Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ : Ο ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ

No Comments Share:

ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ : ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΙ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ, Η ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΓΕΦΥΡΑ

Ο Υπουργός Άμυνας της Ελλάδας Δημήτρης Αβραμόπουλος στις 29 Μαρτίου επισκέφτηκε την Δυτική Θράκη. Στο πρώτο στάδιο της επίσκεψης ο υπουργός Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος επισκέφτηκε τον δήμαρχο Σαππών Ηλία Ιωαννάκη, με τον οποίο αντάλλαξε απόψεις. Στην συνάντηση αυτή παραβρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Αλή Τοπάλ Μεχμέτ και Ριτβάν Χαφίζ Μεχμέτ, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Αϊχάν Καραγιουσούφ, ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Πετμεζάς Νικόλαος και ο Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Αυτή τη σημαντική επίσκεψη την παρακολούθησε μόνο η εφημερίδα Μπιρλίκ και κατέγραψε όλες τις ομιλίες και τις λεπτομέρειες.

 Αργότερα στο δεύτερο τμήμα της επίσκεψης ο υπουργός Άμυνας Δημήτρης Αβραμοπουλος επισκέφτηκε τον δήμο Αρριανών που έχει έδρα στη Φιλύρα. Εκεί τον καλεσμένο υπουργό τον υποδέχτηκαν στην είσοδο ο δήμαρχος Αριανών Ιμπραήμ Σερίφ και τα υπόλοιπα μέλη του δημοτικού συμβουλίου. Ο δήμαρχος κατά την ομιλία που έκανε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου και απευθυνόμενος στον υπουργό ζήτησε να αυξηθεί ο αριθμός των αστυνομικών που υπηρετούν στο αστυνομικό τμήμα Αριανών, και σε ένα άλλο θέμα ζήτησε να αποδοθεί στο δήμο για τουριστική αξιοποίηση περιοχή που παλιότερα είχε στρατιωτική χρήση και τώρα είναι κλειστή. Ο υπουργός Άμυνας Δημήτρης Αβραμοπουλος στην ομιλία που έκανε ανέφερε τα εξής : Την επίσκεψη μου αυτή δεν την πραγματοποιώ ως υπουργός Άμυνας αλλά ως αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Σε συσκέψεις με επιτελείς της ΝΔ στην Αθήνα συνεχώς συζητάμε για το σημείο όπου έχει φτάσει η χώρα και αναζητούμε δρόμους επίλυσης. Πραγματικά η οικονομική κρίση έχει γονατίσει την Θράκη. Πρώτα θύματα είναι οι νέοι άνθρωποι. Βλέπουν το μέλλον με μεγάλη ανησυχία. Η Θράκη μας έχει δυνατότητες αλλά στο παρελθόν δεν αξιοποιήθηκαν όπως έπρεπε. Εφαρμόστηκαν κάποια προγράμματα αλλά δεν υπήρξαν αποδοτικά.

……………………….

Η μειονότητα είναι ένας ισχυρός κρίκος και ηγείται στην δημιουργία ισχυρών δεσμών με την γείτονα και φίλη Τουρκία. Είστε ένα πολύτιμο κομμάτι της κοινωνίας της Ελλάδας. Το κόμμα μας με νόμους που πέρασε χρόνια πριν διασφάλισε την ισοτιμία απέναντι στους νόμους. Πραγματοποιήθηκαν πολλά και υπάρχουν πολλά ακόμη να γίνουν. Είμαι ένας πολιτικός που την εποχή που ήμουν δήμαρχος ανέπτυξα νέες οδούς και σχέσεις πραγματικής φιλίας. Είμαι εξ αυτών που πιστεύουν πως Ελλάδα και Τουρκία πρέπει να είναι αδελφές χώρες. Οι λαοί των δύο χωρών συνυπάρχουν για πάνω από 1500 χρόνια. Σε πολλά θέματα έζησαν μέσα σε αρμονία. Ο χρόνος έφερε και δύσκολες εποχές αλλά το παρελθόν δεν μπορεί να μας κατευθύνει στο μέλλον. Η ιστορία γράφτηκε, τα γεγονότα βρίσκονται εκεί, τα θυμόμαστε και τα σεβόμαστε, αλλά νέες εξελίξεις αλλάζουν τον κόσμο.

¨Ο Ταγίπ Ερντογάν είναι πολύ καλός μου φίλος¨

Με τον πολύ καλό μου φίλο Ταγίπ Ερντογάν είχαμε εκλεγεί την ίδια εποχή. Εκείνος ως δήμαρχος της Πόλης και εγώ της Αθήνας αρχίσαμε μια πολύ ισχυρή σχέση, που εξέπληξε και τον ίδιο. Τότε είχε μπει και στην φυλακή . Τότε εγώ κάνοντας τρεις ώρες δρόμο από την πόλη είχα πάει να τον δω αλλά δυστυχώς οι αρμόδιοι δεν το είχαν επιτρέψει. Αφού έγινε πρωθυπουργός και μετά η πρώτη του δουλειά ήταν να πάρει 40 βουλευτές και να με επισκεφτεί στην Αθήνα. Έτσι οι δυό μας έχουμε δώσει ένα πολύ καλό παράδειγμα.

………………….

Εφ. Μπιρλίκ 29-3-2012

 Σχόλιο : Τι ανοησίες, τι χιλιοειπωμένες κοινοτυπίες….

Previous Article

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΣΤΗΝ ΣΕΡΒΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΙΡΙΑΛ

Next Article

ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΡΚΕΤΑ…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *