Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Απόστρατος ναύαρχος Γκιουρντενίζ : ¨Κακομαθημένη και ασυμβίβαστη η στάση της Ελλάδας¨

1 Comment Share:

………….
Στη Λωζάνη Τουρκία και Ελλάδα είχαν συμφωνήσει τα χωρικά ύδατα να είναι 3 μίλια. Αλλά η Ελλάδα το 1936 με νόμο που ψήφισε, τα επέκτεινε στα έξι μίλια. Η Τουρκία το 1964 τα  επεκτείνε και αυτή όπως η Ελλαδα στα 6 μίλια. Καθώς το θαλάσσιο δίκαιο δίνει το δικαίωμα για 12 μίλια, η Ελλάδα θέλει να κάνει χρήση αυτού του δικαιώματος. Η Τουρκία αντιτίθεται σε αυτή τη στάση της Ελλάδας. Διότι η εφαρμογή των 12 μιλίων θα εμφανίσει μία κατάσταση σε βάρος της Τουρκίας.

Υπάρχει και η διάσταση του χάρτη της Σεβίλλης. Η Ελλάδα στο θέμα των περιοχών θαλάσσιας δικαιοδοσίας στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο, έχει το χάρτη της Σεβίλλης ως στήριγμα στους ισχυρισμούς της, αλλά αυτός δεν έχει καμία επίσημη εγκυρότητα όπως είχε ανακοινωθεί και από την ΕΕ.
….
Η Ελλάδα μέσω 18 νησιών στο Αιγαίο επιδιώκει να συστήσει μία. ΑΟΖ δεκάδων χιλιάδων  χιλιομέτρων. Η Τουρκία δεν επιτρέπει αυτή τη θέση.

(Δηλώσεις του αποστράτου Ναυάρχου Τζεμ.Γκιουντενίζ ):
-Η πρόσκληση προς την Ελλάδα παρά τη κακομαθημένη και ασυμβίβαστη στάση της, δεν έχει κανένα νόημα. Μέχρι σήμερα η Ελλάδα χρησιμοποιεί τις διερευνητικές συνομιλίες ως όχημα επιβολής των  θέσεων της στην Τουρκία. Υπάρχει κάτι το σαφές. Η Ελλάδα και οι χώρες-ηγέτες της ΕΕ επιθυμούν να στριμώξουν την Τουρκία στην Ανατολία. Η Τουρκία γεωπολιτικά, πολιτικά και οικονομικά, είναι υποχρεωμένη να προστατεύσει τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της σε Αιγαίο και Μεσόγειο.
…..
Επί 60 χρόνια διαρκεί η περιπέτεια μας στην ΕΕ. Το αποτέλεσμα είναι φανερό. η Τουρκία πλέον δεν ανέχεται να χάνει έτσι ενέργεια.
….
Αν ληφθεί υπόψη η δήλωση που έκανε την προηγούμενη εβδομάδα ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης, όταν είπε πως “Αν η Τουρκία θέλει να γίνει μέλος της ΕΕ πρέπει να μετανιώσει για το Αιγαίο” , γίνεται καλύτερα αντιληπτό γιατί δεν περιμένω τίποτα από τις διερευνητικές συνομιλίες. Η Ελλάδα ζητά από μας να αφήσουμε τα δικαιώματά μας σε Ανατολική Μεσόγειο και Αιγαίο.

https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/60-kere-konustuk-anlatamadik-turkiye-ne-istiyor-yunanistan-ne-soyluyor-6218274/

20/1/2021

Previous Article

¨Ενδεχομένως η ΜΙΤ να ταϊσει τους καρχαρίες με αυτόν(τον δημοσιογράφο)¨ !

Next Article

Τουρκικό ΥΠΕΞ : ¨Τα χωρικά ύδατα στο Αιγαίο δεν πρέπει να επεκταθούν μονομερώς¨

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *