιαπραγματευτή Εγεμέν Μπαγίς, παρέστησαν ο Γ.Γ. του YUNTÜRK Μπιρόλ Γιλμαζλάρ, ο σύμβουλος του προέδρος της Βαλκανικής Ομοσπονδίας Ρούμελης Χασάν Χασάν, ο πρώην πρόεδρος του BTTDD Ραμαζάν Τσακίρ, ο υποπρόξενος της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη Βίκτωρ Μαλιγκούδης, ο εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Κωνσταντινούπολης Δοσίθεος Αναγνωστόπουλος, η πρόεδρος του Συλλόγου Ελληνοτουρκικής Φιλίας Καδριέ Εσρά Αϊγκούν και μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου, ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ελλήνων Κωνσταντινουπολιτών Νίκος Ουζούνογλου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ανταλλάξιμων Λοζάνης Εσάτ Χαλίλ Εργκελέν, εκπρόσωποι συλλόγων και καλεσμένοι από την Ελλάδα.

Υπουργός Εγεμέν Μπαγίς : Το θέμα της Δυτικής Θράκης πρέπει να λυθεί το συντομότερο

Μιλώντας πριν από τα εγκαίνια ο υπουργός Ε.Ε. και αρχιδιαπραγματευτής Εγεμέν Μπαγίς, είπε πως η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να λύσει το συντομότερο το θέμα της Δυτικής Θράκης. Ο Εγεμέν Μπαγίς δήλωσε : ¨Εμείς ως κυβέρνηση δίνουμε σημασία στην ελληνοτουρκική φιλία. Μέσα στα 10 χρόνια που πέρασαν καταβάλλαμε σοβαρές προσπάθειες για να άρουμε όλα τα θέματα. Είμαστε δύο γείτονες. Στην κουλτούρα μας ο γείτονας έχει ανάγκη ακόμη και την στάχτη του γείτονα. Το να πεινά ο γείτονας και εμείς να είμαστε χορτάτοι δεν ανήκει σε εμάς. Δόξα τω Θεώ η Τουρκία σήμερα οικονομικά είναι σε πολύ καλύτερο σημείο από πολλές χώρες της Ε.Ε. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι παραβλέπουμε την οικονομική κρίση στην Ελλάδα και στις άλλες περιοχές της Ε.Ε. Το αντίθετο, αποτελεί καθήκον μας να συνδράμουμε τον πιο σημαντικό εμπορικό μας εταίρο και έναν από τους πιο σημαντικούς συμμάχους μας στην περιοχή. Στην Τουρκία κάνουμε πολύ σημαντικά βήματα για την αλληλοκατανόηση μας. Επιθυμώ από εδώ να τονίσω πως σε αυτή την χώρα δεν θα συναινέσουμε να εξοβελίζεται κανένας. Όλοι οι πολίτες αυτής της χώρας είναι ίσοι. Όλοι οι πολίτες πρέπει να έχουν ίσα δικαιώματα, ανεξαρτήτως εθνικής καταγωγής, θρησκευτικού πιστεύω και πολιτικών απόψεων. Ευελπιστώ το ίδιο να κυριαρχήσει και στην γείτονα, φίλη και εταίρο μας Ελλάδα. Επιθυμώ να παροτρύνω την ελληνική κυβέρνηση να κάνει αυτά που της αναλογούν για την κατά το δυνατόν σύντομη επίλυση των θεμάτων των αδερφών μας που ζούνε στην Δυτική Θράκη. Πραγματικά δίνουμε μεγάλη σημασία για την μετεκλογική υιοθέτηση αυτής της νοοτροπίας στην Ελλάδα. Με αμοιβαία βήματα καλής θέλησης μπορούμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα που φτάνουν μέχρι σήμερα. Εφόσον οι Ατατούρκ και Βενιζέλος, δύο ηγέτες που βγήκαν από πόλεμο μπόρεσαν και έχτισαν την φιλία, σήμερα εμείς δεν έχουμε κανέναν λόγο για να μην το κάνουμε. Το Αιγαίο δεν πρέπει να είναι ποτέ μια θάλασσα που μας χωρίζει αλλά μια θάλασσα που μας ενώνει¨.

………………….

Μετά από την ομιλία η πρόεδρος του συλλόγου ελληνοτουρκικής φιλίας χάρισε στον Μπαγίς που έκανε τα εγκαίνια μια πλακέτα. Η έκθεση που έχει έργα της Ελληνίδας καλλιτέχνιδος Σοφίας Βερβερίδου, της Δυτικοθρακιώτισσας Φουσούν Σουκά και της καταγόμενης από την Δυτική Θράκη που όμως κατοικεί στην Τουρκία Οζλέμ Χαλίλογλου, θα παραμείνει ανοιχτή για τους επισκέπτες μια εβδομάδα. Μια παρόμοια έκθεση θα παρουσιαστεί στην Αθήνα κατά τους επόμενους μήνες.

 rubasam.com  2/6/2012

Previous Article

ΑΡΩΜΑ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ !

Next Article

ΜΕΡΙΚΕΣ ΩΡΑΙΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *