Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥΡΚΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΕΡΙ ΝΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ¨ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΩΝ¨

No Comments Share:

 

……………..

.Ο Μποζντάγ δήλωσε: ¨Φυσικά το ότι σταμάτησε η διαδικασία είναι μια σημαντική απόφαση που αντιμετωπίζουμε με ικανοποίηση.  Για μια ακόμη φορά εκφράζουμε την προσδοκία μας από την Ελλάδα, μα εκδώσει επειγόντως αυτούς τους 8 πραξικοπηματίες στην Τουρκία. Ελπίζουμε πως κατά την εξέταση της ουσίας της δίκης, η δευτεροβάθμια απόφαση για παροχή ασύλου να ακυρωθεί πλήρως. Έτσι ώστε και αυτός ο πραξικοπηματίας για τον οποίον σταμάτησε η διαδικασία παροχής ασύλου, αλλά και οι υπόλοιποι πραξικοπηματίες, να εκδοθούν στην Τουρκία. Η έκδοση τους στην Τουρκία θα συμβάλει θετικά στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

……………….

Ως κυβέρνηση και ως Τουρκία πιστεύουμε πως σε αυτά τα θέματα μπορεί να υπάρξει μια μόνιμη, δίκαιη και ειρηνική λύση μέσω διαλόγου. Τονίζουμε την σημασία που έχει ο διάλογος ως θεμέλιο για την επίλυση αυτών των θεμάτων των δύο χωρών και προς αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε. Στο θέμα των συνόρων ανάμεσα στις χώρες μας, κατά την περίοδο των κυβερνήσεων μας και στην πράξη αλλά και νομικά, δεν υπήρξε καμία αλλαγή. Και δεν πρόκειται να υπάρξει από τώρα και μετά. Η Τουρκία στο Αιγαίο και στα άλλα πεδία, δεν επιτρέπει ποτέ τέτοιου είδους αλλαγές. Αυτό είναι κάτι που δεν είναι δυνατόν να αποδεχτεί και κανείς να μην κάνει τέτοιες σκέψεις. Διότι μια τέτοια σκέψη θα επιφέρει αποτελέσματα που θα φέρουν σε δύσκολη θέση αυτούς που την επινόησαν. Η Τουρκία σε αυτό το σημείο είναι ξεκάθαρη. Στην περίοδο των κυβερνήσεων του ΑΚΡ αυτή η σαφήνεια έχει την αντανάκλαση της και στην ζωή. Δεν υπήρξε καμία απολύτως αλλαγή. Και δεν πρόκειται να υπάρξει.

…………..

Στην Τουρκία κάποια κόμματα και ιδιαίτερα το CHP κατέστησαν το θέμα αυτών των νήσων, υλικό εσωτερικής πολιτικής. Και στην Ελλάδα κάποιοι πολιτικοί το καθιστούν θέμα εσωτερικής πολιτικής. Εγώ απευθυνόμενος και στους Έλληνες πολιτικούς και στους Τούρκους που καθιστούν αυτό το θέμα υλικό εσωτερικής πολιτικής, τους λέω πως πρέπει να εκτιμήσουν αυτό το θέμα πάνω από την πολιτική. Δεν είναι ένα θέμα που προσφέρεται ως χρήση για υλικό εσωτερικής πολιτικής.
…………….

https://www.sondakika.com/haber/haber-bakanlar-kurulu-toplantisi-2-10432676/

8/1/2017

Previous Article

ΑΛΕΠΑΛΛΗΛΕΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΒΑΛΕΙ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΤΟΝ ΣΑΡΡΑΦ….

Next Article

ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΜΙΤ ΚΑΤΑ ¨ΑΝΥΠΑΚΟΥΩΝ¨ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *