Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

100 ME 150 ΑΚΟΜΗ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ KAΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΟ ΠΑΖΑΡΙ ΤΟΥ ΑΪΒΑΛΙ….

0 σχόλια Share:

 

 

Οι πολεμικές κραυγές του ελληνικού τύπου έβλαψαν την γέφυρα Αϊβαλί-Μυτιλήνης

Μετά από την σύλληψη από συνοριακή μονάδα της 54ης ΜΧΚ Ταξιαρχίας Αδριανούπολης που αποκαλείται ¨Συνοριακά Γεράκια¨ των  δύο Ελλήνων στρατιωτικών και την προφυλάκιση τους, οι συχνές πολεμικές κραυγές του ελληνικού τύπου, έγινε γνωστό πως έφεραν τον αριθμό των ταξιδιωτών ανάμεσα σε Αϊβαλί και Μυτιλήνη στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων ετών.

Στην καλοκαιρινή περίοδο υπάρχουν καθημερινά δρομολόγια, ενώ τον χειμώνα υπάρχουν 3 δρομολόγια πάνε-έλα την εβδομάδα προς Αϊβαλί.  Παρατηρείται πως κόσμος από την Μυτιλήνη που ερχόταν ιδιαίτερα την Πέμπτη στο παζάρι και κάλυπτε από εκεί σχεδόν όλες του τις ανάγκες, τώρα φαίνεται να έχει επηρεαστεί από τα δημοσιεύματα του ελληνικού τύπου.

Έτσι ενώ στην χειμερινή περίοδο κάθε Πέμπτη ερχόταν από την Μυτιλήνη με τρεις τουριστικές εταιρίες ένας αριθμός από 600 ως 1000 ταξιδιώτες, τώρα ο αριθμός αυτός έπεσε στους 100-150, κάτι που προκαλεί απαισιοδοξία στους εμπόρους και στους ασχολούμενους με τον τουρισμό.

Έμποροι αναφέρουν πως λόγω της πτώσης της λίρας έναντι του ευρώ, κόσμος από την Μυτιλήνη έβρισκε πολύ φτηνή την αγορά στο Αϊβαλί και έτσι συνέβαλαν στην οικονομία της περιοχής ιδιαίτερα την Πέμπτη που γινόταν το παζάρι και αντιδρούν ενάντια σε αυτά τα δημοσιεύματα του ελληνικού τύπου.  Σε δήλωση που έκανε σχετικά με το θέμα ο καταγόμενος από το Αϊβαλί τουριστικός πράκτορας Εσρέφ Τζαλέ, είπε πως μετά από την σύλληψη και προφυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών , οι ελληνικές εφημερίδες και τηλεοράσεις άρχισαν να βγάζουν ειδήσεις για επικείμενο ελληνοτουρκικό πόλεμο. Ο Τζαλέ είπε πως αυτού του είδους οι ειδήσεις ανησύχησαν τον κόσμο της Μυτιλήνης και πρόσθεσε πως παρά το ότι ο ίδιος προσπαθεί σε κάθε ευκαιρία να εξηγεί πως στην επικαιρότητα των τουρκικών ΜΜΕ δεν υπάρχουν αρνητικά δημοσιεύματα για την Ελλάδα αλλά υπάρχει επικέντρωση στη επιχείρηση στο Άφριν, πλην όμως όπως λέει αυτό δεν είναι επαρκές.

Ο Εσρέφ Τζαλέ λέει πως εδώ και 21 μέρες ο αριθμός των ταξιδιωτών στην γραμμή Αϊβαλί-Μυτιλήνης βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο: ¨Πάντοτε μόνο εμείς είχαμε 200-300 ταξιδιώτες. Αλλά τώρα αυτός ο αριθμός είναι πολύ χαμηλά. Σήμερα ήρθαν δύο πλοία από την Μυτιλήνη. Συνολικά και στα δύο υπήρχαν 100 άτομα. Όλα αυτά πηγάζουν από τον φόβο του πολέμου. Οι πολιτικοί εκεί στην Ελλάδα συνεχώς ξύνουν αυτή την ιστορία…. Εμείς για να εξυψωθεί η οικονομία στο Αϊβαλί τον χειμώνα αλλά και για να μπορέσει ο κόσμος της Μυτιλήνης να κάνει τα ψώνια του πιο άνετα, μειώσαμε τις τιμές μας στο μισό, αλλά παρόλα αυτά ο αριθμός των ταξιδιωτών μειώθηκε πολύ¨.
……………………

Σε δηλώσεις που έκανε επιστρέφοντας από την Μυτιλήνη ο Ουφούκ Οβά-δημοτικός σύμβουλος στο Αϊβαλί, είπε: ¨Στην Ελλάδα οι τηλεοράσεις δίνουν μια διαφορετική εικόνα Για αυτό οι άνθρωποι ανησυχούνε.  Προβαίνουν σε εικασίες πως ανά πάσα στιγμή μπορεί να υπάρξει πόλεμος ανάμεσα σε Τουρκία και Ελλάδα. Και αυτό το συνδέουν με την σύλληψη και προφυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από συνοριακή μονάδα της 54 ΜΚ Ταξιαρχίας στην Αδριανούπολη.  Το προβάλλουν εντελώς διαφορετικά. Το διαστρέφουν. Εμείς στου Έλληνες φίλους μας του στενού μας κύκλου, προσπαθούμε να τους εξηγήσουμε πως δεν υπάρχει κάτι τέτοιο…..¨

………….

https://www.sondakika.com/haber/haber-yunan-basininin-savas-cigirtkanligi-midilli-10661662/

16/3/2018

Σχ: 600 με 100 άτομα πήγαιναν κάθε εβδομάδα και ψώνιζαν από τους Τούρκους…

Δηλαδή, από αυτούς που κατέχουν το 40% της Κύπρου, από αυτούς που σκότωσαν τους Ισαάκ και Σολομό, από αυτούς που εμβόλισαν το σκάφος μας στα Ίμια.

Ας δούμε όμως και τι τέλος επιφύλαξαν στον μητροπολίτη του  Αίβαλί Γρηγόριο, οι πρόγονοι αυτών που τώρα κατοικούν και εργάζονται στο Αϊβαλί….

Ο Κυδωνιών Γρηγόριος, ο καλός ποιμήν του Αϊβαλί, λόγω της εθνικής του δράσεως δοκίμασε πολλές εξορίες και διώξεις. Γέρων στην ηλικία αντιμετώπισε με νεανική δύναμη τα φρικτά μαρτύρια. Στα δύσκολα χρόνια του ξεριζωμού κατόρθωσε να στείλει στην Ελλάδα και να σώσει 25.000 Αϊβαλιώτες και 26 Ιερείς. Ο ίδιος, όπως ο Σμύρνης Χρυσόστομος αρνήθηκε να εγκαταλείψει το ποίμνιό του για να σωθεί. Μαζί με τους εναπομείναντες χριστιανούς του εκτοπίσθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου του 1922. Λίγες ήμερες αργότερα, στις, 3 Οκτωβρίου, υστέρα από άγριο ξυλοδαρμό αντι­μετώπισε το φρικτό θέαμα του σφαγιασμού των 15.000 χριστιανών του και των 22 Ιερέων του, τους οποίους ένα ένα θανάτωναν μπροστά του. Για τον γέροντα Ιεράρχη είχαν οι σφαγείς ετοιμάσει λάκ­κο βαθύ για να τον θάψουν ζωντανό. Μόλις οι δή­μιοι τον έρριψαν στον λάκκο, πριν προλάβουν να τον σκεπάσουν με το χώμα, εξέπνευσε κατά Θεού συγκατάβαση. Ως εξής περιγράφει το μαρτυρικό τέλος του εθνομάρτυρος Ιεράρχου ο αείμνηστος Μητροπολίτης Μυτιλήνης Ιάκωβος:

«Εις την αποβάθραν ευρίσκετο και ο μητροπο­λίτης Γρηγόριος με τον αρχιμανδρίτην Ευγένιον, προσελθών διά ν’ αποχαιρετίση τους ιερείς. Διετάχθη και αυτός ν’ ακολουθήση το απόσπασμα. Επί κε­φαλής των ιερέων, πλαισιούμενος από εξηγριωμένους τούρκους στρατιώτας, προπηλακιζόμενος και υβριζόμενος, ωδηγήθη διά των κεντρικωτέρων δρό­μων εις τας φυλακάς. Τα πλήθη των Ελλήνων πού διέσχιζαν τους ιδίους δρόμους διά να κατέλθουν είς την παραλίαν από τον τόπον αυτόν τώρα της κολά­σεως πού ελέγετο Κυδωνίαι, αντίκρυζαν τον οδηγούμενον εις τον Γολγοθάν του ιεράρχην, και εδάκρυζαν. Έβλεπαν καλά ποίον θα ήτο το τέλος και αυτού και των ίερέων και των ιεροψαλτών πού ηκολούθουν.

Εις τας φυλακάς ήσαν και άλλοι πρόκριτοι Κυδωνιείς. Και όλοι αυτοί υφίσταντο τα πάνδεινα επί τρεις ημέρας και νύκτας, βασανιζόμενοι, νηστι­κοί, ελεεινοί και τρισάθλιοι. Την τετάρτην δε ημέραν παρελήφθησαν όλοι από κουστωδίαν στρατιω­τών και τσετών και ωδηγήθησαν προς τον δρόμον του Αγιασματίου. Εσύροντο όλοι, μόλις κρατού­μενοι εις τα πόδιά των, αλλά περισσότερον όλων ο άρρωστος γηραιός ιεράρχης. Εσύροντο υβριζόμενοι και κακοποιούμενοι. Τα χείλη του ιεράρχου εψιθύριζαν προσευχάς, το πρόσωπόν του διετήρει την γαλήνην του, ως να μην ησθάνετο το σώμα του τα κτυπήματα.

Έτσι, διήνυσαν τον νέον αυτόν Γολγοθαν αι δεκάδες αυταί των λειτουργών του Χριστού, έως ότου έφθασαν εις μίαν καμπήν του δρόμου προς το Αγιασμάτι, εις τα χείλη μιας χαράδρας. Εκεί, θα εξετυλίσσετο ένα ακόμη από τα φοβερά εγκλή­ματα των αντιχρίστων.

Όταν η συνοδεία των ιερέων και των ιεροψαλ­τών, με τον μητροπολίτην και με αρκετούς λαϊ­κούς έφθασεν εις απόστασιν μισής ώρας από των Κυδωνιών και εις το σημείον πού η οδός κάμπτει προς το Αγιασμάτι, απέναντι από τας αλυκάς της πόλεως, αντίκρυσε δύο τούρκους στρατιώτας και τρεις τσέτας να απομακρύνονται με πτύα και σκα­πάνες, να προχωρούν προς την εκεί πλησίον χαράδραν, όπου ήρχισαν να σκάβουν βαθύν λάκκον. Αυτό, άλλωστε, φαίνεται να ήτο και το σύνθημα, διότι ευθύς αμέσως ήρχισεν η αποτρόπαιος σφαγή των εικοσιδύο ιερέων υπό των στρατιωτών και των τσετών. Και τους έσφαζαν όχι όλους μαζί, αλλά ένα προς ένα, ώστε οι απομένοντες να βλέπουν τον βασανιστικόν θάνατον των αδελφών των, διά τον καθένα των οποίων εφήρμοζαν και άλλον τρόπον εξοντώσεως. Τελευταίον άφησαν τον γηραιόν μητροπολίτην, διά τον οποίον και έσκαψαν τον λάκ­κον. Τελευταίον διά να παραστή μάρτυς του βασανιστικού θανάτου όλων των ιερέων.

Κάτωχρος, ο άρρωστος ιεράρχης προσεπάθει να συγκρατήται εις τα πόδια του. Τα χείλη του εψιθύριζαν προσευχάς και τα μάτια του ήσαν διαρ­κώς υψωμένα προς τον ούράνιον θόλον. Τέλος, δύο βασιβουζούκοι τον έσυραν εις τον λάκκον, τον οποίον είχαν σκάψει παρά την προαναφερθείσαν χαράδραν, όπου είχαν προσέλθει και άλλοι τούρκοι. Επί κεφαλής ήτο ένας τουρκοκρής υπολοχα­γός, απαίσιος την όψιν. Αυτός, πλησιάσας τον μη­τροπολίτην, του είπεν:

—Εσένα, μπουγιούκ παπάζ, μπουγιούκ εντεψίζ (αρχίπαπα και αναιδέστατε), δεν θα σε σφάξω γιατί ξέρεις πόσο σε αγαπώ.

Και πράγματι, σκοπός τού υπολοχαγού ήτο να θάψη ζωντανόν τον ιεράρχην. Αλλά προτού προλάβη να τον σπρώξη προς τον χαίνοντα λάκκον, ο ασθενής και εξηντλημένος ιεράρχης εσωριάσθη νεκρός. Ο Θεός τον εφύλαξεν από το μαρτυρικόν τούτο μαρτύριον».

πηγή: Αρχιμ. Νικολάου Ι. Πρωτοπαπά, Οι Άγιοι της Μικρασιατικής Καταστροφής – Οι σφαγιασθέντες ώσπερ άρνες αρχιερείς και ιερείς της Μικράς Ασίας, Αθήνα 1992

Previous Article

ΕΚΝΕΥΡΙΖΕΤΑΙ Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ…

Next Article

OΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ¨ΠΕΙΡΑΤΕΣ¨ ΕΝΟΧΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΩN ΗΠΑ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *