Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

¨Χωρίς την Τουρκία δεν υπάρχει ασφάλεια στην Ευρώπη¨

No Comments Share:

Εκπρόσωπος τύπου του κόμματος ΑΚΡ, Ομέρ Τσελίκ :” Οι δημοκρατίες της Ευρώπης χρωστάνε στην Τουρκία. Αλλά παρόλα αυτά, είναι αδιανόητο το να σηκώνονται και να μιλάνε για κυρώσεις κατά της Τουρκίας. Όταν εφαρμόσετε κυρώσεις στην Τουρκία, όταν αφήσετε την Τουρκία έξω από αυτόν τον διάλογο, όταν δεν δίνετε σημασία σε αυτό το τραπέζι του διαλόγου, πώς θα διαχειριστείτε το θέμα της ασφάλειας, πώς θα διαχειριστείτε τα θέματα της ανατολικής Μεσογείου και πώς θα διαχειριστείτε το μεταναστευτικό;

……

Η Ελλάδα συνεχώς μιλά για τραπέζι των διαπραγματεύσεων και για την διπλωματία. Και εμείς λοιπόν λέμε ορίστε, να στήσουμε τις διαπραγματεύσεις και να λειτουργήσουμε τη διπλωματία. Πριν από τη Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο υπουργός Εξωτερικών τους προέβη σε άκρως προκλητικές δηλώσεις. Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας δήλωσε πως “Το διμερές μας θέμα με την Τουρκία, το καταστήσαμε θέμα της ΕΕ. “.

….

Από τις 9 Οκτωβρίου και μετά δεν μετείχαν σε καμία από τις συναντήσεις που οργανώθηκαν από τις αρχές του ΝΑΤΟ. Περιμένουν να πάει η Τουρκία να υπογράψει σε λευκό χαρτί και αυτό το αποκαλούν διπλωματία και καλή προαίρεση. Αυτό φυσικά δεν υπάρχει. Η Τουρκική Δημοκρατία έχει τη δική της ατζέντα, είναι ένα ανεξάρτητο κράτος. Αν καθίσετε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, στην Τουρκία υπάρχει η πολιτική βούληση, οι Τούρκοι διπλωμάτες να δείξουν τις ικανότητές τους στη βάση του καζαν-καζάν. Η Ελλάδα είναι η πλευρά η οποία συνεχώς αποφεύγει το τραπέζι των διαπραγματεύσεων και ασκεί πολιτική εκβιασμών. Για μία ακόμη φορά το λέμε στην Ελλάδα: Είμαστε γείτονες, μαζί θα ζήσουμε σε αυτή την περιοχή. Το να ελπίζετε πως κάποιοι πολύ μακριά από αυτή την περιοχή, θα επιβάλουν οτιδήποτε στην Τουρκία, δεν θα επιφέρει κανένα αποτέλεσμα. Όταν αντί να ελπίζετε σε τρίτους, αναπτύξετε μία υγιή σχέση με την Τουρκία. δεν υπάρχει πρόβλημα που δεν θα μπορέσει να λυθεί. Η συνεργασία και ο διάλογος είναι το θεμέλιο της επίλυσης του θέματος αυτού.

…..

Όταν είχε ξεσπάσει το μεταναστευτικό, μέσα σε ένα μήνα οι Ευρωπαίοι ηγέτες ήρθαν τέσσερις φορές στην Τουρκία. Χωρίς την Τουρκία δεν υπάρχει ασφάλεια για την Ευρώπη. Η Τουρκία και μόνο φιλοξενώντας τόσους μετανάστες έσωσε τις ευρωπαϊκές δημοκρατίες. Αν η Τουρκία στα πλαίσια της ανθρωπιστικής και συνειδητής πολιτικής της, δεν είχε ανοίξει την αγκαλιά της στους διωκόμενους, αυτοί μέσω της Μεσογείου, θα περνούσαν στην Ευρώπη και όπως είχε συμβεί με τις βαρβαρικές εισβολές, ο γεωπολιτικός της χάρτης θα είχε έρθει άνω-κάτω. Οι δημοκρατίες της Ευρώπης θα κατέρρεαν και οι περισσότεροι από τους σημερινούς ηγέτες, δεν θα μπορούσαν να είναι στην εξουσία σήμερα. Οι δημοκρατίες της Ευρώπης χρωστάνε στην Τουρκία.

……

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MKYK ve MYK toplantıları sonrası açıklamalarda bulundu – Haber

8/12/2020

Previous Article

ΗΠΑ-Ψηφίστηκε ο αμυντικός προϋπολογισμός που προβλέπει κυρώσεις στην Τουρκία

Next Article

ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΤΣΑΧ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *