Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΘΡΑΚΗ

No Comments Share:

Παρέμβαση Νταβούτογλου για τη Mειονότητα στη Θράκη

O υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Νταβούτογλου σε παρέμβασή του στην Tουρκική Eθνοσυνέλευση απαντώντας σε σχετική επερώτηση του βουλευτή του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP) Oσμάν Κορουτούρκ, ο κ. Νταβούτογλου σημείωσε μεταξύ άλλων ότι από σωρεία αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ΕΔΑΔ προκύπτει το συμπέρασμα ότι η Ελλάδα δεν προστατεύει τα δικαιώματα της Mειονότητας της δυτικής Θράκης.

«Ο μεγάλος αριθμός υποθέσεων όπου το ΕΔΑΔ έκρινε ότι η Ελλάδα παραβιάζει τη συνθήκη (της Λωζάνης), αποτελεί σαφή ένδειξη άδικης μεταχείρισης της Tουρκικής Mειονότητας», ισχυρίστηκε ο Τούρκος ΥΠΕΞ και πρόσθεσε ότι αν και το άρθρο 19 του νόμου περί ελληνικής ιθαγένειας έχει καταργηθεί εδώ και πολλά χρόνια, έχουν δημιουργηθεί χιλιάδες απάτριδες μεταξύ των μελών της μειονότητας, που δεν μπορούν να αποκτήσουν ξανά την ελληνική ιθαγένεια, που άδικα τους αφαίρεσαν οι ελληνικές αρχές.

Η Άγκυρα, υπογράμμισε, δεν περιμένει κάποιο «αντάλλαγμα» για τα σημαντικά -όπως είπε- βήματα που έχει κάνει για τη βελτίωση των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας στην Τουρκία, διότι θεωρεί ότι οι βελτιώσεις αυτές γίνονται στο πλαίσιο της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θρησκευτικών ελευθεριών. «Δεν ζητάμε την εφαρμογή της αρχής της αμοιβαιότητας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αμελούμε την προστασία των δικαιωμάτων της τουρκικής μειονότητας. Έχουμε εγείρει το θέμα σε διάφορες συναντήσεις μου με τους Έλληνες ομολόγους μου», συμπλήρωσε ο κ.Νταβούτογλου  .

Εφ. Μπιρλίκ  20/6/2012

Previous Article

ΘΥΡΑΝΟΙΞΙΑ ΣΤΗΝ ΓΛΑΥΚΗ !

Next Article

¨ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΜΑΣ ΘΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΜΟΓΕΝΩΝ ΜΑΣ¨

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *