Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Αλτούν : ¨Η χορήγηση ασύλου σε πραξικοπηματίες που διέφυγαν στην Ελλάδα…¨

No Comments Share:

Ο  Πρόεδρος της Διεύθυνσης Επικοινωνίας της προεδρίας Φαχρεττίν Αλτούν έδωσε συνέντευξη στην ισπανική εφημερίδα Ελ Μούντο.

Μεταξύ άλλων είπε :

¨Η χορήγηση ασύλου σε πραξικοπηματίες που όταν απέτυχε το πραξικόπημα, διέφυγαν στην Ελλάδα με στρατιωτικό ελικόπτερο, αποτελεί σύνοψη της διαδικασίας που υπήρξε. Κατά τον ίδιο τρόπο είναι ανησυχητικό ότι ανώτατα στελέχη της οργάνωσης που συνδέθηκαν άμεσα με το πραξικόπημα,  συνεχίζουν να δραστηριοποιούνται ελεύθερα στην Ευρώπη. Το γεγονός πως δεν έγινε κανένα βήμα για να παραδοθούν αυτά τα άτομα στην δικαιοσύνη ή να σταματήσουν οι δραστηριότητες τους, ενδυναμώνει στον τουρκικό λαό την αντίληψη πως η ΕΕ είτε συμπαθεί, είτε συνεργάζεται με τους πραξικοπηματίες. Αναμφίβολα αυτή η κατάσταση ρίχνει σκιές στους ισχυρισμούς της ΕΕ περί δημοκρατία και ανθρωπίνων δικαιωμάτων.  Προσδοκούμε από την Ευρώπη να κατανοήσει την σοβαρότητα αυτών που συνέβησαν την 15η Ιουλίου και να αποστασιοποιηθεί από τους δράστες αυτής της επίθεσης κατά της τουρκικής δημοκρατίας.

(Σχετικά με Ελλάδα)
Προσδοκούμε πως οι διαφωνίες θα επιλυθούν κατά τον τρόπο που επιβάλει το διεθνές δίκαιο. Με βάση αυτό ευχόμαστε η Μεσόγειος να καταστεί μια λεκάνη ειρήνης. Αλλά δεν μπορούμε να πετύχουμε μόνιμη ειρήνη με μαξιμαλιστικές απαιτήσεις. Βλέποντας την ιστορία της Ευρώπης, αντιλαμβανόμαστε πως οι ενεργειακοί πόροι μπορούν να εξυπηρετήσουν τόσο πολέμους όσο και μόνιμη ειρήνη. Έτσι τόσο οι παγκόσμιοι πόλεμοι, όσο και η ΕΕ, εμφανίστηκαν με βάση την ενέργεια. Από αυτή την σκοπιά, ελπίζουμε ο πλούτος της περιοχής μας να εξυπηρετήσει την κοινή μας ευημερία.¨

Θέλουν επίλυση λέει με βάση το διεθνές δίκαιο, αλλά χωρίς να αναγνωρίζουν το διεθνές δίκαιο για την θάλασσα…

Θέλουν λέει ειρηνική λύση στην Αν. Μεσόγειο αλλά δεν αναγνωρίζουν την ύπαρξη της Κυπριακής Δημοκρατίας…

Πηγή :

https://www.haberler.com/iletisim-baskani-altun-ispanya-nin-en-buyuk-14269138-haberi/

Previous Article

Ο κ. Τσιρώνης μόλις είχε προαχθεί σε εισαγγελέα Εφετών και έμεινε ¨φυτό¨ από τις παρενέργειες του Astrazeneca…

Next Article

Έκτακτο διάγγελμα – Άχτουνγκ !

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *